FILMEZZUNK.HU

Színészek, akik nem vettek részt az Oscar-díjátadón, pedig nyertek

4876

Színészek, akik nem vettek részt az Oscar-díjátadón, pedig nyertek

Nem minden színész vagy színésznő álmodozik arról, hogy köszönő beszédet mondjon az Oscar-on. Ennek több oka is lehet. Ezen kifogások közé tartozik például a politikai helyzet, munka vagy betegség. Íme 8 olyan színész vagy színésznő, akik nem vettek részt a díjátadáson, pedig nyertek.

1) Marlon Brando – Keresztapa (1973)

Marlon Brando 1955-ben megnyerte a legjobb férfi színész díját A rakparton című drámáért. 1973-ban viszont, amikor elhódította a legjobb színész díját a Keresztapáért, akkor nem volt jelen az Oscar-on, helyette egy Sacheen Littlefeather nevezetű nő lépett a színpadra és Brando nevében megtagadta a díjat.

Marlon Brando

Marlon Brando, az azóta klasszikussá vált Keresztapa című gengszterfilmben.

2) George C. Scott – A tábornok (1971)

Miután George C. Scott megnyerte a legjobb színésznek járó díjat a A tábornok című filmért, tett egy Oscar ellenes kijelentést, amely nagyon ellentmondásos volt és végül a Times címlapján végezte. Meglepő módon így is megnyerte a díjat, majd a film producere, Frank McCarthy elfogadta a díjat Scott nevében.

George C. Scott

George C. Scott A tábornok című filmben.

3) Woody Allen – Annie Hall (1978)

Woody Allen már rutinszerűen kimaradt az Oscar-ról 1978 óta, amikor az Annie Hall-al nyerte meg a legjobb rendező, legjobb film és a legjobb eredeti forgatókönyv díját is. Később sem ment el, amikor megnyerte a legjobb forgatókönyv díját, egyszer az Éjfélkor Párizsban-ért, máskor pedig a Hannah és nővérei-ért.

Woody Allen

Woody Allen három Oscart is nyert, de személyesen egyiket se vette át.

4) Michael Caine – Hannah és nővérei (1987)

Michael Caine-nek volt minden idők egyik legrosszabb kifogása, hogy miért nem vett részt az Oscar-on. 1987-ben épp forgatták a Cápa 4. részét és emiatt nem ment el a díjátadóra, ahol pedig megnyerte a legjobb férfi mellékszereplői díjat a Hannah és nővéreiben nyújtott alakításáért. 2000-ben amikor megnyerte az Oscar-t az Árvák hercege-ért, akkor ő mondta a valaha volt egyik legalázatosabb és legkegyesebb köszönő beszédét.

Michael Caine Oscar

Ha utólag is, de eljutott Michael Caine-hez a legrangosabb filmes díj.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·