FILMEZZUNK.HU
zootopia - amerikai hétvégi bevételi lista

Hétvégi bevételi lista, USA – Robbantott a Zootropolis!

2417

A friss premierek közül hárman is bekerültek a TOP4-be, Saul fia már másfél millió dollár felett jár Amerikában – Hétvégi bevételi lista

Most nem a dobogósokkal kezdjük, hanem a Saul fiával, hiszen a magyar alkotás már 1 milló 500 ezer dollár felett jár a tengerentúlon. Köszönhetően az Oscar díjnak is, amit a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában hódított el, nemhogy csökkent, hanem 10 %-al megugrott a nézettsége. A producerek értenek a taktikázáshoz és ha így folytatják nagyon rövid időn belül kétszeres dollármilliomossá válhat Nemes Jeles László alkotása a lehetőségek hazájában. No, de lássuk az amerikai hétvégi bevételi lista első 10 helyezettjét!

A Disney nem tud hibázni animációs mesék terén! A Zootropolis – Állati nagy balhé közel 74 millió dollárral kezdett Amerikában. Olyan filmek közül, amik nem folytatások, nem remakek vagy nem feldolgozások, tehát teljesen saját, eredeti ötleten alapulnak, csak az Avatar és az Agymanók kezdett ennél jobban a filmes történelemben. Előbbi 77, utóbbi 90 millióval indította pályafutását. Második helyen kezdett Gerard Butler-rel a főszerepben a Támadás a Fehér Ház ellen folytatása, azaz a londoni ostrom. A színész egy másik filmmel, szintén a második helyen nyitott előző héten is. Deadpool, az álarcos harcos negyedik hetére lecsúszott az első helyről. Picit több, mint 16 millió most már csak a 3. helyre volt elég.

Buktának tűnik a Tina Fey-el a főszerepben készült Whiskey Tango Foxtrot című háborús vígjáték. Sok produkció ugyan megirigyelhetné a hétvégén összeszedett közel 8 milliót, ám azok nem valószínű, hogy 35 milliós büdzsével rendelkeznek. Ennél is nagyobb bukás, sőt az utóbbi idők egyik legnagyobb csalódása az Egyiptom istenei. Az alkotás nem kevesebb, mint 140 millió dollárból készült, és ha még a világviszonylati bevételt nézzük is, csak 72 milliónál tart jelenleg. Hatodik helyen végzett hétvégén a Joseph Fiennes-el készült Risen, ami a Jézus Krisztus keresztre feszítése utáni hetekbe vezet bennünket. A hetedik és nyolcadik helyen két “öreg róka” tanyázik. Előbbi a Kung Fu Panda 3, ami már a 6. hetét tapossa, de ennél is nagyobb szó, hogy a Visszatérő 11. hetében is ott tud lenni a TOP10-ben. Utóbbi biztosan köszönhet valamennyit a frissen kapott 3 Oscar díjnak is. Sajnos az Eddie, a sas szintén leszerepelt, a The Witch-ről – ami az amerikai hétvégi bevételi lista utolsója – meg nem érdemes szót ejteni.

Amerikai hétvégi bevételi lista:
(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

  1. Zootropolis – Állati nagy balhé – $73,7M / $232,5M
  2. Támadás a Fehér Ház ellen – London ostroma – $21,7M / $21,7M
  3. Deadpool – $16,5M / $673,2M
  4. Whiskey Tango Foxtrot – $7,6M / $7,6M
  5. Egyiptom istenei – $5M / $72,5M
  6. Risen – $3,9M / $29M
  7. Kung Fu Panda 3 – $3,5M / $323,9M
  8. A visszatérő – $3,3M / $429,5Mrd
  9. Eddie, a sas – $3,1M / $10,9M
  10. The Witch – $2,5M / $21,5M

(Címlapkép forrása; Amerikai hétvégi bevételi lista ADATAI)

//milos//


Article Tags: