FILMEZZUNK.HU
Így néz ki napjainkban az a csaló férfi, akiről a Wall Street farkasa című film készült - Jordan Belfort

Így néz ki napjainkban az a csaló férfi, akiről a Wall Street farkasa című film készült

19698

Így néz ki napjainkban az a csaló férfi, akiről a Wall Street farkasa című film készült

Így él ma a Wall Street igazi farkasa! Jordan Belfort neve valószínűleg keveseknek mond bármit is, ám ha eláruljuk, hogy ő a Wall Street igazi farkasa, akit az azonos című filmben Leonardo Di Caprio alakított, máris tudod, kiről beszélünk. A 2013-as Scorcese-filmben Leonardo Di Caprio bújt a Wall Street farkasának bőrébe, aki elképesztő összegeket zsebelt be pályafutása során. Jordan Belfort nem játszott mindig tiszta lapokkal, ma azonban már azt hirdeti, hogy a zavarosban halászás nem kifizetődő, bevételeinek egy része ma is arra megy el, hogy kártalanítsa azokat, akiket annak idején csőbe húzott.

Margot Robbie kipakolt: reszketett a forgatáson a meztelenkedős jelenetnél - A Wall Street farkasa

A film két főszereplője Margot Robbie és Leonardo DiCaprio volt

A ma már 60 éves Jordan Belfort a Rotschild banknál kezdte a karrierépítést, 1987-ben, a híres fekete pénteken azonban elveszítette az állását. Ekkor határozta el, hogy létrehoz egy kisebb befektetési társaságot, ami a korábbi munkáihoz képest jelentéktelennek tűnő Penny Stock részvényeket értékesíti, hatalmas profitot ígérve az ügyfeleknek. Így jött létre a Stratton Oakmont nevű cég, aminek élén Jordan Belfort és Danny Porush állt. A gyanútlan befektetőket azonban tőrbe csalták, az ígért haszon pedig természetesen elmaradt. Az agyafúrt terv és a jól működő csalási rendszer 1998-ban omlott össze, a brókert letartóztatták, és 22 hónap börtönre ítélték. Szabadulása után új életet kezdett, esze ágában sem volt többé ujjat húzni a törvénnyel.

Jordan Belfort (A Wall Street farkasa)

Jordan Belfort és az őt megformáló Dicaprio

Bár sosem tartotta magát írónak, nevéhez mégis több sikerkönyv fűződik, történetét és tanácsait azonban nemcsak az ő tollából olvashatjuk, hanem a mások által írt, róla szóló könyvekből is megismerhetjük. Annak ellenére, hogy fénykorában ezreket vert át, az emberek nagyon kíváncsiak rá és mindarra, amit képvisel. Megtanulta a leckét, letöltötte a kiszabott büntetést, és most olyan tippeket oszt meg azokkal, akiket érdekel a téma, hogy miként lehet elkerülni a hozzá hasonló csalókat.

Így néz ki napjainkban az a csaló férfi, akiről a Wall Street farkasa című film készült - Jordan Belfort

Ma már inkább osztja a pénzügyi tanácsokat

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mégis mekkora lehet a vagyona. A pontos választ homály fedi, a becslések szerint 100 millió dollár körüli. Amit még tudni lehet, hogy a bankszámlája csaknem teljesen kiürült, mikor elkezdte visszafizetni a károsultaknak járó pénzösszegeket, később azonban sikerült talpra állnia, és most újra busás összegeket birtokol még akkor is, ha azok közelébe sem érnek a Stratton Oakmont idejében szerzett jövedelemnek.

Igaz történeten alapuló filmek, egy kis rendezői változtatással

A film és a valóság

A rendkívül közvetlen Jordan ma már nem brókerkedéssel keresi a kenyerét, hanem pénzügyi tanácsokat osztogat, szavait pedig sokan isszák, azt remélve, hogy módszerével sikerül meggazdagodniuk. A Wall Street farkasa, aki a börtönt is megjárta csalás miatt, mára jó útra tért és azt vallja, nem éri meg mások megkárosításával növelni a bevételt, vagyis kizárólag legális trükköket lehet tőle ellesni (kurzusai között akad olyan, aminek részvételi díja 10 ezer dollár!), a többit megtartja magának!

A halál torkából táncolt vissza közénk Jeff Bridges

(Via marieclaire.hu)


Article Tags: · · · ·