FILMEZZUNK.HU
Plasztika nélkül is gyönyörű az 57 éves Brooke Shields - Ámulunk a friss fotóin!

„Nem az én természetem, hogy áldozat legyek” – Brooke Shields a szexualizációról

2393

„Nem az én természetem, hogy áldozat legyek” – Brooke Shields a szexualizációról

A hollywoodi filmektől a meztelen fotózásokig a színésznő, Brooke Shields fiatalkorának nagy részét olyan projektekben töltötte, amelyek most több mint egy kicsit hátborzongatóak. Hogy lehet Brooke Shields ennyire kiegyensúlyozott? Hogy élte túl a gyermekkorát egy alkoholista anyával? Hiszen játszott néhány, mai szemmel zavarna ejtő korai filmben, megélt egy válást és súlyos szülés utáni depressziót. És mégis itt van, sugárzik, békés otthona van egy kutyával a lábánál, a férj a háttérben, egy tizenéves lány az emeleten, a másikat most vették fel az egyetemre, és még humorérzéke is tökéletes.

10 híresség, akik alkoholista szüleik miatt szenvedtek gyerekkorukban

Shields szinte egész életében híres volt. 11 hónapos korában szerepelt egy szappanreklámban, évekkel később, de még mindig csak tizenegy évesen egy prostituált gyermekeként a Pretty Baby című filmben. Tinédzserként a 80-as években már mindenhol ott volt. Például ott voltak Calvin Klein erősen szexualizált hirdetései, valamint a Kék lagúna című film, amelyben a még nem tizenhat éves lány az idő nagy részét meztelenül töltötte a kamerák előtt. Végül Shields elmenekült az egészből, a Princeton Egyetemre, diáknak. Bár szerinte talán nem volt a legjobb időzítés a karrierje szempontjából, de valószínűleg megmentette az épelméjűségét. Ugyanis Hollywood tele van gyereksztárok rombadőlt karrierjeivel és tragikus életeivel. Erről a Guardiannek beszélt egy interjúban.

“Nem tudom, hogy éltem túl. Sokat beszélek róla a terápiában, de azt hiszem, mert annyira …”

– mondta, amikor arról kérdezték, miért nem sebezte meg ez az életút, majd egy pillanatra megállt, mielőtt folytatta volna.

“Életben kellett tartanom az anyámat. Számomra a fókuszpont az volt, hogy életben tartsam őt, mert úgy éreztem, csak mi ketten voltunk a világban.”

Shields édesanyja, Teri egy munkásosztálybeli lány volt New Jersey-ből, aki szellemessége, szépsége és személyisége révén manhattani társasági emberré küzdötte fel magát. Brooke-kal egy rövid kapcsolat után esett teherbe egy gazdag New York-i családból származó férfival. Elváltak, amikor Shields öt hónapos volt. A színésznő ezután furcsa gyermekkort töltött apja gazdag Long Island-i élete és anyja nincstelen bohém világa között.

10 meglepő érdekesség, amit talán még nem tudtál Brooke Shields-ről

A kék lagúna mindkét főszereplő életét megváltoztatta

Úgy gondolja, hogy anyja alkoholizmusa – emlékiratában fájdalmasan ír Teri kiszámíthatatlan viselkedéséről – valószínűleg inkább távol tartotta őt az italtól vagy a drogoktól, nagyon is tudatosan. Shields írt egy könyvet “És hullott az eső” címmel 2019-ben, első lánya születése utáni depressziós tapasztalatairól. Erről kevés nő mer így beszélni, különösen filmsztárok végképp nem.

“Azért kezdtem bele, hogy őszinte legyek, mert szenvedtem, és láttam, hogy mások is szenvednek, és senki sem beszélt róla, és ez feldühített. Azt gondoltam: miért kellene úgy éreznem magam, mintha nem lennék jó anya, amikor senki sem beszélt nekem erről? Ezért úgy döntöttem, hogy beszélek róla, mert az ezt körülvevő hallgatás és szégyen nagyon veszélyes.”

– mondja Shields. Shields 58 évesen már megállapodott és derűvel tekint a világra. Tudja, hogy a tini sikerét megtartani és azon az úton továbbmenni óriási teher lett volna.

“Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy hosszú karriert fussál be, ne félj a hullámvölgyektől sem. Senki sem tud a csúcson maradni, ezt fiatalon megtanultam”

– mondja.

Kevin Spacey bátyja elárulta, hogy az apjuk szexuálisan bántalmazta a fiaikat

(Via SzeretlekMagyarország)


Article Tags: ·