FILMEZZUNK.HU
17 érdekesség a Drágán add az életed! című filmről

17 érdekesség a Drágán add az életed! című filmről

5821

Drágán add az életed! érdekességek

Bruce Willis neve egybeforrt a Die Hard filmekkel. 1988. július 15-én mutatták be a 80-as évek, egyik legmeghatározóbb akciófilmjét a Die Hard-ot, magyar nevén, Drágán add az életed!-et, mely feltette Hollywood térképére Bruce Willis nevét. A forgatókönyvet Roderick Thorp Semmi nem tart örökké (Nothing Last Forever) című, 1979-es regénye alapján Jeb Stuart és Steven E. de Souza írta, a filmet John McTiernan rendezte. A főszerepben Bruce Willis látható, akinek a produkció – a rendkívüli sikernek köszönhetően – meghatározó állomás volt karrierjében, megalapozta akcióhősi imázsát. A Die Hard – Drágán add az életed! magyar premiere 1989-ben volt, ezt követte 1990-ben a Die Hard 2. – Még drágább az életed!, 1995-ben a Die Hard 3. – Az élet mindig drága, 2007-ben Die Hard 4.0 – Legdrágább az életed, végül pedig 2013-ban a Die Hard 5: Drágább, mint az életed. Most nézzünk meg 17 érdekes tényt a filmről.

17 érdekesség a Drágán add az életed! című filmről

1. Eredetileg Arnold Schwarzenegger-nek is felajánlották John McClane szerepét, de ő visszautasította azt. De szóba került az akkor 73 éves Frank Sinatra, Al Pacino és Nick Nolte neve is.

2. A színészek rengeteget improvizáltak, mivel a forgatókönyv félkész állapotban volt mikor a forgatás megkezdődött.

Bruce Willis bajba kerül

3. Először úgy tűnt Bruce Willis nem tudja elvállalni a szerepet, mivel szerződés kötötte a Simlis és a szende című sorozathoz. Aztán sorozat beli partnere várandós lett, ezért el kellett csúsztatni a széria felvételeit, így végül el tudta vállalni a filmet.

4. Bruce Willis valójában egy bőrszínű gumicipőt viselt abban a jelenetben, amiben üvegszilánkokon kellett sétálnia.

5. Az a rövid párbeszéd, amikor a filmben Hans Gruber azt mondja McClane-nek, „ezúttal John Wayne nem lovagol el Grace Kellyvel a naplementébe,” Willis pedig azt válaszolja, „Az Gary Cooper volt, te seggfej” egyértelmű utalás az 1952-es westernre, a Délidőre.

17 érdekesség a Drágán add az életed! című filmről

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · ·