FILMEZZUNK.HU

Húsevő baktérium támadta meg a Narnia gyereksztárját – Majdnem amputálni kellett a karját

3930

Húsevő baktérium támadta meg a Narnia gyereksztárját – Majdnem amputálni kellett a karját

A Narnia krónikái Lucy Pevensie-je kilenc évvel ezelőtt az életéért küzdött egy súlyos fertőzés miatt. “Hosszú időbe telt, amíg mentálisan és fizikailag is meggyógyultam.”  – nyilatkozta A Narnia krónikái sztárja, Georgie Henley, aki elárulta, hogy majdnem amputálták a karját, miután megfertőzte egy húsevő baktérium. A 28 éves színésznő kedden az Instagramon mesélt először kálváriájáról, ami majdnem az életébe került. Georgie sok éven át rejtegette a hegeit, mert úgy gondolta, hogy elveszítené a munkáját, most azonban úgy vélte, elérkezett az idő, hogy nyíltan felvállalja, ami vele történt.

Húsevő baktérium támadta meg a Narnia gyereksztárját - Majdnem amputálni kellett a karját - Georgie Henley

Miután a Narnia krónikái című fantasy-filmsorozatban Lucy Pevensie szerepében nemzetközi elismerést szerzett, a gyereksztár felvételt nyert a Cambridge-i Egyetem angol szakára, azonban tanulmányai megkezdése után hamar rémálommá vált az élete. Ritka, de súlyos bakteriális fertőzése lett, ami akkor következhet be, ha egy seb elfertőződik. A nekrotizáló fasciitis a lágyrészek súlyos, fertőzéses eredetű, szövetelhalással járó gyulladása, melynek során érintett a bőr, a bőr alatti szövetek és az izomszövet is. A fertőzés könnyen halálos kimenetelű is lehet, a kezelés pedig általában antibiotikumokkal és az érintett terület műtéti eltávolításával jár.

“Tizennyolc évesen, az egyetem hatodik hetében elkaptam a nekrotizáló fasciitist, egy ritka fertőzést, amely majdnem az életemet követelte, és pusztítást végzett az egész testemben. Annak érdekében, hogy ne kelljen a bal kezemet és karomat amputálni, kimerítő invazív műtéten, majd később kiterjedt helyreállító műtéten estem át, ami egy sor bőrátültetéssel és heggel járt.”

Mint a színésznő mesélte, az elmúlt kilenc évben a magánéletében nyíltan beszélt a hegeiről, a szakmai életében azonban rejtegette őket, így állandóan hosszú ujjú felsőt, nadrágot viselt.

“Az iparág, amelyben dolgozom, gyakran az esztétikai “tökéletesség” nagyon szűk fogalmára összpontosít, és aggódtam, hogy a hegeim miatt nem kaphatok munkát.”

Georgie mostanra fogadta el a külsejét, és már nem szégyelli magát miatta, sőt büszke, hogy azokat a női színésznőket képviselheti, akiknek látható sebeik vannak ebben a szakmában.

Így néz ki most, 89 évesen Shirley MacLaine, egykori legendás hollywoodi színésznő

(Via Hirado.hu)


Article Tags: · · ·