FILMEZZUNK.HU
6 színésznő, aki képes egyedül is megbirkózni egy filmmel

6 színésznő, aki képes egyedül is megbirkózni egy filmmel

15765

Színésznők, akik képesek egyedül is elvinni a hátukon egy nagyszabású produkciót

Kedves Olvasóink, következő cikkünkben bemutatunk néhányat olyan színésznők közül, akik képesek egyedül is megbirkózni azzal a teherrel, hogy sikerre vigyenek egy adott mozifilmet. Vannak színésznők, akik egy gyengére sikerült produkciót is képesek úgy felhozni játékukkal, vagy egyszerűen csak karizmatikus kiállásukkal, hogy az átlag moziba járó pénzt fizessen a mozijegyért. Ezek a színésznők közül próbáltunk szemezgetni és röviden bemutatni egy-két fontos dolgot az életükből, kiemelve néhány filmes példát is, ahol nagyban hozzájárult személyük az alkotás sikeréért. Ha szerinted a színésznők között nem szerepel annak a neve, akinek mindenképpen helye lenne a listában, várjuk kommentben, megspékelve 1-2 filmes példával.

1) Meryl Streep (Született: 1949. június 22., Summit)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb színésznője. Meryl Streep nemrég töltötte be a 74. életévét, de még mindig kirobbanó formában tündököl. Eddigi karrierje során kiérdemelte már háromszor az Oscart és nyolcszor (!) a Golden Globe-díjat. Ha még komolyabb számhalmazt szeretnénk róla mondani elég, ha csak az előbb említett rangos díjak jelöléséről beszélünk, hiszen előbbire 22-szor, míg utóbbira 30-szor jelölték! Nála mindenképpen igaz az állításunk, hogy képes elvinni a hátán egyedül is egy filmet, ugyanis Meryl Streep amelyik filmben szerepet vállal, az óriási valószínűséggel az év végi filmes gálákon is képviseltetve lesz.

Meryl Streep - A vaslédi

Meryl Streep eddigi filmes karrierje során kiérdemelte már háromszor az Oscart és nyolcszor a Golden Globe-díjat.

2) Sandra Bullock (Született: 1964. július 26., Arlington)

Sandra egyszerre tud lenni komoly, komolytalan, gagyi és zseniális is. Életében a 2010-es év volt a csúcspont, mind a pozitív, mind a negatív értelemben is. Előbb egy fantasztikus filmben, A szív bajnokai-ban nyújtott alakítását díjazta a zsűri egy Oscar-díjjal, mint legjobb színésznő, majd néhány nappal később átvehette a legrosszabb színésznőnek járó citrom-díjat is, az Ő a megoldás című vígjátékban nyújtott felejthető játékáért. Bár ez a díj komolytalannak számít, ő mégis elment rá és még beszédet is mondott.

Sandra Bullock - A szív bajnokai

Sandra Bullock 2010-ben nyerte el a filmes díjátadók egyik legrangosabb díját, az Oscart, A szív bajnokaiban nyújtott fantasztikus játékáért.

3) Jennifer Lawrence (Született: 1990. augusztus 15., Louisville)

Napjaink legfelkapottabb színésznője, a nevével valószínűleg bármilyen filmet el tudnának adni a készítők. A még mindig csak 33 éves Jennifernek már három Golden Globe-díja és egy Oscar arany szobrocskája van. Az óriási sikernek örvendő Éhezők viadala franchise-t mondhatni egyedül vitte a hátán, persze akadtak nagyszerű segítői, de, hogy a négy részből álló széria közel három milliárd dollárt termeljen világviszonylatban, annak a “Katniss Everdeen”-nek van a legnagyobb szerepe.

Az éhezők viadala 2012

Jennifer Lawrence, azaz Katniss Everdeen közel három milliárd dollárt hozott Az éhezők viadala franchise kitalálóinak.

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · ·