FILMEZZUNK.HU
20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

982

6. Sierra Burgess egy lúzer

Egy félreértés következtében kialakuló váratlan románc miatt a középiskola legnészerűbb lánya és a legszerencsétlenebb lúzere össze kell fogjon, hogy mindenki a megfelelő partner mellett kössön ki végül.

20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

7. Egy különc srác feljegyzései

A főhős, Charlie egy gimnazista srác, aki egy nem létező barátnak írt leveleken keresztül mutatja be életét. Charlie-nak elég unalmas élete van. Nincsenek barátai, és a családjával sem felhőtlen a kapcsolata. Nagy bánata, hogy a legjobb cimborája öngyilkos lett, de próbálja az eseményen túltenni magát. Később a gimiben összebarátkozik vele egy csoport végzős, Sam, Patrick, Brad és Mary, akik megmutatják a fiúnak, hogy bizony az életet lehet másképp is élni. Charlie élete gyökeresen megváltozik.

Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower, 2012)

8. Időről időre

Tim Lake 21 éves korában fedezi fel, hogy képes utazni az időben. Mint kiderül, a családjában a férfiak generációk óta hordozzák ezt a képességet. Tim meg tudja megváltoztatni a történelmet, de a saját életével kapcsolatos dolgokat igen. Amikor megismerkedik egy Cornwall-ból Londonba tartó vonaton a gyönyörűszép Mary-vel, azonnal szerelembe esik. Egy szerencsétlen időutazós véletlen folytán azonban megváltoztatja a múltat, melynek folyománya, hogy Mary-vel soha nem fog találkozni. Tim újra és újra visszautazik az időben, hogy mindent helyrehozzon, és újra megtalálja szerelmét…

Időről időre /About Time, 2013/

9. Erin Brockovich – Zűrös természet

A kétszeresen elvált, három kisgyermeket nevelő asszony egy Los Angeles-i irodában dolgozik, ahol egy ingatlankereset átnézésekor különös betegség aktáira bukkant. Utánanézett a dolgoknak, és rájött, hogy a P&E nevű energiaszolgáltató multi beszennyezte a közeli Hinkley település vizét, és ennek számtalan rákos megbetegedés lett a következménye. Ed Masry, az ügyvéd és Erin Brockovich (Julia Roberts Oscar-díjat ért alakításában) körülbelül hatszáz felperes panaszával elérte az Egyesült Államok történetének legnagyobb kártérítését, 333 millió dollárt pereltek el a vállalattól.

Erin Brockovich - Zűrös természet (Erin Brockovich, 2000)

10. Kisasszonyok

Öt nő magára marad a házban. Az apa a polgárháborúban harcol: négy lánya és a felesége pedig kénytelen férfi nélkül boldogulni. Nem hajlandóak elfogadni azt, amit a világ kínál nekik: szabadabbak, önállóbbak, bátrabbak kortársaiknál. A négy lány, Jo, Amy, Beth és Meg együtt nő fel: reménykednek, csalódnak, tanulnak – és persze szeretnek – és közben felnőtté válnak.

Kisasszonyok (Little Women, 2019) - Előzetes

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·