FILMEZZUNK.HU
Sylvester Stallone elárulta, hogy melyek azok a saját filmjei, amiket legszívesebben kitörölne a filmtörténelemből

Sylvester Stallone elárulta, hogy melyek azok a saját filmjei, amiket legszívesebben kitörölne a filmtörténelemből

2074

Sylvester Stallone elárulta, hogy melyek azok a saját filmjei, amiket legszívesebben kitörölne a filmtörténelemből

Hat ilyen film is van. Nem lehet kétség afelől, hogy az elmúlt fél évszázad egyik legnagyszerűbb és legnépszerűbb (akció)sztárja Sylvester Stallone volt. Az 1980-as és főleg a 1990-es években ő és Arnold Schwarzenegger voltak gyakorlatilag az akciófilmek arcai. Azonban, mint számos más szuperhíresség, ő is néhány filmjében melléfogott. Az ő szintjén a legtöbb karrierben ez csak néhány kellemetlen filmet jelent, de nála hirtelen hatot. Nemrégiben, egy interjú során, amikor megkérdezték tőle, Stallone felsorolta azokat a filmeket, amelyekről bárcsak soha nem készültek volna el. Íme, a hat film, amit már megbánt.

26 éve együtt, jóban, rosszban: Ő Sylvester Stallone bombázó felesége

Hat filmet is szégyell ma már az egykori akciósztár

Kezdhetjük is mindjárt az 1992-es akció-komédiával, az Állj, vagy lő a mamám!-mal. Ebben a filmben a jellegzetes, kemény, magának való nagyvárosi zsaru karakterét figurázták ki, akinek az életébe bekopog az anyukája, aki mindenbe – így a nyomozásába is – beleüti az orrát. Ez nem kevés kínos pillanatot okozott a fia számára. A film nem aratott túl nagy sikert. Hasonlóképpen, az 1993-as Oszkár sem, bár meg kell jegyezni, hogy azóta igazi kultfilmmé vált. Ebben a sokszor feldolgozott történetben egy visszavonult gengszter karaktere áll a középpontban, aki megpróbál férjet és apát találni a lányának és a születendő unokájának. Bár rengeteg bonyodalom és remek alakítás volt benne, az akkori időben nem aratott nagy sikert a kasszáknál.

Állj, vagy lő a mamám! (Stop! Or My Mom Will Shoot, 1992)

Az Állj, vagy lő a mamám! pedig nekünk az egyik kedvenc filmünk tőle

Az ezredfordulóra is jutott egy melléfogás Sylvester Stallone életében, ez volt a Get Carter – Az igazság fáj. Már a magyar címe is, bár most nem lényeges. A történet egy magának való behajtóról szól, aki hazatér testvére halála miatt, és nyomozni kezd. A nyomok pedig egy pornószínésznőhöz és annak barátjához vezetnek. Bár a bonyodalom adott volt, és a színészgárda is kiváló volt, a film mégis kudarcot vallott. Egy évvel később kipróbálta magát az autóversenyzés világában is, de a 2001-es Felpörgetve nem érte el túl nagy sebességet. A film egy visszavonult autóversenyző visszatéréséről szól, aki megpróbál végleg leszámolni démonaival úgy, hogy újra a volán mögé ül. Ez egy elég sablonos történet volt, és a film nem aratott túl nagy sikert.

FelpörgetFelpörgetve (Driven, 2001)ve (Driven, 2001)

A Felpörgetve című filmben egy versenypilótát alakított Stallone

Nem volt túl sikeres az ezredforduló Sylvester Stallone életében, hiszen újabb egy évvel később egy további kudarcot kellett elkönyvelnie. Ez volt a színész karrierjének gyakorlatilag egyetlen horrorfilmje, a D-Tox. Ebben egy elszigetelt intézetben találja magát, ahol lelkileg sérült rendőröket kezelnek, ám valaki elkezdi decimálni a társaságot. Nem csoda, hogy azóta sem próbálkozott újra a horror műfajával. De a fent említett filmjei együttvéve sem tudnak olyan kínosak lenni, mint amit sokan karrierje egyik legnagyobb tévedésének tartanak. Mondhatnánk, hogy ez még ifjúkori baklövésnek is beillene, hiszen egy 1984-es komédiáról van szó. Ez pedig nem más, mint az Énekes izompacsirta, aminek magyar címe még nevetségesebbé teszi. Igen, ebben a filmben énekel is, sőt, nem csak énekel, hanem még táncol is hozzá…

Van egy horrorfilm Sylvester Stallonétől, amit valószínűleg még sosem láttál

A D-Tox című filmben

A fentiek fényében két dolog bizonyítható. Sylvester Stallone elég erős karakter (most nem szó szerint értve), hogy ezekkel a melléfogásokkal együtt is Hollywood történelmének egyik legismertebb sztárja legyen. Ugyanakkor nem véletlenül kapta meg 1990-ben az évtized legrosszabb színésze, majd 2000-ben az évszázad legrosszabb színésze Aranymálna díjat…

Cara Delevingne elmegyógyintézetbe került – Sokkoló fotók kerültek elő a színésznőről

(Via mafab.hu)


Article Tags: · · · · · · · ·