FILMEZZUNK.HU
A legjobb 15 keresztény film gyerekeknek

A legjobb 15 keresztény film gyerekeknek

831

11) Rickey Hill élete

A film tanúbizonyságot tesz a hitről, családról és a sportról, és egyben a remény üzenetét is közvetíti, hogy bármilyen megpróbáltatáson megyünk is keresztül, Isten segítségével le tudjuk győzni azt.

12) A lány, aki hisz a csodákban

Amikor a fiatal Sara meghallja a prédikátort, amint arról beszél, hogy a hit hegyeket képes megmozgatni, imádkozni kezd. Hirtelen a városában az emberek titokzatos módon meggyógyulnak – de a hírnév hamarosan következményekkel is jár.

13) A tízparancsolat

A Fáraó által halálraítélt zsidó csecsemőt, Mózest, édesanyja és nővére a Nílus hánykolódó hullámaira bízza. Életét a Fáraó lánya menti meg, és Mózes abban a tudatban nő fel, hogy ő egy egyiptomi herceg. Végül, mikor egy esemény kapcsán fény derül zsidó kilétére, száműzöttként kell menekülnie Egyiptom földjéről. Az úton Isten megérinti őt, és tudtára adja, hogy ő fogja kivezetni rabszolgasorban tartott népét Egyiptomból az Ígéret Földjére. Mózes negyven évig vezeti a kiválasztott népet, majd Isten magához veszi őt egy jobb helyre.

14) Superbook – Az első karácsony

Chris szerint nincs is igazi karácsony Télapó, fények és ajándékok nélkül. Superbook időutazásra viszi fiatal barátait, és megmutatja nekik, mi volt a legnagyobb ajándék, amit ez a világ kapott, és mi történt az első karácsonykor.

15) Charlie Brown karácsonya

A Peanuts képregények első televíziós változata váratlanul átütő sikert ért el, és azonnal örökzöld alkotássá vált. Charlie Brown a karácsony üzleti megközelítésétől frusztráltan keresi az ünnep lényegét, amire az egyértelmű bibliai értelemben rá is talál. A rajzfilm 1965-ben forradalmi animációs szemlélettel készült, ma pedig a bibliai szókimondása hat forradalminak.

Denzel Washington sosem titkolja a hitét: „Minden nap olvasom a Bibliát!”

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·