FILMEZZUNK.HU
Meg kellett védenie édesanyját bántalmazó apjától - Patrick Stewart mögött fájdalmas múlt rejlik

Meg kellett védenie édesanyját bántalmazó apjától – Patrick Stewart mögött fájdalmas múlt rejlik

1524

Meg kellett védenie édesanyját bántalmazó apjától – Patrick Stewart mögött fájdalmas múlt rejlik

Sir Patrick Stewart kiváló színész és megnyerő személyiség, aki mindig önbizalmat és kiegyensúlyozottságot sugároz. De a sokakat elbűvölő mosoly mögött fájdalmas múlt rejlik. A színész ugyanis már mindössze 7 éves korában kénytelen volt megvédeni édesanyját bántalmazó apjától. Stewart felidézte, hogyan változott meg az élete, amikor Alfred, az apja visszatért a háborúból.

Meg kellett védenie édesanyját bántalmazó apjától - Patrick Stewart mögött fájdalmas múlt rejlik

„Alig ismertük őt. Idegen volt a számunkra. Hétvégenként ivott, dühös lett, és megütötte az anyámat. Közéjük álltam, hogy megvédjem őt. Néha ki kellett hívnunk a mentőt vagy a rendőrséget. Kértük anyát, hogy hagyja el, de nem tette – imádta őt.”

– mondta a színész. A The Guardian-nek adott interjújában Sir Patrick Stewart így fogalmazott:

„Gyerekként tanúja voltam az anyám elleni ismételt erőszaknak, és az apám okozta rettegés és nyomorúság olyan nagy volt, hogy, ha úgy éreztem volna, hogy sikerrel járhatok, megpróbáltam volna megölni őt. Ha az anyám próbálta volna megölni, lefogtam volna az apámat. Azoknak, akik próbálják megérteni, hogy alakulhatnak ki ezek az érzések egy gyerekben, azt mondom, képzeljék el, hogy 7 éves koruktól kezdve hétről hétre, évről évre érzelmi kiszámíthatatlanságban, veszélyben és megaláztatásban kell élniük. Gyermeki ösztönöm azt súgta, hogy meg kell védenem az anyámat, de az a férfi, aki bántotta őt, az apám volt, akit tiszteltem, csodáltam, és akitől féltem.”

– tette hozzá a színész. Stewart eleinte nem tudta megérteni, miért volt mindig dühös az apja. A múltja arra késztette, hogy felnőttként felszólaljon a családon belüli erőszak ellen, és számos mozgalmat támogatott is ez ügyben, de közben arra is szüksége volt, hogy pontosan megérte, mi lehetett a baj az apjával.

Meg kellett védenie édesanyját bántalmazó apjától - Patrick Stewart mögött fájdalmas múlt rejlik

2012-ben, a Who Do You Think You Are? (Mit gondolsz, ki vagy?) című dokumentumfilm-sorozat egy részét forgatva, amelyben a hírességek saját múltjukba tesznek érzelmes utazást, hogy megismerjék származásukat, rájött, hogy bár apja kiváló katona és háborús hős volt, poszttraumás stresszben szenvedett, ami a veteránoknál gyakran előfordul. Ugyanebben az epizódban elárulta, hogy édesapja – aki 1980-ban halt meg – közvetett módon befolyásolta a szerepválasztásait egész pályafutása során.

„Tagadtam, hogy apám milyen hatással volt a színészi játékomra, egészen addig, amíg el nem játszottam Macbeth szerepét. A rendező, Rupert Goold a sztálini Oroszországba helyezte a történetet. Bajuszt növesztettem. És az első ruhapróbán az én nagyszerű öltöztetőm a kezembe adta az AK47-est, a vállamra vetettem, megfordultam, és a tükörbe néztem. Az apám nézett vissza rám. Akkor értettem meg. Ez az ember hosszú évek óta hatással volt az életemre. Nagyon sok van Alfred Stewart jelleméből a Star Trek Jean-Luc Picard kapitányában is.”

– mondta a színész, aki idén júliusban ünnepli 83. születésnapját.

“A szeretet az egyetlen olyan dolog a világon, amely nem okoz csalódást, fájdalmat!” – Liam Neeson

(Via Twice.hu)


Article Tags: · ·