FILMEZZUNK.HU
Kevin Spacey legjobb filmjei

A 10 legjobb Kevin Spacey film, amit vétek lenne kihagyni

14020

Kevin Spacey legjobb filmjei

Kevin Spacey Fowler (New Jersey, USA, 1959. július 26.) kétszeres Oscar-díjas amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró. A díjakat a Közönséges bűnözők és az Amerikai szépség című filmjeiben nyújtott alakításaiért kapta. Karrierje során majdnem 60 produkcióban vett részt, amiből mi most a 10 legjobb filmjét igyekszünk megosztani a kedves Olvasókkal.

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Kevin Spacey produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

10. A tengeren túlon (Beyond the Sea, 2004)

A tengeren túlon című drámában Bobby Darint ismerhetjük meg, aki gyerekkorában átvészelt egy súlyos betegséget. Anyja unszolására a fiúból felnőve híres ember vált. Azonban a dicsőség múlandó, a férfi hírneve hanyatlásnak indul, melyet házasságának válsága is nehezít, ráadásul még tüdeje is gyengélkedik.

A tengeren túlon (Beyond the Sea, 2004)

Tudtad, hogy…?

… a film előkészítési szakaszában a Paramount Leonardo DiCaprio-t szerette volna a főszerepre? Kevin Spacey-t (44) túl idősnek tartották Bobby Darin megformálására, aki 37 éves korában hunyt el.

9. Krízispont (Margin Call, 2011)

Peter egy nagy befektetési bank pénzügyi elemzője. Egy nap főnöke egy adathordozót ad át neki. A rajta lévő adatokból kiderül, hogy minden eddiginél nagyobb pénzügyi válság fenyeget, amely órákon belül kitörhet, és az egész gazdaság összeomlásához vezethet. Peternek versenyt kell futnia az idővel, hogy megakadályozza a katasztrófát, ám ez olyan döntések elé állítja őt, melyeket nem biztos, hogy képes lesz meghozni.

Krízispont (Margin Call, 2011)

Tudtad, hogy…?

… a filmet 17 nap alatt forgatták le?

8. Nyomd, bébi, nyomd (Baby Driver, 2017)

A Nyomd, bébi, nyomd főszereplője egy fiatal sofőr, Baby (Ansel Elgort), aki arra specializálódott, hogy saját soundtrackjének dübörgő basszusait hallgatva pillanatok alatt felszívódjon egy-egy rablást követően. Amikor megismerkedik álmai nőjével (Lily James), felcsillan előtte egy új élet reménye. Azonban miután  arra kényszerítik, hogy dolgozzon az ismert maffiózónak (Kevin Spacey), egy balul elsült rablást követően nem csak élete, de szerelme és a szabadsága is kockára kerül.

Nyomd, bébi, nyomd (Baby Driver, 2017)

Tudtad, hogy…?

… több utalás is megfigyelhető a filmben Vissza a jövőbe trilógiára? Kevin Spacey karakterét Dokinak hívják, Jon Bernthal karakterét pedig Griff-nek. Flea pedig, aki a Vissza a jövőbe második és harmadik részében Needles-t alakította, a Nyomd, bébi, nyomd-ban is feltűnik.

7. K-Pax – A belső bolygó (K-Pax, 2001)

Prot (Kevin Spacey) egy ártalmatlan figura, akit valahogy elkapnak a rendőrök, ugyanis több rablótámadásnál is ott lábatlankodik. Prot a rendőrségen fura megjegyzéseket tesz, például, hogy ezen a bolygón nagyon erős a fény. A K-PAX-en, szülőbolygóján nagyobb a homály. Így kerül a képbe egy helyi kórház pszichiátere, Dr. Mark Powell (Jeff Bridges). Prot az ő gondozásába kerül. Powell egy sokat látott, tapasztalt orvos, aki megpróbál a dolgok végére járni. A férfi azt állítja, hogy tényfeltáró küldetésen van a Földön, és még a nyár vége előtt hazatér. Powell viszont sokkal földhözragadtabb magyarázatot keres Prot furcsa viselkedésére.

K-Pax - A belső bolygó (K-Pax, 2001)

Tudtad, hogy…?

… az eredeti tervek szerint Prot szerepét Will Smith játszotta volna, Powell doktort pedig Kevin Spacey? Miután Smith kilépett a filmből Spacey úgy döntött, inkább Prot szerepét szeretné eljátszani.

6. David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

A halálbüntetés ellen dolgozó aktivista, David Gale most épp a halálsoron várja kivégzését. A férfit egy kolleganője meggyilkolásáért ítélték el. A dolog mögött azonban több van, mint a sors iróniája. Gale meg van győződve róla, hogy bemártották, és valaki szándékosan akar megszabadulni tőle. Meggyőzi a rámenős riportert, Bitsey Bloomot, hogy derítse ki helyette, ki az igazi gyilkos, és mentse meg az életét.

David Gale élete (The Life of David Gale, 2003)

Tudtad, hogy…?

… Kevin Spacey csak a harmadik választás volt David Gale szerepére? Az első kettő Jack Nicholson és George Clooney voltak.

5. Hetedik (Se7en, 1995)

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét fő bűn szerint szedi áldozatait, és kegyetlensége nem ismer határokat. Módszerei nem csak a fiatal, lobbanékony nyomozót döbbentik meg, hanem sokat látott, higgadt társát is. A nyomasztóan izgalmas történet olyan végkifejletet tartogat, ami valóban csak egy zseniális bűnöző elvetemült tervében valósulhat meg.

Hetedik (Se7en, 1995)

Tudtad, hogy…?

… Kevin Spacey külön kérésére a neve nem szerepelt a film kampányában, hogy a nézőknek meglepetés legyen, mikor először megjelenik?

4. Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

Los Angelesben virágzik a korrupció, amelyet csillogás és káprázat övez. Történik egy gyilkosság, amelynek középpontjába Lynn (Kim Basinger), a magasabb körökben igencsak közkedvelt nő kerül. Elkezdődik a nyomozás a csodálatos villáktól a fülledt lokálokig, mindenkit megkörnyékez a kísértés és a vágy. De semmi nem az, aminek látszik.

Szigorúan bizalmas (L.A. Confidential, 1997)

Tudtad, hogy…?

… 1981-ben a 2. legtöbb bevételt hozó film volt?

3. A jövő kezdete (Pay It Forward, 2000)

Az iskolába új tanár érkezik, aki azt a szokatlan házi feladatot adja a diákoknak, hogy váltsák meg a világot. Aki tesz valamit, amitől a világ jobb lesz, az jó jegyet kap év végén. A viccet Trevor (Haley Joel Osment) komolyan veszi, azt tervezi, hogy segít három emberen, akikkel megígérteti, hogy további három emberen segítsenek. Így lépésről lépésre elborítja majd a Földet a jóindulat. Trevor első lépése, hogy otthonába fogad egy hajléktalant. Édesanyja persze nem tűri ezt, kidobja a fickót. Trevor viszont nem adja fel, további jótetteket tervez.

A jövő kezdete 2000

Tudtad, hogy…?

… a tanár neve az eredeti tervek szerint Reuben St. Clair lett volna, és afro-amerikai lett volna? A szerepet Denzel Washingtonnak ajánlották fel, de ő elutasította. Később a szerepet átírták Kevin Spacey-re.

15 Robin Williams film, amit mindenképpen látnod kell

2. Amerikai szépség (American Beauty, 1999)

Adott egy átlagos, középkorú, unalmas munkát űző és unalmas életet élő amerikai családapa, Lester Burnham (Kevin Spacey), aki az ég egy adta világon semmire sem vágyik. Egészen addig, amíg meg nem akad a szeme lánya kamaszkorú barátnőjén, illetve rá nem jön arra, hogy ki akarják rúgni. A tipikus kisember-figura fellázad addigi szerepe ellen, és egy idő után nem hajlandó megadni magát az elvárásoknak. Körülötte és benne is egyre nő a feszültség, amint szép lassan eltávolodik addigi életétől, családjától és saját magától is.

Amerikai szépség (American Beauty, 1999)

Tudtad, hogy…?

… Steven Spielberg, aki az elsők között látta a filmet, a végén a könnyeit törölgetve csak annyit mondott Mendes-nek, hogy “Klasszikust alkottál”?

1. Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

San Pedro kikötőjében a rendőrség egy kiégett hajóban két túlélőre talál rá. Egyikük, a terrorista Verbal Kint hajlandó elmondani, mi történt velük. A történet hat héttel korábban kezdődött, amikor a rendőrség New Yorkban letartóztatott öt bűnözőt, akik egy ismeretlen illető megbízásából megpróbáltak eltéríteni egy kamiont. Az ügy váratlan fordulatot vesz, mikor kiderül, hogy a legendás maffiavezér, Keyzer Soze is érintett lehet.

Közönséges bűnözők (The Usual Suspects, 1995)

Tudtad, hogy…?

… az alacsony költségvetés miatt összes színész az átlagos fizetésük töredékét kapta csak?

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik! Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Kevin Spacey produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek forrása ITT és ITT; Érdekességek forrása ITT)

//spencer//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·