FILMEZZUNK.HU
Ennek az élő színészlegendának köszönhetjük, hogy megvalósult Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje - Bunyó karácsonyig

Ennek az élő színészlegendának köszönhetjük, hogy megvalósult Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje

557

Ennek az élő színészlegendának köszönhetjük, hogy megvalósult Bud Spencer és Terence Hill utolsó közös filmje

A fergeteges színészpáros tizenhétszer aranyozta be a nagyvásznat. Utolsó közös alkotásuk, a Bunyó karácsonyig című western 30 évvel ezelőtt került a mozikba, és híven keretezte közös életművüket, hiszen általa a gyökerekhez tért vissza a Spencer-Hill duó. A két nagyágyú búcsúfilmje valódi családi vállalkozás volt, hiszen a produceri teendőket Spencer fia, Giuseppe Pedersoli vállalta magára, a szkriptbe pedig Hill felesége, Lori is bedolgozott.

Így néznek ki most Bud Spencer és Terence Hill fiai - Friss fotókon a 63 éves Giuseppe és az 54 éves Jess

Apák és fiaik a Bunyó karácsonyig című film forgatásán

A western műfaja nem tudott beilleszkedni az új viszonyok közé, és a nyolcvanas években szinte teljesen eltűnt a műfajtérképről. Ebben az évtizedben még Clint Eastwood is csak egyetlen vadnyugati filmmel (Fakó lovas) jelentkezett. 1990-ben aztán jött Kevin Costner Oscar-esővel jutalmazott rendezése, a Farkasokkal táncoló, majd a műfaj történetének egyik kulcsdarabja, a Nincs bocsánat (1992). Ez utóbbit sokan a klasszikus western záróakkordjának is tekintik, annyi azonban bizonyos, hogy Eastwood ezzel az alkotásával a zsáner addig ismeretlen csúcsait hódította meg. Jogosan feltételezhetjük, hogy a Nincs bocsánat elementáris szakmai sikere nélkül a Bunyó karácsonyig sem születhetett volna meg, s ebben az esetben a Spencer-Hill duó közös története sem kapott volna ennyire szép és tiszteletteljes lezárást.

Clint Eastwood fiatalkori fotója mindenkit felperzsel – Elképesztően jóképű volt a színészlegenda

(Via Igenyesferfi.hu)


Article Tags: · · · · ·