FILMEZZUNK.HU
20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

984

11. Az ember, akit Ottónak hívnak

Otto (Tom Hanks) egy mogorva, magányosan élő özvegyember, akinek határozott elvei vannak, szigorú rutinja, és persze nagy szája. A férfi, amikor csak teheti, megnehezíti a szomszédai életét, mivel folyamatosan figyeli őket. Amikor már úgy tűnik, hogy végleg lemondott az életről, új szomszédjaival egy váratlan barátság alakul ki. Otto apránként finom változáson megy keresztül…

Az ember, akit Ottónak hívnak (2023) – Kritika

12. Meglógtam a Ferrarival

Ferris Bueller, a gimnazista diák legjobb barátjával, Cameronnal és barátnőjével, Sloane-nel egy nagyszerű, iskolamentes napot tölt el. Magukkal viszik Cameron apjánakféltve őrzött Ferrariját, és őrületes kalandokat élnek át, miközben az iskolaigazgató és titkárnője üldözik őket.

Akkor és most: Így néznek ki most az idén 37 éves Meglógtam a Ferrarival sztárjai

13. Holt költők társasága

Egy olyan pedagógus érkezik az ötvenes évek végén a hagyományőrző, elit gimnáziumba, a Welton Akadémiára, aki túl azon, amit tanít, valamivel többet ad diákjainak. Dacolva az iskolai hatalmasságokkal és a méltatlankodó szülőkkel, olyan leckéket ad a fiúknak, amelyek semmilyen tankönyvben nem szerepelnek. “Legyen az életetek rendkívüli!”, ösztönzi őket, hogy kövessék saját szenvedélyeiket. A rendhagyó irodalomórákon a költészet és romantika segítségével öntudatra ébreszti diákjait, életre szóló leckét ad nekik önállóságból, barátságból és az igazi emberei értékekből.

Holt költők társasága (1989)

14. Majdnem híres

A Rolling Stone magazin felfigyel egy tehetséges újságíróra, s megbízza, hogy kísérje el turnéján a Stillwater együttest. A srác felkerekedik és beleveti magát a zenészek sűrű életébe. A koncertek, az utazás, a rajongó lányok, a hatalmas bulik mind, mind ínyére vannak a riporternek. A bibi csak az, hogy a neves magazin egy mindössze 15 éves fiúnak adta a munkát…

20 inspiráló film, amit legalább egyszer az életben érdemes megnézni

15. 10 dolog, amit utálok benned

Zsémbes Kati és szende Bianca testvérek. A kis aranyost körüldongják a fiúk, de a mord apa csak akkor engedi randizni, ha a goromba pokróc nővérét is magá- val viszi. Joey számára még ez sem akadály: felbéreli Patricket, hogy csábítsa el Katet, míg ő Biancát fűzi.

15 kulisszák mögötti pillanat a legkedveltebb romantikus komédiákból

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·