FILMEZZUNK.HU
A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje

A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje

60065

A filmtörténet 10 legjobb táncos filmje

Cikkünkben most azokat a táncos filmek tömkelegét mutatjuk be, melyek nekünk a legjobban elnyerték a tetszésünket. Íme a filmtörténet 10 legjobb táncos filmje!

10. Táncra születtek (2013)

Donny-nak (Derek Hough) a lélegzete is elakad, amikor megpillantja Aya-t (BoA) New York legmenőbb klubjában, a Staticban. A fiatalok két nagyon különböző világban élnek, ám egy nyelvet beszélnek – a tánc nyelvét.

Táncra születtek (Make Your Move, 2013)

A fiatalok két nagyon különböző világban élnek, ám egy nyelvet beszélnek – a tánc nyelvét.

9. Mozdulj és lépj! (2007)

Raya Green nővére meghal kábítószer túladagolásban, és a tehetséges, jól tanuló lány ezek után arra kényszerül, hogy otthagyja a gimnáziumot, és hazaköltözzön szüleihez, a lepusztult, bandák-által uralt városrészbe. Itt megismerkedik egy utcai step-táncos csapattal, és csatlakozik hozzájuk. Édesanyja hiába próbálja meggyőzni, hogy próbáljon továbbtanulni az orvosin, Raya nem bízik a tudásában, a drága tandíjat pedig nem tudja kifizetni. Azonban talán van némi esély arra, hogy pénzt szerezzen, ha a tánccsoporttal győzni tud a közelgő nagyszabású sztepp-versenyen, ahol ötvenezer dollár a főnyeremény! De még hosszú az út a döntőig: előbb a nevezési díjat is elő kell keríteni, és nem árt az sem, ha nem rontják el a lépéseket…

 Mozdulj és lépj! (How She Move)

A film nézése közben garantáltan te is táncra fogsz perdülni!

8. Rivaldafényben (2000)

Tizenkét elszánt táncos nyert előfelvételi lehetőséget az Amerikai Balett Akadémiára. Mindannyian a művészetre tették fel életüket, ezúttal nem akarnak hibázni. Néhány hét alatt kell felkészülniük az utolsó megmérettetésre. A feszültség tapinthatóvá válik a kemény munkára összezárt emberek között. Jonathan (Peter Gallagher) a társaság koreográfusa. Cooper (Ethan Stiefel) pedig legjobb táncosa, aki át akarja venni helyét. Maureen (Susan May Pratt) brilliáns tehetségű, de talán lekésett a kiugrásról. Jody (Amanda Schull) teste talán nem a legtökéletesebb, ám mégis felkelti Cooper érdeklődését. Eva (Zoe Saldana) álma mindig is a szólótánc volt, nehezen adja meg magát. A vizsga mindannyiuk életét megváltoztatja.

Rivaldafényben (Center Stage, 2000)

7. Honey (2003)

Honey Daniels (Jessica Alba) egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol, és most csak egy lépés választja el ettől. A gyönyörű, ambiciózus lány nappal hip-hop órákat ad a helyi fiataloknak, éjszaka pedig egy szórakozóhelyen pultos, ahol a szolgálat lejárta után kiélheti táncos hajlamait a parketten. Itt figyel fel rá egy híres kliprendező, és kéri fel háttértáncosnak. Honey igazi tehetsége hamar megmutatkozik, és karrierje üstökösként ível fel: nemsokára már ő koreografálja a nagy hip-hop és R&B sztárok klipjeit. Ám mindez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Amilyen gyorsan vált valóra az álom, olyan gyorsan kezd semmivé foszlani…

Honey 2003

Honey Daniels egész életében arra várt, hogy megmutathassa a világnak, hogyan táncol és most csak egy lépés választja el ettől.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·