FILMEZZUNK.HU
8 Jackie Chan film, amit látnod kell

Most ünnepli 70. születésnapját Jackie Chan – Íme a 8 legjobb film a színészlegendától

28291

4. Londoni csapás (Shanghai Knights, 2013)

Wang a kínai harcművész és Roy, a botcsinálta cowboy újabb kalandra indulnak, ezúttal azonban nem az új-, hanem az óvilágba. Wang apját megölik Kínában és ellopják az általa őrzött felbecsülhetetlen értékű pecsétet. Wang húga, Lin egész Angliáig követi a gyilkost, ahol kiderül, az esemény egy sokkal nagyobb összeesküvés része, amelynek célja az angol királyi család kivégzése és a kínai állam megdöntése. Csak Wang, Roy, és Lin állhatnak a terv útjába.

Londoni csapás (Shanghai Knights, 2013)

Tudtad, hogy…?

A Londoni csapás (Shanghai Knights) egy 2003-as akcióvígjáték Jackie Chan és Owen Wilson főszereplésével, a három évvel korábbi Új csapás folytatása. A produkció sikere ellenére Chant elkezdte frusztrálni a hollywoodi szerepek behatároltsága, valamint, hogy csupán korlátozott ellenőrzéssel rendelkezhetett a film készítése fölött.

3. A karate kölyök (The Karate Kid, 2010)

A változás sosem könnyű egy kiskamasz számára. A tizenkét éves Dre (Jaden Smith) Detroitból egyenesen Pekingbe költözik, a világ túlsó oldalára, ahol nem meglepő módon nehezen megy számára a beilleszkedés. Harcművészetekben jártas osztálytársai egyre-másra zaklatják, csak a bájos Mei Yinggel jön ki jól. Egy nap azonban találkozik Han úrral (Jackie Chan), aki úgy dönt, vállalja, hogy megtanítja Dre-t a harcművészetre, és bajnokot farag belőle.

A karate kölyök (The Karate Kid, 2010)

Tudtad, hogy…?

Az első film, amit a Tiltott városban forgattak Bertolucci 1987-es “Az utolsó császár” című alkotása óta. Az alkotás címe ellenére senki sem karatézik benne, az ugyanis nem egy kínai harcművészet, márpedig a film Kínában játszódik.

2. Balhé Bronxban (Rumble in the Bronx, 1995)

Keung a bácsikája menyegzőjére érkezett Hongkongból New Yorkba. És ha már ott van, a nászút idejére szíves örömest beáll helyettesíteni a bronxi kiskereskedésbe. Amikor a helyi vagányok randalíroznak a vásártéren, nem hagyja magát, és puszta kézzel elagyabugyálja a fenegyerekeket. A megszégyenített banda bosszút esküszik: tör-zúz, és senkit sem kímél. Most már az egész környék jövője a tét. Mivel a rendőrség csak szemlélődik, a helybélieknek maguknak kell a kezükbe venni sorsukat.

Balhé Bronxban (Rumble in the Bronx, 1995)

Tudtad, hogy…?

Ez volt az a film, amivel Jackie Chan neve bekerült az amerikai köztudatba. A kaszkadőrmutatványok veszélyes volta miatt Channek nehéz biztosítást szereznie a filmjeire, különösen az Egyesült Államokban, ahol a kaszkadőr munkáját szerződésben korlátozzák.

1. Csúcsformában (Rush Hour, 1998)

Lee felügyelő az Egyesült Államokba utazik, hogy felkutassa a kínai konzul elrabolt lányát. Az FBI nem fogadja tárt karokkal, szeretnék minél távolabb tartani az ügytől, ezért egy igazi pancsert, Cartert kapja társául. Bár a két nyomozó szöges ellentéte egymásnak, az ügy összehozza őket, és nekilátnak, hogy megtisztítsák Los Angelest a bűnözőktől.

csúcsformában 1998

Tudtad, hogy…?

Jackie Chan igazi hollywoodi sztár ezzel a filmmel lett, mely csak Amerikában 130 millió dolláros bevételt eredményezett, míg a világon 244 millió dolláros bevételt számolhattak. Legtöbb filmjéhez hasonlóan Chris Tucker szinte az összes párbeszédben improvizált. Carter szerepét Eddie Murphynek is felajánlották, de a színész A szentfazék (1998) javára lemondott a lehetőségről.

Lesújtó hírt közölt Paul Hogan az állapotáról – A Krokodil Dundee filmek sztárját fel sem lehet ismerni

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · ·