FILMEZZUNK.HU
A legnagyobb filmes bukták a filmtörténetben

A legnagyobb filmes bukták a filmtörténetben

13072

4) 47 Ronin (2013)

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a bosszúra uruk gyilkosa ellen. Éveken keresztül tervezgetik, hogyan hajtják majd végre a várva-várt bosszút, amely után méltósággal távozhatnak az élők sorából.

Keanu Reeves nem szerepelt túl sok jó filmben, a 47 Ronin sem a jobbak közé tartozik, viszont a filmes bukták közé annál inkább. 151 millió dollárt hozott a film és nagyjából ugyanennyit vesztett is. Az elkészítése 225 millió dollárra rúgott a három évvel ezelőtt készült alkotásnak.

5) A 13. harcos (1999)

A második évezred hajnala előtt Bagdad városa a legfejlettebb civilizáció központja. Kultúrája védőfalai között az ifjú Ahmed Ibn Fahdlan élvezi előkelő helyzetével járó kiváltságait, amíg politikailag veszélyes kapcsolatba nem kerül egy gyönyörű, fiatal nővel. Mint távoli földre kiküldött képviselő Ibn szolgája és mentora Melhizédek társaságában karavánnal utazik, amikor a harcosok csapatával találkoznak.

A 13. harcos (1999)

A 13. harcos leforgatása 100-160 millió  dollárba került a készítőknek. Világviszonylatban a bruttó bevétele a mindössze 61.7 millió dollár volt és körülbelül 98-183 millió dollár veszteséggel büszkélkedhet az Antonio Banderas főszereplésével leforgatott film.

6) A kincses sziget kalózai (1995)

A kincses sziget kalózai című kalandfilm főhőse a  rettegett kalóz, Morgan Adams, aki apja halála után átveszi a legénységet és a kalózhajót. Kezébe kerül egy kincsestérkép harmada, ezért nyomozni kezd a hiányzó darabok után. A kereséssel azonban nincs egyedül, mivel Morgan nagybátyja is a térkép összeillesztésén munkálkodik. A nagybácsi attól sem fél, ha a tengeren kell vérre menő csatát vívnia a lánnyal.

A kincses sziget kalózai (1995)

A kincses sziget kalózai a filmen kívül nem nagyon találtak kincset, mert a 98 milliós produkció nevetséges 18.5 millió dollárt ‘kaszált’ a mozikban. Összesen 137 millió dollárt buktak a készítők, így joggal került be a legnagyobb filmes bukták listájába.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·