FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb film Russell Crowe főszereplésével, amiket mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb film Russell Crowe főszereplésével, amiket mindenképpen látnod kell

50754

Russell Crowe legjobb filmjei

Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész, Russell Crowe a napokban ünnepli születésnapját, melynek alkalmából összegyűjtöttük az általunk 12 legjobban kedvelt filmjét. Russell 1964. április 7-én született Wellingtonban, Új-Zélandon, azonban a család nem sokkal születése után Ausztráliába költözött. Mivel szülei számos film stábjában munkát vállaltak, Russell már fiatalon megismerkedett a forgatások világával. A színészkedés kezdetben csak játék volt számára, azonban csakhamar Ausztrália legünnepeltebb gyerekszínésze lett belőle. Első jelentősebb szerepeire azonban a kilencvenes évek elejéig várnia kellett, ekkor került mozikba a Romper Stomper (1992) és a Mennyit érünk (1994). Előbbiért a Seattle-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznek járó díjat.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Russell Crowe produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

12. A következő három nap (The Next Three Days, 2010)

Lara Brennant (Elizabeth Banks) megölt egy nőt. A bizonyítékok is alátámasztják a gyilkosságot, fellebbezésnek nincs helye, és 20 év börtönbüntetést kap. Férje, John (Russell Crowe) nem tud belenyugodni az ítéletbe, eleinte törvényes eszközökkel próbálkozik, de azok semmilyen eredményt nem hoznak. John felkeresi Damon Penningtont (Liam Neeson), akinek már hétszer sikerült különböző börtönökből megszöknie, és ismeri a dörgést. Így John a tapasztalt Pennington segítségével elkészíti a tervet, hogy hogyan szöktesse meg a feleségét, aki természetesen nem sejt semmit.

A következő három nap (2010)

Tudtad, hogy…?

Amikor a Brennant család áthalad a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen, akkor a képernyőn a körözött bűnözők között megjelent Osama Bin Laden arcképe is.

11. A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

A szívszaggató, romantikus és heroikus Victor Hugo-történet visszatért a filmvászonra. Szerelem, szenvedély, álmok, áldozat és megváltás – az emberi lélek túlélésének nagy próbatételeivel szembesülünk Tom Hooper alkotásában. A Napóleoni háborúkat követő nyugtalan évtizedekben egy megkínzott ember szükségből tolvaj lesz, majd fegyenc, s hiába próbál a helyes úton maradni, a társadalom valahogy mindig gondoskodik üldöztetéséről. Miután rettentő szegénységben próbálta felnevelni nővére hét gyermekét, börtönbe jut lopásért. Szabadulása után immáron jómódú polgárként igyekszik inkognitóban élni, de ismét gályarabságra jut, ahol egy munkásnő leányának gondját is magára veszi, hogy aztán újabb nehéz akadályokat gördítsen elébük a sors.

A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

Tudtad, hogy…?

A színészek a forgatáson élőben énekeltek, míg a zongorát fülhallgatón keresztül hallották. Ez az első így forgatott musical, amihez utólag társítottak nagyzenekari kíséretet. A Chicago óta ez az első olyan musical, amit a legjobb film kategóriájában jelöltek Oscar-díjra.

10. Rendes fickók (The Nice Guys, 2016)

1970-ben járunk, Los Angelesben. Úgy látszik egymástól függetlenül két bűnügy is történik egyszerre: eltűnik egy nő, illetve egy felnőtt filmekkel foglalkozó híresség látszólag öngyilkosságot követ el. Jackson Healy a magánnyomozóval, Holland March-csal közösen próbálják meg feltárni az igazságot. A nyomozás során életveszélybe kerülnek, hiszen egy magas szintű összeesküvés bontakozik ki a szemük előtt, a szálak elvezetnek egy sikeres bérgyilkosig, illetve érintik a legfelsőbb bíró személyét is.

Rendes fickók (The Nice Guys, 2016)

Tudtad, hogy…?

Miután Ryan Gosling meglátta a szkriptet azonnal felkereste a készítőket, hogy szeretne szerepelni a filmben. Ő vetette fel Russell Crowe nevét, aki azonnal igent mondott, amint meghallotta, hogy Gosling is szerepelni fog benne. Shane Black először 2000-ben állt elő a Rendes fickók ötletével, ám eredetileg tévésorozatnak szánta és az HBO-nak vetette fel az ötletet, a tárgyalásokból azonban nem lett semmi. A végleges forgatókönyv 2010-ben készült el, ekkor a történetet áthelyezték a ’70-es évekbe.

9. Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma, 2007)

Ben Wade (Russell Crowe), a hírhedt bandita bandájával kirabol egy postakocsit. Hamarosan elkapják, és elszállítják a yumai börtönbe. A farmer, Dan Evans (Christian Bale), aki nehéz körülmények között, de becsületes életét éli, fizetség fejében csatlakozik Wade kísérőihez. A banda tagjai azonban vezetőjük kiszabadítását tervezik.

Börtönvonat Yumába (3:10 to Yuma, 2007)

Tudtad, hogy…?

A film eredeti sztorija a Dime Western Magazine 1953-as számában jelent meg. A félkész épületet, amelyen Wade és Evans keresztülrohan, az eredeti tervek szerint be kellett volna fejezni, ám a stáb kifutott a költségvetésből.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·