FILMEZZUNK.HU
A legjobb brit romantikus filmek

8 magával ragadó romantikus film, amit nem lehet megunni

26646

5) Sztárom a párom /Notting Hill, 1999/

Vajon mennyire valószínű, hogy besétál az ember életébe egy ünnepelt sztár, és kezdetét veszi egy csodálatos románc? William Thacker (Hugh Grant) átélte ezt a nem mindennapi élményt, nem kis zűrzavart okozva. Anna Scott (Julia Roberts), a „szerencsés” választott válaszút elé érkezik: lehetséges, hogy egy egyszerű könyvesbolt-tulajdonos, és nem egy jóképű színész a nagy ő? Igazi csemege ez a film, melyet három Golden Globe díjra jelöltek.

Sztárom a párom (Notting Hill, 1999)

6) Szoba kilátással /Room with a View, 2007/

A háromszoros Oscar-díjas film az 1900-as évek elejére röpít vissza bennünket. A csinos angol kisasszony, Lucy Honeychurch (Helena Bonham-Carter) és rokona, Charlotte Bartlett (Maggie Smith) társaságában Firenzébe utaznak. Mint ahogyan az a romantikus filmekben lenni szokott, találkozik a csendes, különc George Emerson-nal (Julian Sands). Hazatérve jegyeséhez, Cecil Vyse- hoz (Daniel Day-Lewis), válaszúthoz érkezik. Vajon ki az igazi, George vagy Cecil?

Szoba kilátással /Room with a View, 2007/

7) Négy esküvő és egy temetés /Four Weddings and a Funeral, 1994/

Charles (Hugh Grant) megrögzött agglegény, akiről barátai álmukban sem gondolnák, hogy valaha megházasodik. Öt nagy volumenű hivatalos esemény közben azonban találkozik az amerikai Carrey-vel (Andie Macdowell), aki az utolsó reménysugár. Vajon túléli ezt az öt alkalmat, hogy feleségül vehess a Nőt?

Négy esküvő, egy temetés (Four Weddings and a Funeral, 1994)

8) Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

Mit tegyen egy nő, ha három férfi verseng a kezéért, de semmi kedve sincs feladni a függetlenségét? Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) erős akaratú, különösen határozott nő. Saját birtoka és vagyona van. Mi készteti mégis arra, hogy válasszon Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), a birkapásztor, Frank Troy (Tom Sturridge), a vakmerő testőr és William Boldwood (Michael Sheen), a sikeres és érett agglegény között? Csak nem a mindent elsöprő szerelem?

Távol a világ zajától /Far from the Madding Crowd, 2015/

Borzasztó dolgok derültek ki Julia Roberts-ről – Így akasztotta ki színésztársait a Hook forgatásán

//Jana//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · ·