FILMEZZUNK.HU

900 órányi anyagból vágták össze a Végtelen háborút és a Végjátékot

2667

900 órányi anyagból vágták össze a Végtelen háborút és a Végjátékot

Elsőre szinte felfogadhatatlan, hogy 900 óra nyersanyagból hogyan tudták összevágni a harmadik és negyedik Bosszúálló-filmet, de Jeffrey Fordnak és Matthew Schmidtnek ment, írja a widescreen.hu. Egészen elképesztő, hogy milyen nagy mennyiségű felvételből voltak kénytelenek dolgozni a Végtelen háború és a Végjáték vágói, de egy ilyen nagy franchisenál, mint a Bosszúállók, ez valahol érthető.

Bosszúállók: Végjáték kritika

A harmadik és a negyedik Bosszúállók-film elkészítése Anthony és Joe Russonak is nagy kihívást jelentett, hiszen a két filmet egymás után forgatták le, ám nem volt könnyű dolga Jeffrey Ford és Matthew Schmidt vágóknak sem, hiszen elmondásuk szerint a Russo testvérek csaknem 900 óra anyagot forgattak a filmhez, és mindezt úgy, hogy ez még nem tartalmazza a speciális-effektekkel operáló jeleneteket.

Ha a 900 órát lebontjuk napokra, akkor csaknem 38 napon keresztül a nap minden egyes órájában forgatták a Bosszúállókat, ami szinte felfoghatatlan. A vágók elárulták, hogy párhuzamosan dolgoztak a rendezőkkel, ami nagyban segítette munkájukat.

Minden nap vágtunk, finomítottunk, rájöttünk, hogy mit kell újraforgatni, de arra is rájöttünk, mit kell nekünk befejezni. Az előkészület folyamatosan zajlott, csaknem egy éven keresztül egyidejűleg folytak a forgatás és az utómunka munkái. Azután, mikor vége lett ennek az egy éven át tartó őrületnek, rögtön belekezdtünk a pokoli utómunkába, ami januártól áprilisig tartott, ami alatt befejeztük a Végtelen háborút. Ez volt az egyik legintenzívebb időszak, amit valaha tapasztaltam a filmkészítésben, pedig dolgoztam már néhány őrült filmen. – JEFFREY FORD

Ford és Schmidt fokozatosan haladt a forgatással, és hogy felgyorsítsák a munkát, egymás között felosztották a két filmet. Ford vágta a Végtelen háborút, míg Schmidt a Végjátékon dolgozott. Schmidt erről a következőt árulta el:

Ha fokozatosan halad az ember, akkor meg lehet csinálni. Körülbelül másfél héttel azután, hogy véget ért a forgatás, már volt egy változatunk, amit megmutattunk a rendezőknek. 

A Marvel Studios következő filmje a Pókember: Idegenben lesz, amit hazánkban július 4-én mutatnak be.

Ha szeretnél még több képet, előzeteseket megnézni valamelyik filmről látogass el az sfilm oldalára: Bosszúállók: Végtelen háború vagy Bosszúállók: Végjáték

Bosszúállók: Végjáték kritika [SPOILERES]

(Forrás: widescreen.hu)


Article Tags: · ·