FILMEZZUNK.HU
Soha nem lesz még egy Robin Williams - A színész élete tragikus véget ért

Soha nem lesz még egy Robin Williams – A színész élete tragikus véget ért

6320

Soha nem lesz még egy Robin Williams – A színész élete tragikus véget ért

Kevés színész-komikus volt valaha annyira szerethető mint Robin Williams. A ma nyolc éve elhunyt legenda rengeteg ember szívét megdobogtatta zseniális alakításaival, magánélete azonban egyáltalán nem volt felhőtlen, ami tragikus öngyilkosságában is közrejátszott. Minden idők egyik legnagyobb komikusának története tele van tragikus pillanatokkal, és még kereken nyolc évvel a halála után is vannak olyan dolgok, amelyeket a legtöbb ember nem tud róla.

Robin Williams 10 szívből jövő leckéje az élethez

Szüleinek születtek már gyerekei korábbi partnereiktől, de Robin Williams volt Laurie és Robert Williams egyetlen közös gyermeke. Robert a Ford ügyvezetője volt, a család pedig a Michigan állambeli Bloomfield jómódú negyedében élt. Williams mégis magányos volt, annak ellenére, hogy gazdagságban nőtt fel. Ahogy David Itzkoff Robin Williams-életrajzában, („Robin”) elmeséli a színész édesanyja egyszer bevallotta:

“Nem tudtam, milyen magányos volt Robin… Magányosan telt el a gyerekkora. Azt hiszed, hogy csodálatos anya vagy, de lehet, hogy nem.”

A Rolling Stones magazin egyik cikke is idézi Robin Williamst is, aki ezt elismerte.

„Mindig az első nevetés az, ami megragad. Számomra az anyám volt az. Mindig próbáltam megnevettetni, már amikor épp velem volt”

– mondta egykor a színész.

Robin Williams 10 szívből jövő leckéje az élethez

A „Robin Williams: When the Laughter Stops” című életrajz szerint a magány érzése, amely Williams fiatal éveit beárnyékolta, nem kizárólag az otthoni életére korlátozódott. Felnőttként az iskolai éveire is úgy tekintett vissza, mint egy rendkívül boldogtalan időszakra, amely során megküzdött a zaklatással is. A legtöbb komikushoz hasonlóan Williams is úgy birkózott meg fájdalmával, hogy nevetettést használta gyógymódként. Ha a keményen bulizó komikusokról van szó, kevesen voltak olyan ismertek ezen szokásaikról, mint Williams jóbarátja, John Belushi. Williams és Belushi ráadásul együtt voltak azon az éjszakán, amikor 1982-ben Belushi végzetesen túladagolta magát. Ez a veszteség pedig érhető módon nagyon megviselte a legendás színészt.

“Számomra a kokain volt a menekülő útvonal. A legtöbb ember véglegesen károsodott a koksztól, ahogy bizony én is.”

– vallotta be a színész. Williams a pályafutása elején rendkívül nyitott volt az akkoriban rendkívül terjedő kokainkultúrával kapcsolatban. Williams sokáig józan maradt, egészen 2003-ig, amikor is Alaszkában visszaesett.

„Egy nap bementem egy boltba, és megláttam egy kis üveg Jack Daniel’s-t. És akkor megszólalt ez a hang, amit én csak felsőbb hatalomnak hívok és azt mondta: ‘Hé. Csak egy kis ízelítő. Csak egy korty…’ Egy héten belül annyi üveget vásároltam, hogy már nem fért el az udvaron”

– vallotta be a színész. Williams 2006-ban elvonóra ment majd 2014-ben, nem sokkal halála előtt ismét bejelentkezett egy rehabilitációs központba .

Már 8 éve, hogy elhunyt Robin Williams – Lánya így emlékezett meg róla

Robin Williams a lányával

Williams öngyilkossága után számos információ látott napvilágot élethosszig tartó depressziójáról, családja azonban gyorsan világossá tette, hogy nem a depresszió volt a fő tényező. Williams állítólag folyamatosan azon aggódott, hogy „pozícióját a komédia világában bármikor elveheti tőle egy fiatalabb, feltörekvő sztár”: Jim Carrey-t például az ő szorongásának sajátos forrásaként említik az életrajzában. Halála után kiderült, hogy Williamsnél 2014 májusában Parkinson-kórt diagnosztizáltak, ami legalább megmagyarázta, hogy mi történt vele élete utolsó időszakában.

A tragikus sorsú komikus zseni végül 2014-ben, ugyanezen a napon, önkezével vetett véget életének, Paradise Cay-i otthonában felakasztotta magát. A halottkém jelentése szerint alkohol és drog sem volt a szervezetében. Halálában sok minden közrejátszthatott, gyerekkorától kezdve, függőségein és depresszióján át, de egy biztos Robin Williams zseniális alakításaival örökre beleírta magát a filmtörténelembe és ami a legfontosabb az emberek szívébe is.

Évtizedek óta együtt, jóban, rosszban: Ő az Egri csillagok Bornemissza Gergőjének gyönyörűszép felesége

(Via Blikk.hu)


Article Tags: ·