FILMEZZUNK.HU
A Batman rendezője végre elárulta, hogy miért Robert Pattinsont választotta a főszerepre

A Batman rendezője végre elárulta, hogy miért Robert Pattinsont választotta a főszerepre

1932

A Batman rendezője végre elárulta, hogy miért Robert Pattinsont választotta a főszerepre

Pedig sokan nem értettek vele egyet. Miután Ben Affleck Batman-filmje finoman szólva befuccsolt részben magánéleti okokból kifolyólag, részben azért, mert Affleck megcsömörlött, Matt Reeves (Cloverfield Lane 10., A majmok bolygója: Háború) forgatókönyvíró vehette át a stafétabotot, akinek képregényfilmje tavaly került a mozikba. A film alapján Robert Pattinson minden szempontból jó választásnak mondható, még a kritikusok is méltatták a játékát, ám annak idején sok rajongó szkeptikus volt Pattinson Alkonyatos múltja miatt a jövőjét illetően.

A Batman rendezője elmondta miért Robert Pattinsont választotta a főszerepre, pedig sokan nem értettek vele egyet

Reeves egy interjúban kifejtette, miért is döntött a fiatal színész mellett annak ellenére, hogy sokak számára még 2019-ben is ő volt “az a sovány fickó az Alkonyatból”.

“Természetesen az volt a terv, hogy egy fiatalabb színész ölti magára a szerepet. A forgatókönyvírás ideje alatt láttam a Jólétet (Benny és Josh Safdie 2017-es bűndrámája Pattinsonnel a főszerepben), és azt gondoltam, hogy ‘Rendben, megvan benne az az eredendő düh és veszélyesség, ami ehhez a karakterhez köti, érzem benne az elszántságot is.’ Holtbiztos lettem abban, hogy Rob lesz az. És akkor még fogalmam sem volt, hogy Robot érdekli-e egyáltalán! Már azért, mert csupa független filmet csinált azt követően, hogy megalapozta hírnevét az Alkonyatban.”

Matt szerencséjére Robert hatalmas Batman-rajongó, úgyhogy nagyon is érdekelte őt mikor felkeresték a szereppel. A rendező elmondta,hogy mikor először találkoztak és Pattinson elolvasta a forgatókönyvet, akkor volt egy nagyon hosszúra nyúlt beszélgetésük, melynek során kiderült, hogy a színész megszállott fanja a Denevérembernek.  Ezután Pattinson elment a meghallgatásra és Val Kilmer Batman-jelmezét öltötte magára.

“Nincs az a színész, aki nem kapna negatív visszajelzéseket, amikor bejelentik, hogy ő fogja játszani Batmant egy mozifilmben… Azok az emberek, akik izgatottá váltak a hír [Robert Pattinson castingje] hallatán, tudom, hogy ismerték Rob Alkonyat utáni munkásságát. Azok az emberek pedig, akiket nem hozott lázba, tudom, hogy nem ismerték Rob Alkonyatot követő filmjeit”.

Szerző: MéziMcFly

Nem fogod elhinni – Michelle Pfeiffer tényleg egy élő kismadarat tömött a szájába a Batman visszatérben (videó!)


Article Tags: · ·