A legjobb kosztümös filmek

Gyönyörű kosztümök, melyek miatt újra és újra megnézzük a filmeket

6005

A legjobb kosztümös filmek

Terjedelmes tüllszoknya, kegyetlenül szorító fűző, extravagáns cipő, lélegzetelállítóan légies ruhaköltemény, modern stílusú nadrágkosztüm. Vajon melyik nő ne jönne lázba egy olyan filmtől, amiben kiélheti esztétika iránti vágyait, és elgyönyörködhet a mesés szoknyácskákban, vagy minden kislány álmában, a pompás királynői öltözékekben. A filmek megjelenésének időrendi sorrendjét követve álmodozhatunk a páratlan habos-babos csodákon vagy éppen a végtelenül egyszerű, de tökéletes szabású ruhadarabokon. Íme az első sorozat az örökké shoppingoló hölgyeknek a teljesség igénye nélkül.

Sabrina /1954/

Bár az 1955-ös Oscar gála több int 63 éve történt, az Oscar díjas Sabrina című film bizonyára még mindig töretlen népszerűségnek örvend, az őzikeszemű, és lehetetlenül karcsú derekú Audrey Hepburn jóvoltában. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy valójában a legjobb kosztümökért nyerte el a díjat az egész estét amerikai dráma, melyet Edith Head jelmeztervező vett át. Hogy melyik ruhadarab vihette el a pálmát? Nos, kétségkívül a a fekete koktélruha, melyről bárki kapásból tudja, hogy a Sabrinában látta.

Sabrina

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany’s, 1961/

Audrey Hepburn nevét hallva sokaknak az a fekete-fehér kép ugrik be, melyen a színésznő a Hubert de Givenchy fekete ruhakölteményében ül az asztalnál, és lezseren cigarettázik. A „little black dress” tökéletes megfelelőjének tartott öltözéket a 20. század legikonikusabb darabjaként tartják számon. Ismerjük be, az elegáns kesztyű, a szűk, földig érő selyem, a gyöngysor és a csodás frizura viszik a prímet.

Álom luxuskivitelben /Breakfast at Tiffany, 1961/

My Fair Lady /1964/

Talán a kosztümös filmek csúcsaként lehetne tekinteni George Cukor filmjére. A musical 8 Oscar-díjat nyert, melyek között méltán szerepel a legjobb kosztümtervekért és színválasztásért járó trófea Cecil Beaton polcára. A színek Eliza Doolittle (Audrey Hepburn) sorsának változását szimbolizálják: a sötétzöld és a barna a virágáruslány mivoltát, a bézs a királynői pompa és báj tökéletességét, míg a halvány-rózsaszín a finom úrinői viselkedés és beszéd harmóniáját kölcsönzik a Mr. Higgins  (Rex Harrison) tanítványának. A legfejedelmibb jelenet a lóverseny, ahol minden dáma fekete-fehér ruhakölteményekben és elképesztő kalapokban illeg-billeg.

A legjobb musical filmek


Article Tags: · · · · · · · · ·

Hozzászólások

Írj hozzászólást!

Az email címet nem tesszük közzé.

Filmezzünk!

Filmezzünk!

Nox App Player Download