6 színésznő, aki képes egyedül is megbirkózni egy filmmel

6 színésznő, aki képes egyedül is megbirkózni egy filmmel

8709

Színésznők, akik képesek egyedül is elvinni a hátukon egy nagyszabású produkciót

Kedves Olvasóink, következő cikkünkben bemutatunk néhányat olyan színésznők közül, akik képesek egyedül is megbirkózni azzal a teherrel, hogy sikerre vigyenek egy adott mozifilmet. Vannak színésznők, akik egy gyengére sikerült produkciót is képesek úgy felhozni játékukkal, vagy egyszerűen csak karizmatikus kiállásukkal, hogy az átlag moziba járó pénzt fizessen a mozijegyért. Ezek a színésznők közül próbáltunk szemezgetni és röviden bemutatni egy-két fontos dolgot az életükből, kiemelve néhány filmes példát is, ahol nagyban hozzájárult személyük az alkotás sikeréért. Ha szerinted a színésznők között nem szerepel annak a neve, akinek mindenképpen helye lenne a listában, várjuk kommentben, megspékelve 1-2 filmes példával.

Meryl Streep (Született: 1949. június 22., Summit)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden idők egyik, ha nem a legsikeresebb színésznője. Meryl nemrég töltötte be a 68. életévét, de még mindig kirobbanó formában tündököl. Eddigi karrierje során kiérdemelte már háromszor az Oscart és nyolcszor (!) a Golden Globe-díjat. Ha még komolyabb számhalmazt szeretnénk róla mondani elég, ha csak az előbb említett rangos díjak jelöléséről beszélünk, hiszen előbbire 20-szor, míg utóbbira 30-szor jelölték! Nála mindenképpen igaz az állításunk, hogy képes elvinni a hátán egyedül is egy filmet, ugyanis Meryl Streep amelyik filmben szerepet vállal, az óriási valószínűséggel az év végi filmes gálákon is képviseltetve lesz.

Sandra Bullock (Született: 1964. július 26., Arlington)

Sandra egyszerre tud lenni komoly, komolytalan, gagyi és zseniális is. Életében a 2010-es év volt a csúcspont, mind a pozitív, mind a negatív értelemben is. Előbb egy fantasztikus filmben, A szív bajnokai-ban nyújtott alakítását díjazta a zsűri egy Oscar-díjjal, mint legjobb színésznő, majd néhány nappal később átvehette a legrosszabb színésznőnek járó citrom-díjat is, az Ő a megoldás című vígjátékban nyújtott felejthető játékáért. Bár ez a díj komolytalannak számít, ő mégis elment rá és még beszédet is mondott.

Jennifer Lawrence (Született: 1990. augusztus 15., Louisville)

Napjaink legfelkapottabb színésznője, a nevével valószínűleg bármilyen filmet el tudnának adni a készítők. A még mindig csak 27 éves Jennifernek már három Golden Globe-díja és egy Oscar arany szobrocskája van. Az óriási sikernek örvendő Éhezők viadala franchise-t mondhatni egyedül vitte a hátán, persze akadtak nagyszerű segítői, de, hogy a négy részből álló széria közel három milliárd dollárt termeljen világviszonylatban, annak a “Katniss Everdeen”-nek van a legnagyobb szerepe.

Angelina Jolie (Született: 1975. június 4., Los Angeles)

Ugyanúgy három Golden Globe-ja és egy Oscar-díja van, mint az előbb említett Jennifer Lawrence-nek, annyi különbséggel, hogy Mrs. Pitt 15 évvel megelőzi korban Jennifer-t. Bár Angelina szeret inkább mások mellett lubickolni szerepeiben, ám ha arról van szó, hogy egyedül kell sikerre vinnie egy produkciót, akkor sem jön zavarba, elég ha csak a Lara Croft: Tomb Raider-re vagy a 2010-ben bemutatott Salt ügynök-re gondolunk. Mind a két alkotás jóval 100 millió amerikai dollár felett termelt a tengerentúlon.

Helen Mirren (Született: 1946. július 26., London)

Bár nemrég ünnepelte születésének 71. évfordulóját a színésznő, ám ahogy idősödik, úgy válik egyre aktívabbá. Helen-nek minden rangos elismerésből jutott már az eddigi rendkívül színes filmes pályafutása alatt. Elnyerte 2007-ben a világ legrangosabb szobrocskáját, az Oscar-díjat, de háromszor kiérdemelte már a Golden Globe-ot, kétszer az Emmy-díjat, de még egy Európai Film-kupája is van, mint legjobb színésznő. Ha valamelyik producernek sikerül Helen-t leszerződtetni a filmjéhez, akkor garantált a siker.

Anne Hathaway (Született: 1982. november 12., Brooklyn)

A legtöbbünknek a Neveletlen hercegnő jutna eszébe, ha Anne Hathaway nevére kéne asszociációs játékot játszani. Ha már több mondatot nem is írunk, akkor is jogosan szerepelne listánkon, ahol azok a színésznők szerepelnek, kik képesek egyedül is megbirkózni egy filmmel, hiszen a hercegnő szerepében úgy villog, hogy ez a csillogás az egész karrierjére kiáradt. Azóta folyamatosan kapja a jobbnál-jobb szerepeket és Anne próbálja is meghálálni a bizalmat. Színészi tehetségét 2013-ban ismerték el komolyan, amikor A nyomorultak-ban élte bele magát olyan frenetikusan a szerepbe, hogy az Akadémia tagjai nem tudták nem neki adni a jól megérdemelt Oscar-díjat.

Ezek a fantasztikus színésznők voltak a mi kiválasztottjaink. Ha szerinted a színésznők között nem szerepel annak a neve, akinek mindenképpen helye lenne a listában, várjuk kommentben a nevét, megspékelve 1-2 filmes példával.

10 Oscar-díjas színész, aki az Arany Málna-díjat is „kiérdemelte”

(Címlapkép forrása)

//mini//


Article Tags: · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download