FILMEZZUNK.HU
20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

934

20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

Az életben számos hullámvölgy van, egyszer fent, máskor lent vagyunk. Néha az első pillanatban leküzdhetetlennek tűnnek a szembejövő nehézségek. De választásunk van ezekben a kemény időkben: behódolni az erőtlenség érzésének, vagy összeszedni az akaratot, hogy szembe nézzünk ezekkel a kihívásokkal. Néha még egy film megnézése is azonnal feldobhatja a hangulatunkat. Ezért állítottunk össze neked egy gyűjteményt inspiráló filmekből; talán a következő kedvenc filmed éppen rád vár.

1. Forrest Gump

A kisfiú intelligenciahányadosa némi kívánnivalót hagy maga után, de a gyerek hihetetlen teljesítményekre képes. Először elismert futballista lesz, majd bevonul katonának, és Vietnamból hazatérve maga Nixon elnök tünteti ki.

2. Büszkeség és balítélet

A 18. század végén játszódó történetben a Bennet-nővérek világa alaposan felfordul, mikor egy jómódú agglegény, Mr. Darcy érkezik társaival nyári rezidenciájára, Bennet-ék szomszédságába. Mikor Elizabeth megismerkedik a jóképű és sznob férfival, a felhőtlen boldogság helyett hamarosan a két nem klasszikus háborúskodásának kellős közepében találják magukat…

8 csodaszép romantikus film igazi, korabeli kosztümökkel

3. Agymanók

Egy átlagos kamaszt az érzelmei irányítanak. Öröm, szomorúság, félelem és düh mind együtt jár. Riley Anderson hétköznapi tizenkét éves lány, akinek az élete egy csapásra nagyot változik, amikor ő és a családja a békés kertvárosból San Franciscóba költöznek, az édesapja új állása miatt. A kislány életét, a tudatában emberi személyként élő érzelmek határozzák meg, akikre ugyancsak nagy hatást gyakorolnak a kelletlen változások. És, ha az érzelmek közt zavar támad, az mind-mind kivetül Riley-ra is. Ráadásul Riley leghatározóbb érzelme, Derű véletlenül nagy zűrzavart okoz a kislány fejében, ami immár nemcsak az érzelmeket, de Riley egész lényét is befolyásolhatja.

Jön az Agymanók 2!

4. Good Will Hunting

Will Hunting (Matt Damon zseniális alakításában) még csak húsz éves, de már kilóg a kemény dél-bostoni munkásnegyed környezetéből. Barátaihoz hasonlóan gürcöl, amikor éppen nem a helyi bárban lóg vagy nem keveredik összetűzésbe a törvénnyel. Sosem járt egyetemre, legfeljebb gondnokként felmosni a padlót. Mégis homályos történelmi utalásokat idéz fel fényképszerű emlékezetéből, és szinte azonnal old meg Nobel-díjas professzorokat is zavarba ejtő matekpéldákat. Az egyetlen dolog, amire ez a bámulatosan okos és lehetetlenül dühös fiatalember nem képes, hogy újabb kocsmai verekedése után kidumálja magát a várható börtönbüntetés alól. Egyetlen reménye Sean McGuire (a néhai Robin Williams fergeteges produkciójában), az egyetemi professzorból lett pszichológus, aki csodálja a fiú érzelmi küszködéseit és megérti, milyen az, amikor az ember élete állandó küzdelem.

Matt Damon és Ben Affleck homoszexuális volt a Good Will Hunting eredeti forgatókönyvében

5. A boldogság nyomában

A boldogságra való törekvés minden amerikai alkotmányos joga. Effelől hangyányi kétsége sincs az ígéretes tehetségű afroamerikai Chris Gardnernek sem, pedig nemrég csúnya véget értek sikeres brókerkarrierjéről szövögetett álmai. Nála helyezi el a bíróság a kisfiát, ám mire az ítéletet kimondják, a “nála” szó értelmét veszti: Christ kilakoltatják. Munkanélküli, hajléktalan apaként minden tőle telhetőt megtesz, hogy valamilyen biztonságot mégis nyújtson a kissrácnak. Ingyenkonyháktól szállókon át egészen vasútállomások mosdójáig visz az útjuk, miközben fedelet keresnek a fejük fölé. Gardner hihetetlen akaratereje végül megmutatja neki a kiutat a nélkülözésből, és sikerül munkát szereznie. Csodával határos módon gyakornoki állást kap, és egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Eltökéltsége és már-már emberfeletti képessége, amivel az életét irányítani tudja, meghozza gyümölcsét: olyannyira sikeres lesz, hogy saját brókercéget nyit, Gardner Rich és Társa néven.

Jaden Smith

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·