FILMEZZUNK.HU
Kurt Russell legjobb filmjei

12 film Kurt Russell-től, amit mindenképpen látnod kell

33337

8. Csoda a jégen (Miracle, 2004)

Kisebbfajta csodát hajtott végre az amerikai jéghokicsapat az 1980-as téli olimpián. A főiskolásokból és egyetemistákból álló amerikai együttes rácáfolva minden előzetes számításra, legyőzte a verhetetlennek tartott szovjet csapatot, és megszerezte az olimpiai aranyérmet. Herb Brooks (Kurt Russell) edző egy amatőr játékosokból álló, tapasztalatlan társaságból néhány hónap alatt ütőképes hokicsapatot csinált, amely méltó ellenfele lett a sportágat uraló szovjeteknek. A fiúkat utána valóságos nemzeti hősöknek kiáltották ki.

Csoda a jégen (Miracle, 2004)

7. Silkwood (1983)

A történet, Karen Silkwood, a kohászati dolgozó életét meséli el, aki egy plutónium-feldolgozó üzemben dolgozott és akit szándékosan megfertőztek, megkínoztak és valószínűleg meggyilkoltak azért, hogy megakadályozzák, hogy nyilvánosságra hozza az üzemben uralkodó nyilvánvaló munkavédelmi jogsértéseket.

Silkwood (1983)

Tudtad, hogy…?

A film 5 Oscar jelölést kapott, de végül egyet sem váltott díjra. A produkció igaz történeten alapul. Az alapjául szolgáló események 9 évvel a film megjelenése előtt történtek azaz 1974-ben.

6. A dolog (The Thing, 1982)

Miután az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai összetűzésbe keverednek két norvég kutatóval, befogadnak egy szánhúzó kutyát. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy az állat testébe egy idegen organizmus költözött. Az amerikaiak közül néhányan elindulnak a norvég telepre, azonban csak romokra, és egy űrhajó roncsára bukkannak.

A dolog (The Thing, 1982)

Tudtad, hogy…?

Nick Nolte és Jeff Bridges is visszautasította a főszerepet, így kaphatta meg végül Kurt Russell. A film költségvetése 10 millió dollár volt, amely bőven meghaladta a korszak horrorfilmjeinek átlagos költségvetését. Összehasonlításképp, John Carpenter korábbi filmje, a Halloween- A rémület éjszakája 375 ezer dollárba került.

5. Menekülés New Yorkból (Escape From New York, 1981)

A jövőben járunk, Manhattan a világtól elkerített börtön, ahol a legvérszomjasabb bűnözőket tartják összezárva. A szökés lehetetlen. Így amikor az elnöki különgép épp a veszélyes zónában landol, a legjobb embert kell hívni a megmentésére. Ez nem más, mint a jelenleg börtönbüntetését töltő volt kommandós, Snake Plissken, aki azonban csak akkor hajlandó vállalni a halálos küldetést, ha cserébe szabadon engedik.

Menekülés New Yorkból (Escape From New York, 1981)

Tudtad, hogy…?

Clint Eastwood is esélyes volt a főszerepre. Kurt Russell, aki végül megkapta a szerepet, bevallottan Eastwood alapján formálta meg Snake Plissken karakterét. Ez Kurt Russell kedvenc saját filmje.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·