FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2016. október 29-30.

Filmajánló a hétvégére – 2016. október 29-30.

2807

Filmajánló – A hétvége 16 legjobb filmje!

Ismerős az a szituáció, amikor otthon ülsz a TV előtt, nyomogatod a TV kapcsolót, mert szeretnél megnézni egy jó filmet, de nem találsz semmit? Vagy amikor leülsz az asztalod elé, előveszed a TV újságot és hosszú időn át karikázgatod, hogy miket érdemes megnézni? Filmajánló rovatunkban, ahol ezúttal már 16 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Justin, a hős lovag (2013) – 10.29., Szombat 14:55, Mozi+

Valahol egy messzi-messzi királyságban a bürokraták hozzák a törvényeket, a szabályok uralkodnak mindenen és már a lovagoknak is rég nyoma veszett. Az ifjú legénynek, Justinnak azonban minden vágya, hogy belőle is olyan hős lovag váljon, mint egykoron nagyapja volt. Apja, Reginald, a királynő főtanácsadója azt akarja, hogy fia a nyomdokaiba lépjen és az ügyvédi pályát válassza. Justin egy nap meglátogatja a nagymamáját, aki olyan ösztönzően hat rá, hogy hirtelen indíttatásból búcsút int mindenkinek és maga mögött hagyva az otthonát elindul, hogy megtanulja a lovagi mesterséget és megkeresse nagyapja elveszett kardját.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Filmajánló: Gyerekeknek egy remek szombat délutáni program, ha a szülők kicsit pihenni akarnának.

Az arc nélküli ember (1993) – 10.29., Szombat 15:35, TV2

A békés új-angliai kisváros lakói mindig is félelemmel vegyes idegenkedéssel tekintettek Justin McLeodra, aki hét éve szinte remeteként él a magányos tengerparti házban. A múltját övező rejtély és a vonásait eltorzító baleset miatt a sérült arcú kívülálló a helybeliek számára inkább csak pletyka és gúny céltáblája. A nyári szünidőt a városkában töltő, tizenkét éves Chuck a saját családjában érzi idegennek magát, ötödik házasságára készülő anyja és féltestvérei – két csípős nyelvű lány – között. Amikor a két rokonlélek találkozik, hamar szövetséget kötnek: a valaha tanárként dolgozó MacLeod készíti fel Chuckot küszöbön álló felvételi vizsgájára.

Az arc nélküli ember (1993)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Filmajánló: Mel Gibson nem csak rendezte, de a főszerepet is magára vállalta ebben a nagyszerű alkotásban.

Arthur, a legjobb parti (2011) – 10.29., Szombat 15:45, RTL Klub

Mesés örökség vár az iszákos playboyra. Ám ahhoz, hogy hozzájusson, Arthurnak (Russell Brand) változtatnia kell addigi életén. A semmirekellő életmódjával ugyanis rossz fényt vet a családi alapítványra. Ezért aztán az anyja ultimátumot ad neki: meg kell változnia, és feleségül kellene vennie Susant (Jennifer Garner), akit Ő szemelt ki a számára. Arthurnak cseppet sem szimpatikus a hölgy, de tudjuk, hogy pénzért sok mindenre hajlandó az ember. Igen ám, de időközben Arthur találkozik az idegenvezető Naomival (Greta Gerwig), ami után más szemmel nézi a világot.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Egy meglepetésszerűen szórakoztató vígjáték!

Marley meg én (2008) – 10.29., Szombat 16:45, Film+

John (Owen Wilson) és Jenny (Jennifer Aniston) úgy dönt, hogy mielőtt családot alapítanak, először egy kutyán próbálják ki, milyen az, ha korán kell kelni, sokat kell sétálni járni, és nem szabad megfeledkezni valakinek az etetéséről. Hazavisznek egy édes kis kölyköt, és nem is sejtik, hogy a csöpp eb teljesen felforgatja az életüket. Hamar kiderül, hogy a blöki szelídíthetetlen, mint egy oroszlán, makacs, mint egy öszvér és vad, mint egy szibériai tigris. Nyomában káosz, dili és pusztítás jár. Az ifjú pár más városba költözik, gyerekük születik, igyekeznek új életet kezdeni – de Marley mindenhova elkíséri őket. Elviselni szinte lehetetlen. Nem szeretni pedig egyenesen képtelenség.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték, dráma
Filmajánló: Kutyaszeretőknek nagyon ajánlott. Mielőtt belekezdenétek a filmbe, készítsetek elő néhány csomag zsebkendőt, szükség lesz rá.

Míg a jackpot el nem választ (2008) – 10.29., Szombat 19:00, Cool Tv

Joy (Cameron Diaz) egy nagy csalódást szeretne elfelejteni, Jack (Ashton Kutcher) pedig bármilyen csalódást elkerülni jön Vegasba. A véletlen úgy hozza, hogy este együtt buliznak, éjszaka viccből összeházasodnak és reggel egymás mellett ébrednek. De nem csak egy házastársat nyertek az éjjel, hanem meg is gazdagodtak: egy játékgéppel megütötték a főnyereményt. De kié lesz a vagyon? Azonnal beindul a kölcsönös hadviselés, mézeshetekről szó sincs. Csapdákról, gyilkossági kísérletekről és átverésekről annál inkább.

Míg a jackpot el nem választ (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Cameron Diaz egyik legviccesebb filmje, melyben Ashton Kutcher segíti hozzá a sikerhez.

A szoba (2015) – 10.29., Szombat 20:00, HBO

Joyt (Brie Larson) hét éve tartja fogva egy férfi egy kerti fészerben. Az öreg Nick (Sean Bridgers) rendszeresen átjár hozzá, élelmiszert és néhány alapvető holmit visz neki, és megerőszakolja őt. Ebből a viszonyból született meg öt éve Jack (Jacob Tremblay). A kisfiú abban a hitben nőtt fel, hogy csak a szoba létezik a világon, azon kívül már a világűr van, és amit a televízióban lát, az mind csak fikció. Az ötödik születésnapja után Joy úgy dönt, hogy elmondja neki az igazságot, és kieszel egy tervet, hogy Jack segítségével hogyan szökhetnek meg. Ehhez viszont a kisfiúnak minden bátorságát össze kell szednie.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Filmajánló: Brie Larson Oscart-, és Golden Globe-ot is kapott alakításáért. Izgalmas és végig feszült dráma!

Vasember (2008) – 10.29., Szombat 21:00, Viasat3

Vasembernek két arca van: unalmas hétköznapokon Tony Starknak (Robert Downey jr.) hívják, és egy hatalmas iparvállalat igazgatója. Története Afganisztánban kezdődik, ahol egy hadúr fogságába esik, aki arra kényszeríti, hogy fegyvereket gyártson számára. Stark egy másik fogolyban szövetségesre talál, és együtt elkészítik a különleges tulajdonságokkal bíró Vasember-páncélt, amelynek segítségével Stark megszökik, és belevág a szuperhős-karrierjébe. Természetesen senki nem tudja, hogy Vasember azonos Starkkal, álcája, hogy ő Stark testőre. A szuperhős szerepet és az ezzel ráruházott felelősséget azonban nem könnyű elviselni, Stark épp ezért egy idő után alkoholista lesz.

26 produkció, melynek a bevétele túlszárnyalta az egy MILLIÁRD dollárt

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció
Filmajánló: A Marvel univerzum sokak által legkedveltebb figurája Vasember, amit szombat este újra megnézhetünk.

A nagy Gatsby (2013) – 10.29., Szombat 22:00, RTL Klub

New York 1922-ben hihetetlen fejlődésnek indult. A gazdag, titokzatos és jóképű Jay Gatsby a fényűző partijaival a társaság középpontja. A nők imádják, a férfiak irigykedve néznek rá. Ám főhősünk szörnyű titkokat rejteget, amely mindent megváltoztathat az életében.

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma
Filmajánló: Leonardo DiCaprio és Tobey Maguire is villog a szerepében, amihez hozzájön még Carey Mulligan és Isla Fisher nagyszerű játéka is.

A kismenő (2002) – 10.30., Vasárnap 12:55, Film+

A világon minden ember gazdag akar lenni. Longfellow Deeds (Adam Sandler) kivétel: ő csupán arra vágyik, hogy gyermeteg versikéit üdvözlőlapok hátára nyomtassák. Egyébként szereti a csendes kisvárost, ahol él és a zsúfolt pizzériát, amelyből éldegél. Egy nap Deeds kénytelen elmenni a nagyvárosba, hogy átvegye 40 milliárd dolláros örökségét, melyet soha nem látott, elfeledett nagybácsikája hagyott rá. A pökhendi városlakók persze ki akarják semmizni a vagyonából, vagy el akarják csábítani a vagyonáért, vagy információkat szeretnének kicsalni belőle a vagyonáról. Szerencsére a jövevényt sem ejtették ám a feje lágyára.

A kismenő (2002)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Adam Sandler filmes pályájának egyik legaranyosabb és legviccesebb darabja.

Charlie és a csokigyár (2005) – 10.30., Vasárnap 13:55, Viasat3

Jól őrzött, hatalmas épület áll a város szélén: a csokigyár. Tizenöt éve nem látta belülről idegen ember, ám most 5 szerencsés gyerek átlépheti a küszöbét. A világ legkülönösebb csokoládékészítője, Willy Wonka, akit szeszélyes természete miatt saját családja rég elhagyott, utódot keres. Az öt kiválasztott ifjonc viszont megismerkedhet az üzem minden titkával. Charlie, a szegény családból származó, jó szívű fiú a gyár falainak árnyékában nőtt fel. Ahogy teremről teremre járnak, egyre jobban elkápráztatja a csokoládékészítés mesés világa, és egyre jobban érteni véli Willy Wonkát. A szemkápráztató, varázslattal teli út során magával ragadja őt a fantázia, a magány és a játékos kedvű ínyencség ezer csodája.

Charlie és a csokigyár (2005)

Korhatár: 12+
Stílus: fantasy, vígjáték
Filmajánló: Hogy a gyerekek vasárnap se unatkozzanak, arról Johnny Depp és Freddie Highmore gondoskodik.

Az utolsó gyémántrablás (2004) – 10.30., Vasárnap 16:10, RTL II

Két mestertolvaj elszökik a trópusi paradicsomba, hogy élvezzék véres verítékkel megszerzett zsákmányuk gyümölcseit. Itt kerül a képbe egy FBI-ügynök, aki hét teljes éven át csak bottal üthette a tolvajok nyomát, s most mérget venne rá, hogy ők ketten éppen azon mesterkednek, hogy egy dollármilliókat érő gyémántot elemelhessenek. Kezdetét veszi a macska-egér játék.

Az utolsó gyémántrablás (2004)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, kaland
Filmajánló: Egy nagyszerű gyémántrablásos film Pierce Brosnan és Salma Hayek főszereplésével.

Szerencsecsillag (2012) – 10.30., Vasárnap 17:15, Cool Tv

Egy katona hosszú ideig Irakban szolgál. Mikor letelik a szolgálati ideje, Észak-Karolina felé veszi az irányt egy lehetetlennek tűnő kihívással. Meg szeretne találni egy teljesen ismeretlen nőt, akiről hiszi, hogy ő hozta meg a szerencséjét a háború alatt.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Filmajánló: Zac Efron a Szerelmes hangjegyek után végre egy jó filmben is látható! Romantikára vágyóknak ajánlott.

Bosszú mindenáron (2007) – 10.30., Vasárnap 18:40, AMC

Miután Jack Crawford FBI-ügynök társát brutálisan meggyilkolja Rogue, a hírhedt bérgyilkos, a férfi megfogadja, hogy kézre keríti a gyilkost és személyesen áll bosszút partnere halálért. Azonban Rogue-ot szinte elnyeli a föld és hosszú ideig nem ad életjelet magáról. Legközelebb három év múlva bukkan csak fel, hogy véres maffiaháborút robbantson ki Chan, a kínai gengszter és Shiro, a japán Yakuza-főnök bandája között. Crawford még mindig nem tett le arról, hogy levadássza Rogue-t, így egy speciális osztag élén beavatkozik az összecsapásokba. A következményekkel nem törődve Crawford mindet megtesz azért, hogy elkapja Rouge-ot, ám amikor az üldöző és üldözött végre szembesül egymással, kiderül, hogy Rogue egyáltalán nem az, mint aminek látszik.

Bosszú mindenáron (2007)

Korhatár: 16+
Stílus: akció
Filmajánló: Két kőkemény akciósztár, Jet Li és Jason Statham feszül egymásnak.

Forráskód (2011) – 10.30., Vasárnap 19:15, Cool Tv

Bombamerényletet követnek el egy vonat ellen. A titkosszolgálat embere, Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) százados Sean Fentress álnéven ott volt a vonaton. Feladata, hogy azonosítsa a merénylőt, aki újabb akcióra készül. A Forráskód nevű szupertitkos program segítségével Stevens-Fentresst újra és újra visszaküldik a szerelvényre, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékra bukkan, ám a merénylőnek sikerül elmenekülnie. Minél többet tud meg róla, Stevens annál biztosabb abban, hogy meg tudná akadályozni a robbanást, ha egyszer nem futna ki az időből.

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, dráma
Filmajánló: Izgalmakkal és fordulatokkal teli produkció Jake Gyllenhaal-al a főszerepben.

Hangya (2015) – 10.30., Vasárnap 20:00, HBO

Scott Lang (Paul Rudd) különleges képességnek van birtokában: képes összemenni kicsire, mint egy hangya, ugyanakkor megnövelni erejét a normális sokszorosára. Titkának megőrzése kedvéért egy látványos hangyajelmezt visel, mely elfedi identitását. Mentorának, Dr. Hank Pymnek (Michael Douglas) a segítségével hamarosan nem kisebb feladatot kell véghezvinniük, mint a világ megmentését.

Korhatár: 12+
Stílus: sci-fi, akció
Filmajánló: A Marvel nem tud egyszerűen hibázni. Tavaly mutatták be a mozik a Hangyát, és ez is hozta a jól megszokott magas színvonalat.

Agyő, nagy Ő! (2007) – 10.30., Vasárnap 21:50, TV2

Eddie Cantrow (Ben Stiller) egy olyan ember, aki képtelen elkötelezni magát, ám mikor végre úgy tűnik, megtalálta a Nagy Őt és össze is házasodik vele, hirtelen minden megváltozik. A nő idegesítő, kiállhatatlan és még horkol is – főhősünk pedig a nászúton belezúg egy másik, ideálisnak tűnő hölgybe…

Agyő, nagy Ő! (2007)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Ben Stillernek van sok jó és sajnos sok rossz filmje is. Az Agyő, nagy Ő! az előbbiek táborát növeli.

(Filmajánló hétvégére címlapkép forrása)
(Filmajánló hétvégére történetek forrása itt, itt és itt)

//milos//


Article Tags: