FILMEZZUNK.HU

Színészek, akik nem vettek részt az Oscar-díjátadón, pedig nyertek

4837

5) John Gielgud – Arthur (1982)

John Gielgud nem volt ott a díjátadón, amikor megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocskát az Arthur-ért 1982-ben. Később megírta az okot egy barátjának: „Vadlovakkal sem tudnának elhúzni a díjátadó ünnepségre. Nagyon utálok minden gratulációs halandzsát és az összes kényes összehasonlítás.”

John Gielgud

John Gielgud utált részt venni bármiféle ünnepségen.

6) Henry Fonda – Aranytó (1982)

Második díját színészi karrierje során (mert előtte kapott egy tiszteletbeli Oscar-t), Henry Fonda a Bel Air-i otthonából nézte, míg a lánya Jane átveszi a legjobb színésznek járó díjat az Aranytó című vígjátékért, 1982-ben. Fonda már 1976 óta szívbetegségben szenvedett és a díjátadó után 5 hónappal elhunyt.

Jane és Henry Fonda

Jane és Henry Fonda. Utóbbi Oscar díját, előbbi vette át az 1982-es gálán.

7) Robert De Niro – Keresztapa (1975)

1975-ben Robert De Niro elnyerte a legjobb férfi mellékszereplő díját a Keresztapában nyújtott teljesítményéért, de elfoglalt volt a Huszadik század, olasz film forgatásával Bernardo Belucci-val. Francis Ford Coppola vette át helyette az arany szobrot.

Robert de niro

Robert De Niro épp egy másik film forgatásán volt, amikor át kellett volna vennie a legrangosabb, filmes arany szobrocskát.

8) Glenda Jackson – Szerelmes asszonyok (1969) és Egy kis előkelőség (1973)

A kétszeres Oscar díjas, Glenda Jackson egyik díjátadón sem volt jelen, amelyiken nyert. Azt mondta, hogy: „Ha valaki győztes, az csak a közönség lehet, aki rám szavazott”. Az Egy kis előkelőség-ért és a Szerelmes asszonyok-ért kapta meg a legjobb női szereplőnek járó díjat.

Glenda Jackson

Glenda Jackson két Oscar szobrocskát is nyert, ám átvenni egyszer sem ment el.

(Címlapkép forrása; Cikkünket az IMDb-n megjelent írás ihlette)

Emlékszel még Ivy-ra a Csengetett, Mylord? sorozatból? Rá sem lehet ismerni ma már

//Newman//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·