FILMEZZUNK.HU
Értékes filmek az életről

11 film a XXI. századból, ami megtanít értékelni az életed

34726

Értékes filmek az életről

Az élet felgyorsult, egész nap sietünk hogy elvégezzük a napi teendőinket. Ebből kifolyólag sokszor nem vesszük észre a különleges dolgokat és embereket körülöttünk. Néha jó megállni kicsit hogy megnézzük nem-e épp ilyen emberek vagy dolgok mellett haladtunk el. Ma a Filmezzünk.hu bemutat 11 figyelemfelhívó értékes filmet, ami mély hatással lehet a világnézetedre és rá világít arra, hogy milyen fontosak az apró pillanatok az életben.

Szerencsére sok értékes film létezik toplistánkon kívül is. Cikkünk alatt hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben írd le, hogy neked melyik a kedvenc témával kapcsolatos filmed!

1) Mélyütés (Southpaw, 2015)

Billy ’The Great’ Hope (Jake Gyllenhaal), az éppen regnáló világbajnok bokszoló kiváló pályafutást tudhat maga mögött. A sportoló kiegyensúlyozott karrierje és családi élete azonban egy pillanat alatt megbomlani látszik, amikor felesége (Rachel McAdams) tragikus hirtelenséggel életét veszti egy balesetben. Billy egyre jobban lesüllyed, egy időre még gyermeke felett is elveszti a felügyelet jogát. Eljött az idő, hogy visszatérjen a ringbe, hogy visszanyerje a becsületét és megmaradt családját.

Mélyütés 2015

2) Rendíthetetlen (Unbroken, 2014)

Az Oscar-díjas Angelina Jolie filmje az olimpikon és háború hős,  Louis “Louie” Zamperini életét mutatja be. Louie és két társa csodával határos módon túlél egy repülőgép-szerencsétlenséget a második világháború idején, melyet követően 47 napig hánykolódnak a tengeren. A japán hadsereg rábukkan a tutajra, azonban a három férfi megpróbáltatásai ezzel korántsem érnek véget, ugyanis az ellenséges katonák egy kegyetlen fogolytáborba zárják őket.

Rendíthetetlen (2014) kritika - Egy hihetetlen igaz történet nyomában

3) Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

Szudáni menekülteknek lehetőségük adódik áttelepülni Amerikába, a Missouri állambeli Kansas City-be. Találkozásuk egy munkaközvetítő cég tanácsadójával örökre megváltoztatja mindnyájuk életét.

Szudán elveszett fiai (The Good Lie, 2014)

4) Viharlovagok (The Finest Hours, 2016)

1952 februárjában, a valaha volt legerősebb vihar csapott le a keleti partra New Englandnél. A katasztrofális időjárás egy olajszállító hajót kettőbe tört és a fedélzeten szolgáló 30 matróz csapdába esett. Dacolva az időjárási körülményekkel, a hideggel és a 70 láb magas hullámokkal egy apró életmentő hajó útra kelt, hogy a parti őrség tagjai segítsenek a bajba jutottakon.

Viharlovagok (The Finest Hours, 2016)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·