FILMEZZUNK.HU
A legjobb 15 keresztény film gyerekeknek

A legjobb 15 keresztény film gyerekeknek

764

A legjobb 15 keresztény film gyerekeknek

A gyerekeknek szóló keresztény filmek, illetve mesék jó lehetőséget nyújtanak arra, hogy a gyerekek megismerjék a Biblia történeteit és az Úr értékeit. Élvezetesek, és olyan történeteken alapulnak, amelyek a szeretetről, az együttérzésről, a barátságról, a megbocsátásról stb. jó erényekre tanítanak. A keresztény bibliai filmek nem csak gyerekeknek szólnak, hanem a felnőttek is élvezhetik őket. A családok együtt nézhetnek keresztény gyerekfilmeket a 90-es évekből, hogy megerősödjenek és jó erényeket ápoljanak a gyerekekben. Ezeknek a filmeknek a megtekintése jó módja annak, hogy a kereszténységből származó jó értékeket megismertessük a gyerekekkel. A fiatalabb gyerekeknek keresztény rajzfilmeket vagy keresztény animációs gyerekfilmeket lehet mutatni, mivel ők jobban élvezik a rajzfilmeket és az animált karaktereket.

Ezeket a filmeket a családok karácsony táján élvezhetik a legjobban, amikor az egész család összekapcsolódik az ünnepen, és megtanulják a Biblia igaz tanulságait. A filmek egy része az ünnepekre épül, így érdekes néznivalót nyújtanak. Néhány népszerű gyerekbarát keresztény film, amit a kicsiknek mindenképpen érdemes megnézniük:

1) József, az álmok királya

A film egy fiú történetét mondja el, aki álmaiban látja a jövőt, és ez mély ellentéteket szít családjában. A tizenegy fivér legifjabbja, József, apjuk kedvence. A féltékeny fivérek eladják Józsefet a rabszolgakereskedőknek, akik akarata ellenére az egzotikus Egyiptomba viszik. Az otthonától elszakított fiú hirtelen kalandokkal, titkos ármánykodásokkal és bimbódzó szerelemmel teli új életbe csöppen. Számos viszontagság után Józsefet maga a fáraó kéri meg, hogy fejtse meg nyugtalanító álmait. Ezzel József megmenti Egyiptomot a katasztrófától, és jutalma megbecsülés és magas rang lesz.áááAhogy hatalmat kap, megtalálja a szerelmet és a boldogságot. De a sors hirtelen fordulata ismét összehozza őt fivéreivel, és a fiatal hősnek olyan döntéssel kell szembenéznie, mely mindannyiunkat érint – a megbocsátással.

2) A csillag

Csatlakozz Bóhoz, a szamárhoz és állati barátaihoz, akik Betlehembe utaznak, hogy tanúi legyenek Jézus születésének. Ez a vidám és szívmelengető film az állatok szemszögéből meséli el az első karácsony történetét, friss és vidám formában adva át egy időtlen mesét. A sztárszereplőkkel és fülbemászó dalokkal ez a film biztosan a család ünnepi kedvence lesz.

3) Evan, a minden6ó

Az Evan, a minden6ó egy családi film, amely a híres Minden6ó című film spin-offja. A film Tom Shadyac rendezésében készült vígjáték. A Steve Carell és Morgan Freeman főszereplésével készült film Noé és az árvíz okozta katasztrófa modern korban játszódó története.

4) A legszebb ajándék

Ez az inspiráló film egy bizalmi gyermekről, Jason Stevensről szól. Azt hiszi, hogy hatalmas öröksége elég ahhoz, hogy boldogságot és fényűzést biztosítson neki az életben. De nem pénzt kap az örökségéből, hanem tizenkét ajándékot, amelyek megtanítják neki, hogy mi is a valójában fontos az életben. Megtanulja, hogy az igazi öröm az életben a szívből fakad, nem a pénzből.

5) Feltámadás

Clavius egy erőskezű római hadvezér. Lucius az ő segédje. Kettejüknek jut az a feladat, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt Jézussal a keresztrefeszítését követő hetekben. Céljuk, hogy cáfolják azokat a pletykákat, miszerint feltámadott volna a Messiás, és megakadályozzanak egy felkelést Jeruzsálemben.

Filmajánló a húsvéti ünnepekre: Feltámadás (Risen, 2016)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·