FILMEZZUNK.HU
Emlékszel Kelly Prestonra az Ikrekből? Sajnos tragikus véget ért az élete

Emlékszel a csodaszép Kelly Prestonra az Ikrek című vígjátékból? Sajnos tragikus véget ért az élete

21314

Emlékszel a csodaszép Kelly Prestonra az Ikrek című vígjátékból? Sajnos tragikus véget ért az élete

Kelly Preston Kelly Kamalelehua Smith néven született Honolulun és itt is nevelkedett. Családja hawaii mellett angol, ír, német és skót felmenőkkel is rendelkezett. Édesanyja, Linda Carlson adminisztrátorként dolgozott egy mentálisegészség-központban, nevelőapja, Peter Palzis személyzeti igazgató volt. Vér szerinti apja vízbe fulladt, amikor a lány még csak hároméves volt, így Palzis nevelte fel. Tizennégy éves korában szülei elváltak egymástól, Preston édesanyjával és Chris Palzis nevű féltestvérével (aki később forgatókönyvíró lett) két évre Ausztráliába költözött. A lányt tizenhat évesen fedezte fel egy divatfotós, ezután kezdett modellkedni. Korábban egy évet Irakban is élt.

Egy éve, hogy elhunyt Kelly Preston - John Travolta 2 gyerekkel maradt egyedül

Tizenéves korában már szerepet kínáltak neki A kék lagúna című filmben, de végül Brooke Shields kapta meg a főszerepet. A honolului Punahou School tanintézményben érettségizett le 1980-ban, ezt követően Los Angelesbe költözött. Itt drámát, valamint színjátszást tanult a Dél-kaliforniai Egyetemen, továbbá a Kaliforniai Egyetemen. John Carpenter Christine című 1983-as filmjében kapott egy kisebb szerepet és a film forgatása közben találta ki a nehezen megjegyezhető Palzis helyett a Preston nevet.

Emlékszel Kelly Prestonra az Ikrekből? Sajnos tragikus véget ért az élete

Első jelentősebb filmes szerepeit 1985-ben szerezte meg, először a Mischief – Első randi című romantikus vígjátékban, majd a hasonló műfajú Titkos imádó című filmben. 1986-ban az Űrtáborban, 1988-ban pedig Arnold Schwarzenegger és Danny DeVito oldalán az Ikrek című vígjátékban szerepelt. Az 1990-es években fontosabb filmje volt a Tom Cruise főszereplésével készült Jerry Maguire – A nagy hátraarc (1996), továbbá a Nekem 8 (1996), utóbbiban Tim Robbins és Martin Lawrence partnereként vállalt szereplést. 1998-ban Eddie Murphy és Jeff Goldblum mellett tűnt fel A szentfazék című vígjáték-drámában. 1999-ben Preston A pálya csúcsán című Kevin Costner-sportdrámában színészkedett.

Emlékszel Kelly Prestonra az Ikrekből? Sajnos tragikus véget ért az élete

A 2000-ben bemutatott, L. Ron Hubbard regénye alapján készült Háború a Földön című sci-fi-akciófilmben férje, John Travolta oldalán játszott. Alakítását a legrosszabb mellékszereplő színésznőnek járó Arany Málna díjjal „jutalmazták”. A macska – Le a kalappal! (2003) című, Mike Myers főszereplésével készült fantasy-vígjátékkal a színésznő megszerezte második Arany Málna-jelölését is. A 2009-es Vén csontok című vígjátékban ismét Travolta mellett tűnt fel és újabb Arany Málnára jelölték. A házaspár a 2018-as Gotti című életrajzi bűnügyi drámában is együtt szerepel, Prestont a film megjelenését követően két kategóriában jelölték Arany Málna-díjra.

Egy éve, hogy elhunyt Kelly Preston - John Travolta 2 gyerekkel maradt egyedül

2020. július 12-én, 57 éves korában hunyt el Preston, két évvel azután, hogy emlőrákot diagnosztizáltak nála. Halálát férje, John Travolta és lánya, Ella egy Instagram-bejegyzésben jelentette be.

Így néz ki 70 évesen Peggy, az “Egy rém rendes családból”


Article Tags: · · ·