FILMEZZUNK.HU
A 84 éves Jane Fonda elárulta, mi a titka annak, hogy az ember egészséges maradjon: "Áldottnak érzem magamat!"

Jane Fonda nem hajlandó plasztikáztatni – A 86 éves színésznő gyönyörű a friss fotóin

9185

Jane Fonda nem hajlandó plasztikáztatni – A 86 éves színésznő gyönyörű a friss fotóin

A nők gyakran idegeskednek az öregedés miatt, és nemcsak egészségügyi okokból, hanem a hatalmas nyomás miatt is, hogy fiatalosak és vonzók maradjanak, ez pedig az olyan eljárások népszerűségéhez vezetett, mint a botox és a különböző arcplasztikák. Pedig ami igazán fontos, hogy az ember lélekben fiatalnak érezze magát, mert semmi nem sugározhat több szépséget, mint egy fiatalos és boldog szív. Úgy tűnik, Jane Fonda is egyetért ezzel az állítással. 85 éves korában az ikonikus filmsztár és fitneszguru bebizonyítja a világnak, hogy a szépség valóban belülről fakad.

Jane Fonda a sikerét mindenekelőtt egy nagy titoknak tulajdonítja: csak maradj mozgásban, mind szó szerint, mind átvitt értelemben. Persze ez nem azt jelenti, hogy neki nem kellett megküzdenie azért, hogy ma ilyen jó formában lehessen. Fiatalabb korában hatalmas nyomás alatt élt, az egészsége nem mindig volt tökéletes, és hosszú ideig étkezési zavarokkal is küzdött. Tinédzser korától küzdött a bulimiával, míg végül a 40-es éveiben sikerült legyőznie a betegséget, és azóta sem nézett vissza.

A 84 éves Jane Fonda elárulta, mi a titka annak, hogy az ember egészséges maradjon: "Áldottnak érzem magamat!"

Jane Fonda láthatóan boldog és elégedett az életével, és csak, mert a 80-as éveiben jár, nem hagyja, hogy ez a tény megakadályozza abban, hogy teljes életet éljen. 80 éves korunkra azonban teljesen normális, ha bizonyos fokú egészségügyi problémákkal kell együtt élnünk. Ez alól Jane Fonda sem kivétel.

„Műcsípőm és műtérdem van, és számos hátműtétem volt, így most félig fémből vagyok, félig bionikus vagyok. Osteoarthritisem van, és nehezen tudok beszállni egy autóba, vagy kiszállni belőle. De szerencsésnek érzem magam, hogy rengeteg fitnesz gyakorlatot végeztem korábban az életem során, mert így most erősebb vagyok.”

Elképesztő, hogy mindezek ellenére Jane Fonda továbbra is aktív életmódot folytat. A kulcs szerinte a kitartás, bármennyire is lassan haladjon az ember. Fonda továbbra is minden nap hosszú sétákat tesz, ugyanakkor erősítő edzéseket is végez, jógázik és a sífutásban is kipróbálta magát.

„Soha nem fogom abbahagyni. A legfontosabb az, hogy tovább mozogj, aktív maradj. Én ezt teszem, és így maradok erős. Ahelyett, hogy az ember abbahagyná, az életkorához kell igazítania az edzést. Futás helyett például lehet sétálni. A súlyemelést is lehet folytatni, csak könnyebb súlyokat kell választani, és lassabban kell kiemelni azokat. Nagyon fontos, hogy a testünk aktív maradjon. Ha kerekesszékben vagy, mozgasd a karajaidat.”

A 84 éves Jane Fonda elárulta, mi a titka annak, hogy az ember egészséges maradjon: "Áldottnak érzem magamat!"

Jane Fonda még közel a 90-hez is élvezi az életet, szinte korlátlan energiával rendelkezik, és nem fontolgatja, hogy visszavonuljon. Jane legfontosabb tippje, hogy ne próbáljunk tökéletesek lenni, mert az úgysem lehetséges:

„Ez egy vesztes csata, és csak boldogtalan leszel. A szorongásod pedig arra késztet majd, hogy túl sokat egyél, vagy túl sokat igyál, vagy valami hasonló.”

Alain Delon sajnos a közeljövőben meg fog halni – Ő maga jelentette be

(Via Twice.hu)


Article Tags: ·