FILMEZZUNK.HU

10 leghíresebb gyerekszínész a 80-as évekből – Mit csinálnak most?

348

8) Christian Bale

Christian Bale (Mio Messzeországban, 1987)

Christian Bale generációjának egyik legjobb színésze, aki intenzitásáról és hatalmas skálájáról ismert. Bale nyolcévesen reklámfilmekkel kezdte, majd 13 évesen a Nap birodalmának főszerepével, négy évvel később pedig a Rikkancsok című filmben mutatta meg tehetségét. A sikerek ellenére a hatalom mégsem látta őt anyagilag elég életképesnek ahhoz, hogy az Amerikai pszichó főszerepét elvállalja. Szerencsére a rendező kitartóan védte Bale-t, mert ez egy fordulópontot jelentett.

Mit csinál most?

A különböző méretű és költségvetésű, egyszeri projektek után, mint 2020: A tűz birodalma és A gépész, Bale Christopher Nolan A sötét lovag-trilógiája révén hivatalosan is bekerült az A-listára. Néhány Oscar-jelölés (és -győzelem) után olyan projekteken keresztül, mint az Amerikai botrány, A nagy dobás, az Alelnök és AZ aszfalt királyai, visszatért ehhez az alműfajhoz (bár kevésbé sikeresen) a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmmel. Bale legutóbbi projektje egy szinkronszerep volt Miyazaki A fiú és a szürke gém című filmjében, amely a valaha volt legtöbb bevételt hozó eredeti anime-filmként debütált az amerikai jegypénztáraknál.

9) Henry Thomas

Henry Thomas (Elliott)

Drew Barrymore-hoz hasonlóan Henry Thomas is nagyot alkotott Steven Spielberg E.T., a földönkívüli című filmjével (amely szerencsére valószínűleg soha nem kap örökbecsű folytatást), amikor mindössze kilencéves volt. De bár Barrymore karrierjének bizonyára voltak hullámvölgyei, sokkal következetesebb volt, mint Thomasé.

Mit csinál most?

Évekig tartó, felejthető projektek után (a kevés számú csúcspontok közül A tökéletlenek, a Vadloval és egy rövid szerep a New York bandái) Thomas úgy tűnik, hogy újra a szakmában van. Különösen a horror műfajában teljesített jól, A Hill-ház szelleme, az Álom doktor és a Bly-udvarház szelleme, mind-mind megtalálta a rajongóit.

10) Jason Bateman

A farm, ahol élünk egykori gyereksztárja ma napjaink egyik ismert színésze - Te tudod, ki ő? - Jason Bateman

A csavarkomédiák tökéletes egyenes embere, Jason Bateman már régóta a szakmában van, 12 éves korában kezdte, de csak a nyolcvanas évek közepén robbant be igazán. Ennek ellenére a ’80-as évek nem voltak kegyetlenek Batemanhez, hiszen több mint 20 epizódot kapott A farm, ahol élünkben, jelentős szerepet a Silver Spoons című sitcomban, és persze a borzalmas AZ ifjú farkasember 2-ben.

Mit csinál most?

Meglepő módon Az ifjú farkasember 2 nem ölte meg véglegesen a karrierjét, de az is kétségtelen, hogy egy kicsit lelassította a dolgokat. Valójában csak 17 évvel később került újra a köztudatba a Pepper Brooks szerepén keresztül a Kidobós: Sok flúg disznót győzben, ami a Juno című filmhez vezetett, ami a (nagyon alulértékelt) Kivonat című filmhez, ami a Paulhoz és a Förtelmes Főnökök-hez vezetett. Ha ehhez hozzávesszük az Ozark című elismert sorozatban végzett munkáját, Bateman mára több műfajban is nagy nevet szerzett magának… bár mindig is a vígjátékok legendája marad.

//Manó Málna//

Emma Thompson lánya igazi bombázó – Friss fotókon a 24 éves Gaia Wise

(Via Movieweb.com)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·