FILMEZZUNK.HU
10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

10 híres színész, akik nem szeretik a szuperhős filmeket

458

6. Simon Pegg

Simon Pegg érdekességek

A tehetséges angol színész, forgatókönyvíró és komikus Simon Pegg először a Spaced című sitcomban sorozatban vált ismertté, majd társírója és főszereplője lett a Cornetto-trilógiának, ami a Haláli hullák hajnala, a Vaskabátok és a Világvége című filmekből állnak. Pegg emellett kiemelkedő szerepet kapott Montgomery “Scotty” Scott szerepében a Star Trekben és Benji Dunn a Mission: Impossible kasszasiker sorozatban.

Miért nem szereti a Marvelt?

Pegg egy 2015-ös interjúban taglalta, hogy a társadalom micsoda érdeklődést mutat a Marvel filmek világa iránt, ezzel szemben saját aggodalmaira reflektálva a következőket mondta: “Nyilvánvalóan a sci-fi és a zsánerfilm rajongója vagyok. De egy részem olyannak tekinti a társadalmat, hogy a saját ízlésünk infantilizált bennünket. Lényegében mindannyian nagyon gyerekes dolgok iránt érdeklődünk, képregények, szuperhősök… A durva az, hogy ezt felnőttek is nézik!” Noha a 2009-től 2016-ig futó Star Trek filmekben szerepelt, Pegg nem félt kifejteni a kritikáját azzal kapcsolatban, hogy a filmipar teljesen megváltozott, és felhagyott a tartalmasan kibontakozó alkotásokkal, majd hozzátette:

“Ez egyfajta lebutítás, mert elvonja a figyelmünket a való világ problémáitól. A filmek korábban kihívásokkal voltak tele és érzelmekről szóltak. Most viszont már nem gondolunk másra, csak arra, hogy Hulk éppen egy robottal harcol”.

5. Jennifer Aniston

Jennifer Aniston elárulta, hogy hogyan tudja megőrizni 54 évesen a lenyűgöző fizikumát

A megnyerő és lendületes Jennifer Aniston egyik napról a másikra vált világhírűvé, amikor elvállalta Rachel Green ikonikus szerepét a Jóbarátok című televíziós sitcomban, amely 1994 és 2004 között tíz szenzációs évadon keresztül futott. Azokban az időkben a széria mellett még filmekben is szerepelt, mint a Hivatali patkányok, Jóravaló feleség, vagy A minden6ó. Többek között szerepelt a Förtelmes főnökök-ben is. Aniston jelenleg Reese Witherspoon mellett játszik a The Morning Show című drámasorozatban, amiért Screen Writers Guild-díjat is kapott.

Miért nem szereti a Marvelt?

A Marvel uralma alatt tartja Hollywood-ot. Aniston egy 2019-es interjújában elmondta: “Az elmúlt néhány évben, amióta berobbant a streaming szolgáltatás, elgondolkodtam rajta, hogy hú, ez jobb, mint amit én csináltam”. Noha nem fejezte ki különösebben rosszindulatát a Marvel és a szuperhősfilmek egésze iránt, Aniston tudatta nézőivel, hogy ő maga is érdekelt más projektekben, amelyek egyáltalán nem tartalmaznak mozikba kerülő képregény sztorikat: “Engem nem igazán izgat a tény, hogy egy zöld képernyő előtt forgassak filmet“.

4. Jason Statham

Nagy eséllyel Jason Statham első akciófilmjéről még sohasem hallottál - A Mars szelleme

Jason Statham Tinseltown egyik legnagyobb akciósztárja, amióta Guy Ritchie 1998-as, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című krimijében debütált. Ezután világszerte elismert színész lett, remek harcművészeti tudása pedig már csak hab volt a tortán. Első filmje után nem telt bele sok idő, míg Statham a mozik egyik legkarizmatikusabb és legkeresettebb sztárjává vált. Számos projektben szerepelt, mint A szállító-trilógia, Crank – Felpörögve, Banki meló, A feláldozhatók, vagy a Halálos iramban franchise.

Miért nem szereti a Marvelt?

Az ember azt hinné, hogy Statham tökéletes jelölt lehet egy Marvel-filmbe, harcművészetek terén szerzett kiváló háttere és odaadó rajongótábora miatt, ám ő nem volt hajlandó csatlakozni az MCU-hoz, miután állítólag szerepet ajánlottak neki. Statham úgy érezte, hogy a Marvel túlságosan a CGI-ra támaszkodik, és 2015-ben a The Hollywood Reporternek a következőket mondta: “Felvennék egy köpenyt a zöld képernyő előtt, aztán jönne a kaszkadőr, aki helyettem dolgozna. Ezt bárki meg tudja csinálni”. Függetlenül attól, hogy Jason elmondta a véleményét, a rajongók továbbra is remélik és azt kívánják, hogy Statham idővel meggondolja magát, és csatlakozik az MCU-hoz. De Statham egy 2023. decemberében adott interjújában kijelentette:

“Nincs nagy kedvem ahhoz, hogy jelmezt, köpenyt, és harisnyát viseljek. Szeretem a régi ’80-as évek filmjeit. Engem olyan emberek inspiráltak, mint Stallone, vagy Schwarzenegger. Idősebb példaképeim Steve McQueen, Paul Newman és Clint Eastwood előtt. Ők igazán elismertek, és ehhez nem kellett nekik se köpenyt, se maszkot viselni, és drótokon sem kellett őket emelgetni”.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·