FILMEZZUNK.HU
Leonardo DiCaprio és Robert DeNiro közös filmmel jelentkezik

Leonardo DiCaprio és Robert DeNiro közös filmmel jelentkezik

991

Leonardo DiCaprio és Robert DeNiro közös filmmel jelentkezik

Martin Scorsese már legutóbbi filmjének, Az írnek sem talált mozis forgalmazót, annyira magas volt a költségvetése, de ez nem tántorította el a 77 éves mestert attól, hogy semmit se adjon le az igényeiből. Így következő filmjébe megint egy online videószolgáltató szállt be: a Hollywood Reporter értesülései szerint ezúttal nem a Netflix, hanem az Apple bízik benne annyira, hogy beszállt a hírek szerint 225 millió dolláros (71,5 milliárd forintos) büdzsébe.

Leonardo DiCaprio és Robert DeNiro szereplésével jön Scorsese új filmje!

A lap azt írja: bár a 160 milliós büdzsével tervezett Az írnek nem talált mozis forgalmazót, ezúttal – talán a 10 Oscar-jelölés miatt – a stúdiók már bőkezűbbek voltak, a Paramount azt mondta, 180 millió dollárig vállalnák a filmet, de Scorsesenek ez sem volt elég. Ezért száll be most az Apple is a költségekbe. (Összehasonlításul: az első Bosszúállók-film, ami a világ összes speciális effektjét eldurrantotta, darabját legalább negyvenszer, 220 millió dollárba került, azaz 5 millió dollárral még az is olcsóbb volt a következő Scorsese-filmnél.)

A költségeket persze részben magyarázza, hogy a Killers of the Flower Moon című film meglehetősen elit gárdával forog. A hírek szerint Leonardo DiCaprio 20 millió dollár körüli fizetésért szokott kamera elé állni, Robert DeNiro 15 millióért, Scorsese rendezői gázisja pedig szintén 20 millió körül mozog. Azaz a stáb akkor tart 55 millió dollárnál (pont ennyiből készült cakkumpakk a 11 Oscarra jelölt Joker), amikor még fel sem tárcsázták a gyártásvezetőt.

Az ezúttal újra a mozik, és nem a Netflix számára készülő film David Grann újságíró 2017-es dokumentumregényének adaptációja, amely magyarul Megfojtott virágok címmel jelent meg. Egy gyilkosságsorozatot dolgoz fel, ami az 1920-as években történt Oklahomában. Ekkor találtak olajat az egyik indián törzs területén, és kezdetben úgy tűnt, hogy sikerül megegyezni velük. Az indiánoknak cserébe azért, mert belementek az olajkitermelésbe, akkora részesedést ígértek a haszonból, amivel Amerika leggazdagabbjai közé kerülhettek volna. Csakhogy a megállapodás után különös gyilkosságsorozat kezdődött, az áldozatok mind a törzs tagjai közül kerültek ki. Több tucatnyi frissen meggazdagodott indiánt végeztek ki hidegvérrel, volt, akit fejbe lőttek, volt, akit megmérgeztek, volt, akinek felrobbantották a házát. A legtöbb gyilkosságért soha nem ítéltek el senkit. A vérengzést lehetővé tévő helyi rendőri korrupció országos botrányt dagasztott, és hozzájárult az FBI megalakulásához, ez lett az alapító  J. Edgar Hoover első sikere.

Kopasz filmsztárok, amikor még volt hajuk

(Via Index)


Article Tags: · · ·