FILMEZZUNK.HU
Ez a film volt a fordulópont Tom Cruise karrierjében

Ez a film volt a fordulópont Tom Cruise karrierjében

1159

Ez a film volt a fordulópont Tom Cruise karrierjében

Sokan úgy vélik, az Esőember című filmnek nem tett jót az idő. No nem a színészi játék minőségét illetően, hanem mert leegyszerűsítve ábrázolja az autizmust. Azóta sokkal többet tudunk erről a spektrumzavarról, de a helyzet összetettségét jelzi, hogy még mindig nagyon kevés a biztos fogódzó.

Esőember 1988

Esőember – Rain Man 1988

Az Esőember mindenesetre hatalmas fordulatot jelentett Tom Cruise szakmai pályafutásában, mert először alakított bonyolult, fejlődőképes karaktert, aki katartikus felismerésre jut a történet végén.

„A forgatás minden percét élveztem, és valahogy ösztönösen tudtam, hogy ez a film nagy korszakhatárt hozott el számomra.”

– árulta el Cruise, aki az Esőember előtt kisfiús mosolyú romantikus hősöket alakított, illetve akciósztárként is letette már a névjegyét a Top Gunnak köszönhetően.

“Színészi szempontból nagy kihívást jelentett Charlie Babbitt szerepe, ugyanakkor több mint szívesen cipeltem azt a terhet, hogy a karakter jellemfejlődése adja meg a történet drámai ívét.”

Cruise pozitív hozzáállásával élesen ellentétes volt a másik főszereplő, Dustin Hoffman attitűdje, aki két hét után ki akart szállni a filmből, mondván, annyira utálja ezt a munkát, hogy inkább adják oda a szerepet Richard Dreyfussnak vagy bárki másnak. (Eredetileg egyébként Mel Gibsont kérték fel, de nem tetszett neki a karakter.) Aztán Hoffmannek megvilágosodása támadt, és annyira belejött az autista Ray szerepébe, hogy végül Oscart kapott alakításáért. Tom Cruise is járta a maga útját. Bár három Oscar-jelölést is magáénak tudhat kimagasló drámai szerepeiért (Született július 4-én, Jerry Maguire – A nagy hátraarc, Magnólia), mégis inkább amiatt rajong érte a közönség, amit akcióhősként elért.

Élete két nagy szerepéről is lemaradt Charlie Sheen a Nagy durranás 2 miatt

(UIP Hírek)


Article Tags: · ·