FILMEZZUNK.HU
10 filmsztár, akinek nagyot lendített a karrierjén a szuperhősszerep

10 filmsztár, akinek nagyot lendített a karrierjén a szuperhősszerep

8905

Színészek, akiknek nagyot lendített a karrierjén a szuperhősszerep

Egy szuperhősszerep mindig kétélű fegyver: ugyanakkora eséllyel virágoztathatja fel és törheti derékba egy színész karrierjét. Néha persze az is előfordul, hogy egy képregényfilmben való szereplés után minden marad a régiben, de rengeteg ember életében jelentett pozitív vagy negatív mérföldkövet a bőrgúnyába bújás. Alábbi összeállításunkban a pozitív jelenségekkel foglalkozunk. Nem csak belebukni lehet a képregényfilmekbe.

1. Ryan Reynolds (Deadpool)

Deadpool 2 (2018) - Előzetes

Ryan Reynolds abban a különleges helyzetben van, hogy az egyik szuperhős-szerepe majdnem odatett az egész karrierjének, míg a másik felvirágoztatta azt. A Zöld Lámpás elvállalása finoman szólva is rossz döntés volt a színész részéről, és érdekes módon a Deadpoolként való debütálására is fogcsikorgatva gondolunk vissza. Ugyanis mielőtt még jött volna a képregényfilm-műfajt R-besorolással felfrissítő 2016-os Deadpool, előtte pár évvel Reynolds feltűnt Wade Wilsonként az X-Men kezdetek: Farkasban. A Deadpool hatására a színész karrierjében nagy változás ment végbe: az addig gagyi vígjátékból, romantikus filmekből és egy-két indie alkotásból ismert Reynolds hirtelen mindenki kedvenc hollywoodi sztárja lett, aki legalább annyira vicces az életben, mint a filmvásznon Deadpoolként.

2. Henry Cavill (Superman)

Henry Cavill otthagyhatja Superman szerepét

Ritka esetekben az is előfordulhat, hogy egy színésznek még akkor is elindítja a karrierjét egy szuperhősszerep, ha maga a film nem örvend túl nagy népszerűségnek. Így történt ez a DC Moziverzum Supermanjével, Henry Cavill-lel is. Bár Az acélember, a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala és Az Igazság Ligája sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, Cavill arcéle és kiállása elég volt ahhoz, hogy felfedezze magának Hollywood.

3. Robert Downey Jr. (Vasember)

Robert Downey Jr-nak nem kiugrási, hanem visszaugrási lehetőség volt Tony Stark/Vasember eljátszása, hiszen ő korábban is ünnepelt színész volt, csak aztán a drogfogyasztási problémái a szakadék szélére sodorták. A színész 2008-ban a Vasemberrel beizzította a Marvel Moziverzumot, ezzel azonnal blockbuster-sztárrá válva. Parkolópályára állította a drogfogyasztást, majd Hollywood szíve csücske lett belőle a humorának és a belőle áradó pofátlan magabiztosságnak köszönhetően.

4. Hugh Jackman (Farkas)

Wolverine 3

Farkas eljátszása tette világhírűvé az ausztrál színészt, pedig valójában csak azért kapta meg a szerepet, mert Dougray Scott lesérült Mission: Impossible második részének forgatásán, és sürgősen új embert kellett találni Farkas helyére.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·