FILMEZZUNK.HU
10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

459

3. Rose McGowan

Döbbenetes átváltozás! Így néz ki most Rose McGowan, a Bűbájos boszorkák vörös bombázója

A szókimondó aktivista és színésznő Rose McGowan a ’90-es években lázba hozta a nagyközönséget, amikor számos olyan népszerű slágerben szerepelt, mint az Elátkozott generáció, a Sikoly és a Kemény dió, később pedig Paige Matthewst alakította 2001-től 2006-ig a szeretett természetfeletti drámában, a Bűbájos boszorkákban. McGowan Quentin Tarantinóval és Robert Rodriguezzel dolgozott együtt a kettős Grindhouse és a Grindhouse – Halálbiztos-ban, emellett aktivistaként is kiemelkedő szerepet tölt be.

Miért nem szereti a Marvelt?

Soha nem finomkodik, amikor kinyilvánítja véleményét. McGowan 2015-ben a közösségi médiában kritizálta és elmondta, hogy szerinte mi a rossz a szuperhősfilmekkel kapcsolatban. Azzal kezdte, hogy: “Az a baj a szuperhősfilmekkel, hogy hiányzik belőlük az összetettség, a történetfejlődés, a karakterfejlődés, és a gondolkodás szabadsága”. McGowan ezután elmondta, hogy a szuperhősfilmek miatt hagyott fel a színészettel, és szenvedélyesen védi álláspontját, miszerint a Marvel nem képes meggyőző történeteket bemutatni. Elmondta:

“A Marvel csak az átlagos lusta férfiak filmezése. Ha tetszik nekik a film, akkor az rendben van, de a valóság az, hogy velük szemben egy gondolkodó ember ezzel már nem ért egyet. Hová tűntek az emberi történetek? Nem akarok zöld goblinokat és szűk ruhákat látni. Ennek kapcsán egy petíciót is be fogok nyújtani. Az, ami kell az embereknek, nem más, mint intelligens, merész filmek, amik a társadalmat előre viszik. Ez kell, nem pedig klisék, amiktől már hányok”.

2. Christian Bale

9 híresség, akik méltán híresek a kedvességükről

Az angol szupersztár, Christian Bale, akit széles körben az ikonikus Batman-t viselő egyik legnagyobb színészként tartanak számon, elkápráztatta a közönséget Bruce Wayne kivételes alakításával Christopher Nolan A sötét lovag című trilógiájában, amivel a franchise-ban végzett munkájáért a kritikusok elismerését is kivívta. Azon kívül, hogy Gotham Cityt megóvta az aljas ellenségektől, Bale bebizonyította, hogy igazi színészi kaméleon, és kiváló előadói képességeit olyan dicséretes filmeken mutatta be, mint az Amerikai pszichó, A gépész, A harcos és az Amerikai botrány.

Miért nem szereti a Marvelt?

Bár valójában soha nem emelt szót a Marvel ellen, Bale negatív élményeket szerzett, miután a 2022-es Thor: Szerelem és mennydörgésben alakította a gonosz Gorr-t, az Isteni Mészárosát, annak ellenére, hogy a kritikusokat lenyűgözte összetett és megalapozott alakítása. Amikor leült egy interjúra a GQ-val, Bale azt mondta, hogy nem rajong a zöld képernyős színjátszásért, fárasztónak és meglehetősen zavarónak találta a folyamatot:

“Úgy értem, a definíciója a monotónia. A rendezőnek jó emberei vannak. És sok színésze is, akik nálam sokkal tapasztaltabbak ebben. Egyszerűen nem tudod megkülönböztetni az egyik napot a másiktól. Mind egyforma. Még az egyik szakaszt sem tudtam megkülönböztetni a másiktól”.

Bale mielőtt csatlakozott volna az MCU-hoz, 2018-ban bevallotta, hogy nem nézte meg Ben Affleck alakítását Batmanként, és nincs igazán kedve szuperhősfilmeket nézni. A Happy Sad Confused podcastban pedig elmondta:

“Be kell vallanom, nem vagyok nagy szuperhősfilm-rajongó. Az emberek meglepődnek ezen, nem tudom, miért. Egyik Bosszúállók filmet sem láttam, sőt, egyetlen Marvel filmet sem. Hallottam, hogy nagyon jók, és ennek nagyon örülök.”

1. Stephen Dorff

A Penge egykori sztárja szégyenteljesnek nevezte napjaink szuperhősfilmjeit - Stephen Dorff

A ’80-as évek végén A kapu című kultikus horrorfilmben való szereplés után Stephen Dorff a ’90-es években feltörekvő tehetséggé vált. Lenyűgöző szerepekkel örvendeztetett meg minket, mint A kezdetek, az Én lőttem le Andy Warholt és a Penge. Az új évezredben is sikereket ért el, és szerepelt a Jéghideg otthon-ban, a Közellenségek-ben, valamint megjelent Mahershala Ali és Ray Fisher mellett az HBO A törvény nevében című antológiai krimijének harmadik évadában is.

Miért nem szereti a Marvelt?

Dorff harapós nyilatkozatot adott az MCU-ról, nem rejtette véka alá azt, amit gondol a Marvelről. A színész a következőket mondta el interjújában:

“Nekem egy rakás szemétnek tűnik ez az egész Marvel. Úgy néz ki, mint egy rossz videojáték. Szégyellem ezeket a színészeket, akik játszanak bennük. Szégyellem magam Scarlett miatt is, aki Fekete Özvegy karaktere volt! Nem akarok szerepelni ezekben a filmekben. Én biztosan nem.”

Miután Stephen keményen megosztotta véleményét, sok kritikát kapott a rajongóktól, de akkor sem volt hajlandó bocsánatot kérni a Marvelről elmondott színes kommentárja miatt. Sőt, az év elején még tetőzte is véleményét, miszerint: “Ezek a színészek egy rakás pénzt keresnek, de a filmjeik egy nagy szívás. Senki sem fog emlékezni rájuk.”

//Cornelius//

A drámai végkifejlet ellenére a Titanic forgatása jó buli volt a kulisszák mögötti fényképek alapján

(Via Movieweb.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·