FILMEZZUNK.HU
Kurt Russell legjobb filmjei

12 film Kurt Russell-től, amit mindenképpen látnod kell

33333

4. A vasmacska kölykei (Overboard, 1987)

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Deant, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen gardrobszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tõle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja.

A vasmacska kölykei (Overboard, 1987)

3. Lánglovagok (Backdraft, 1991)

Brian McCafferty gyerekként végignézte, ahogy tűzoltó édesapja egy tűzvész során életét veszti. Hosszú-hosszú évek múlva ő is beáll a sorba, és ugyanúgy ahogy a testvéréből, Steve-ből, belőle is tűzoltó lesz. A testvérpár amúgy is konfliktusokkal terhes életét csak tovább rontja, amikor egymás mellett kell dolgozniuk. Az egység nehéz feladattal találja szemben magát, amikor felfedezik, hogy egy rejtélyes gyújtogató tevékenysége nyomán a város legkülönbözőbb pontjain fellobbanó tüzekben valaki mindig életét veszti. Brian, aki minden szálat megmozgat, hogy kikerüljön a tűzvész elleni harc élvonalából, egyszer csak a nyomozóirodában találja magát, ahol ki kell derítenie, ki lehet az ismeretlen tettes.

Lánglovagok (Backdraft, 1991)

Tudtad, hogy…?

Kurt Russell, Kevin Casey, Scott Glenn, és William Baldwin annyi kaszkadőr munkát hajtottak végre a filmben, hogy Walter Scott kaszkadőr-szakértő olyannyira le volt nyűgözve a teljesítményüktől, hogy megemlítette őket a stáblistában kaszkadőrként.

2. Az álmodó (Dreamer: Inspired by a True Story, 2005)

Ben Crane (Kurt Russell) a legjobb tréner a lovaspályán, ám karrierje egy csapásra véget ér, mikor díjnyertes lova, Sonya eltöri a lábát. Palmer (David Morse), a tulajdonos számára értéktelenné válik mind ló, mind pedig a gondozója, ezért kirúgja Bent és csapatát a lóval együtt. Sorsuk kilátástalannak tűnik, ám ekkor Cale (Dakota Fanning), Ben lánya lehetetlen kéréssel fordul apjához: gyógyítsák meg Sonyát, hogy újra versenyezhessen.

Az álmodó (Dreamer: Inspired by a True Story, 2005)

1. Tango és Cash (Tango & Cash, 1989)

Tango és Cash két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Az őrült főnök fantasztikus tervet eszel ki félreállításukra: nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra: ha összefognak.

Tango és Cash (1989, Tango & Cash)

Tudtad, hogy…?

Patrick Swayze-t szerződtették eredetileg Cash szerepére, azonban ő visszamondta a szerepet az Országúti diszkó (1989) című film kedvéért. A filmben levő harci autó egy átépített Chevy K-2500 Silverado, amit a stáb minden tagja szeretett volna használni a forgatás alatt. De mivel csak egy példány volt belőle, így senkinek, még a két főszereplőnek se engedték.

Ilyen kocsikkal furikázik – A legendás Arnold Schwarzenegger és az ő autói

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Kurt Russell produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·