FILMEZZUNK.HU
Már 14 éve, hogy elhunyt Selmeczi Roland - A kedvenc magyar szinkronhangunk volt az övé

Már 16 éve, hogy elhunyt Selmeczi Roland – A kedvenc magyar szinkronhangunk volt az övé

9509

Már 16 éve, hogy elhunyt Selmeczi Roland – A kedvenc magyar szinkronhangunk volt az övé

A színész és szinkronhang, Selmeczi Roland mindössze 38 évesen, 2008. január 30-án hunyt el autóbalesetben. Színházi próbáról tartott Szolnokról Budapestre, amikor az M5-ös autópályán elvesztette uralmát járműve felett, lesodródott az útról, és átszakítva a szalagkorlátot a vadkerítésnek csapódott. Súlyos sérüléseket szenvedett, a balesetet nem élte túl. Két kisgyereket hagyott maga után, Dorottyát és Gergelyt.

Az egyik legfoglalkoztatottabb szinkronszínész volt, közel 800 filmben hallhattuk a hangját. Ő volt Brad Pitt és Antonio Banderas állandó magyar hangja, de gyakran szólaltatta meg Robert Downey Jr.-t, Dermot Mulroney-t, Matt Dillont és Clive Owent is, valamit ő szinkronizálta Viggo Mortensent A Gyűrűk Ura-filmekben. A Doktor House-ban Wilsont, a 24-ben pedig Jack Bauert magyarította – őket a nézőknek Selmeczi Roland halála után új hanggal kellett megszokniuk. Emlékezetes szinkronja még a Sliders főszerepét játszó Jerry O’Connell, James Denton (Mike Delfino) a Született feleségekben és A szökés első néhány évadában Dominic Purcell (Lincoln).

Már 14 éve, hogy elhunyt Selmeczi Roland - A kedvenc magyar szinkronhangunk volt az övé

Selmeczi Roland két gyermeket hagyott maga után, a ma már 26 éves Dorottyát és a 18 éves Gergely Rolandot – ők nem követik apjukat a pályán, bár mindketten szinkronizáltak már egy-két tekercset.

Nem hiszünk a szemünknek! Úgy lefogyott a 240 kilós színész, hogy elképesztő pasi lett belőle

(Via Femina.hu)


Article Tags: · ·