FILMEZZUNK.HU
10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

12672

Színészek, akik katonák voltak

Hollywood nagyjai, mielőtt belevetették magukat a színészetbe, különböző munkákból fizették a számláikat. Tudjuk, hogy Jennifer Aniston pincérnőként dolgozott a Jóbarátok előtt, Brad Pitt csirkének öltözött, de a katonaság ritka. Mégis vannak színészek, akik hazájukat szolgálták, mielőtt szakmát váltottak.

1. Bea Arthur

Szolgálati évek: 1943-45

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

A 10 éve elhunyt színésznő a 4 Golden Globe-díjat nyert Öreglányok című sorozattal aratta legnagyobb sikerét. 1943-ban vették fel a tengerészethez, ahol bár jó munkaerőnek számított, érezte, hogy nem ez az útja. Jól tette, mert később a Broadway-en sikeres karriert futott be, majd a színpadról a képernyő felé vette az irányt, ahol ugyancsak szép sikereket ért el.

2. Harry Belafonte

Szolgálati évek: 1943-45

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

Belafonte elérte, ami minden színész álma, vagyis Grammy-, Oscar, Emmy- és Tony-díjat is nyert, valamint szolgálatot tett a II. világháború alatt. Nem csak színészettel, hanem énekléssel is foglalkozik. Első filmje (Bright Road) után nem volt megállás, több sikeres filmben (Divatdiktárorok, A játékos) is részt vett, és a mai napi feltűnik TV-filmekben. Egyben ő az UNICEF jószolgálati nagykövete is.

3. Kirk Douglas

Szolgálati évek: 1943-44

Kirk Douglas 10 legjobb filmje

A Douglas-családot talán nem kell bemutatni, évtizedek óta sikeresebbnél sikeresebb filmekben szerepelnek. Kirk Douglas szegény családból jött, és mielőtt első filmjét leforgatta volna (Martha Ivers furcsa szerelme), egy évet hazáját szolgálta a II. világháború alatt. Utána igazi filmikonná vált, 4 fia mind a szórakoztatóiparban találta meg a helyét.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·