FILMEZZUNK.HU
10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

13068

4. Adam Driver

Szolgálati év: 2001

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

Mielőtt Adam Driver a Star Wars-film sztárjaként ismertté vált, 9/11 után csatlakozott a tengerészethez. Egy sérülést követően leszerelték, mielőtt Irakba telepítették volna. Milyen szerencse, mert így újra jelentkezett a Juliardra, ahonnan korábban elutasították. Felvették, itt ismerkedett meg jövőbeli felségével, Joanne Tuckerrel. Sikere töretlen, a Csuklyások: BlacKkKlansman című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték. Annak ellenére, hogy karrierje felfelé ível, katonai énje sem merült feledésbe: megalapította az Arts in the Armed Forces nevű szervezetet, amely katonai erőknek szervez színházi előadásokat.

5. Clint Eastwood

Szolgálati évek: 1951-53

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

A középiskola és a nagy gazdasági világválság után Clint Eastwood a koreai háborúban szolgált. Életmentőként teljesített, de a lehetőséget kapott egy drámaiskolában, ezt követően pedig egyenes út vezetett az Universal Stúdióba. Ez volt az első lépés, amely lehetővé tette, hogy western-filmekben szerepeljen. Később nem csak színészként, hanem rendezőként és producerként is bizonyított, olyannyira, hogy mindhárom szerepben Oscar-díjat nyert.

6. Morgan Freeman

Szolgálati évek: 1955-59

10 híres színész, akik szolgáltak a katonaságban

Freeman díjat nyert karrierje előtt a légierőknél szolgált, harci pilótának képezték ki. Később elárulta, csupán a repülésért volt oda, ezért 4 év után otthagyta a légierőket. Valódi szenvedélyének, a színészetnek szentelte az idejét. Két évtizedig színpadon szerepelt, majd betört a filmiparba az Another World című szappanoperával. A 7 Oscar-díjra jelölt A remény rabjai (1994) végleg beírta magát Hollywood ígéretes színészeinek történelmébe.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·