FILMEZZUNK.HU

Újabb szomorú hír a filmvilágból, meghalt a Harry Potter-filmek színésznője

3381

Újabb szomorú hír a filmvilágból, meghalt a Harry Potter-filmek színésznője

Harry Potter-filmek, James Bond-filmek, Birmingham bandája – egytől egyik rajongók milliót magukénak tudó alkotások, melyekben közös, hogy az angol színjátszás egyik nagy tehetsége, Helen McCrory is feltűnt bennünk.

Helen McCrory

A szintén színész Damian Lewis felesége a mai napon, 52 éves korában veszítette el a rákkal folytatott küzdelmét. Halálhírét férje is megerősítette:

“Megtört szívvel tudatom mindenkivel, hogy a rákkal folytatott hősies küzdelmét követően, Helen McCrory, ez a csodás és nagyszerű asszony békében távozott az élők sorából, a család és a barátok szeretetével körülölelve. Úgy halt meg, ahogyan élt. Félelmet nem ismerősen. Szerettük őt, és elképesztően szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy része volt az életünknek. Fényesen ragyogott. Szállj hát Kicsikém a széllel, és köszönök mindent” – írta Damian Lewis nyilatkozatában.

Helen McCrory első komolyabb filmes szerepét a 2006-ban bemutatott A királynőben kapta, ahol Cherie Blairt, az egykori angol miniszterelnök, Tony Blair feleségét formálta meg. A legtöbben talán a Harry Potter-franchise-ból ismerhetik őt, ahol Narcissa Malfoy-t, Draco Malfoy édesanyját alakította A félvér hercegben, illetve A halál ereklyéi két részében.

Daniel Radcliffe beismerte, hogy súlyos alkoholproblémákkal küzdött Harry Potter szerepe miatt

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·