FILMEZZUNK.HU

Megérkezett a Tulipánláz magyar nyelvű előzetese

5172

Tulipánláz (Tulip Fever, 2017) – Előzetes

Deborah Moggach írónő bestsellere, a Tulipánláz sem ússza meg filmes adaptáció nélkül. Az írónőnek már köszönhetünk egy írást, amit már a mozivásznakon viszontláthattunk, ami nem más, mint a Keleti nyugalom – Marigold Hotel. Ami leginkább váróssá teszi a produkciót az a zseniális szereposztás, hiszen a két Oscar-díjas Christoph Waltz mellett ott lesz napjaink egyik legtehetségesebb színésznője, Alicia Vikander is, aki fiatal kora ellenére már szintén kiérdemelt egy arany szobrocskát.

Tulipánláz története

A sztori az 1630-as évek Amszterdamjába kalauzolja majd el nézőit, ahol a fiatal, szép és szegény Sophia (Vikander) egy idősödő kereskedőhöz (Waltz) köti hozzá életét, hogy családját megmentse. A kereskedő felkéri a tehetséges fiatal festőzsenit (Dane DeHaan), hogy fesse meg a házaspár portréját. A házban hamarosan – a tulipánláz jegyében – elszabadulnak az indulatok!

A kosztümös film rendezője az a Justin Chadwick, aki már letudta a Pusztaház örököseit, A másik Boleyn lányt és a Mandela – Hosszú út a szabadságig-ot is a direktori székben. A sikeres könyvet pedig az Oscar-díjas Tom Stoppard (Szerelmes Shakespeare, A nap birodalma) adaptálta. A magyar bemutatóról egyelőre még nincs információ.

Amerikai mozibemutató: 2017. augusztus 25.
Magyar mozibemutató: 2017. szeptember 28.

(Címlapkép forrása; Történet forrása)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · ·