FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. február 11-12.

Filmajánló a hétvégére – 2017. február 11-12.

9225

Filmajánló – A hétvége 18 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 18 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Több, mint sport (2006) – 02.11., Szombat 10:50, HBO

Miután egy repülőszerencsétlenség során a Marshall egyetem focicsapatának több tagja is meghal, a túlélő játékosoknak az új edzővel, Jack Lengyellel (Matthew McConaughey) és a rajongókkal össze kell fognia, hogy a labdajátékot továbbra is életben tarthassák az egyetemen.

Több, mint sport (We are Marshall)

Korhatár: 12+
Stílus: sport, dráma
Filmajánló: Nem csak, hogy Matthew McConaughey egyik legkiválóbb alkotása, a filmtörténelem egyik legdrámaibb sportfilmje.

A boldogító talán (2008) – 02.11., Szombat 17:05, Film Café

Tom és Claire lassan 10 éve jóbarátok és egyikük sem hajlandó tudomást venni a köztük kialakult vonzódásról. Csak amikor Claire-t eljegyzik és Tomot kérik fel tanúnak, döbben rá a férfi, hogy éppenséggel az arával szeretné leélni az életét. Épp ezért őrült ámokfutásba kezd, hogy megakadályozza az esküvőt…

A boldogító talán

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Két szerethető színész, Michelle Monaghan és Patrick Dempsey kellemesebbé teszi a kora estédet.

Szuperhekusok (1985) – 02.11., Szombat 17:10, Film+

1978-ban 20 millió dollárt loptak el egy detroiti bankból. Az egyik bankrablót elkapták, a másikra holtan bukkantak rá, a harmadik pedig eltűnt. A hiányzó pénzt pedig soha nem találták meg. Hét évvel később kiengedték a börtönből az egyetlen kézre került merénylőt. Ő azonnal Miami-ba utazott és másnap már nem élt. Két FBI ügynök csatlakozik a helyi rendőrökhöz, hogy végre a rejtély nyitjára jussanak. Valahol Miamiban pedig ott lapul a harmadik rabló, az akinél ott van a 20 millió és akinek hét év előnye van a hatóságokhoz képest.

Szuperhekusok (1985)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció, krimi
Filmajánló: Szerintünk ajánlónak még mindig elég annyit leírni, hogy Bud Spencer és Terence Hill.

A pláza ásza (2009) – 02.11., Szombat 19:10, Film+

Paul Blart kívülről egyszerű, kissé elhízott biztonsági őrnek tűnik egy bevásárló központban. Az átlagos külső azonban meleg és bátor szívet takar. Paul egyetlen vágya, hogy hátrahagyja elektromos robogóját, amivel a pláza folyosóit járja, és motoros rendőrként tegyen igazságot az utcákon. Mikor a plázába bűnözők törnek be és túszokat ejtenek, Paul nem habozik bebizonyítani, hogy nem fél semmitől.

A pláza ásza (Paul Blart: Mall Cop) - Kevin James

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció, krimi
Filmajánló: Napjaink egyik legjobban kedvelt figurája, Kevin James ebben a filmben is hozza a tőle elvártakat.

Colombiana (2011) – 02.11., Szombat 20:00, RTL II

1992. Kolumbia. A kilencéves Cataleyának a szeme láttára gyilkolják meg a szüleit. Ő is épp csak megússza a mészárlást, és gengszter nagybátyjával, Emilióval az Egyesült Államokba menekül. Tizenöt évvel később bérgyilkosként dolgozik neki. A névjegye – egy az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea – üzenet a szülei gyilkosainak. Cataleya mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, krimi
Filmajánló: Izgalmas történettel rendelkező, látványos akciófilm Zoe Saldana-val a főszerepben.

Jégvarázs (2013) – 02.11., Szombat 20:30, Cool Tv

Elsa királynő mágikus képességének köszönhetően véletlenül örök télbe borítja a birodalmat, majd elmenekül, hogy többé ne árthasson senkinek. Azonban testvére, Anna pontosan tudja, hogy ő az egyetlen, aki véget vethet a varázslatnak, és megmentheti királyság lakóit. Elindul hát, hogy megkeresse testvérét, és megmentse a birodalmat. Útitársaival, Kristoffal és rénszarvasával, Svennel, na meg a bolondos hóemberrel, Olaffal megannyi varázslatos kalandon mennek keresztül a céljukhoz vezető úton.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Filmajánló: Meséhez képest a történet izgalmas és élvezetes, viccesek a párbeszédek, a képi világ pedig több, mint lenyűgöző.

Anyám nyakán (2006) – 02.11., Szombat 21:00, Prime

Paula (Sarah Jessica Parker) azt a feladatot kapja, hogy csábítsa el Tripp-et (Matthew McConaughey), a srác ugyanis még mindig a szüleinél él, pedig már jócskán elmúlt harminc, és itt lenne az ideje, hogy a saját lábára álljon – például egy csinos lány oldalán. A problémák persze akkor kezdődnek, amikor a lány komolyan beleszeret “ügyfelébe”, akinek esze ágában sincs lemondani a mama főztjéről, és feladni kényelmes agglegényéletét.

Anyám nyakán (2006)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Jó humorú, kellemes és szórakoztató vígjáték az estére.

A bátrak háborúja (2016) – 02.11., Szombat 21:10, RTL Klub

Az USS Indianapolis volt az a hajó, amely azokat az atomfegyvereket szállította, melyek bevetése végül véget vetett a második világháborúnak. Öt nappal később azonban a hajó megrekedt a Filippínó-tengeren. A legénység kétségbeesetten várta, hogy megmentik őket, s közben küzdelmet folytattak a szomjúság az éhség és a könyörtelen cápatámadások ellen.

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, akció
Filmajánló: Nicolas Cage legújabb filmje, mely megtörtént események alapján készült.

Taxi (1998) – 02.12. Vasárnap 14:10, AMC

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre – Emilien, a zsaru képében – akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek.

12 dolog, amit még biztosan nem hallottál a Taxi című filmről

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Filmajánló: A Francia filmek megkoronázatlan királya. Egy igazán jó akcióvígjáték, melyben Daniel és Émilien karaktere nagyon el lett találva.

Apafej (1999) – 02.12. Vasárnap 18:50, RTL Klub

Sonnynak (Adam Sandler) nincsenek nagy tervei az életben, semmiért nem akar felelősséget vállalni, és megpróbálja magát távol tartani a felnőtt élet gondjaitól. Nem is csoda, hogy barátnője egy nap megelégeli mindezt, és faképnél hagyja. Az elkeseredett Sonny azonban nem sokáig foglalkozhat magával, egy nap ugyanis egy kisfiú állít be hozzá azzal, hogy ő Sonny Kínába utazott barátjának törvénytelen fia, akit anyja azért küldött el, mert már nem tudott róla gondoskodni. Sonny úgy dönt, felnő a feladathoz, és megpróbál valódi apaként helytállni.

Apafej 1999

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, dráma
Filmajánló: Nagyon élvezetes a sztori, igazán szívhez szóló és magával ragadó. Adam Sandlernek az a filmje, mely még a többit is felülmúlja.

A Madagaszkár pingvinjei (2014) – 02.12. Vasárnap 18:55, TV2

Az ismert jómadarak,  Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény mindig tartogatgnak meglepetéseket, ugyanis ezek a pingvinek szuperkémek. A togyogó csapatnak ezúttal Dr. Octavius Vízaggyal kell szembenézniük, ugyanis a mélytengeri gonosz világuralomra tör. A pingvineknek az Északi Szél, egy titkos föld alatti szervezet segít a lehetetlennek tűnő küldetésben.

Korhatár: 6+
Stílus: animációs
Filmajánló: Cuki, aranyos, vicces és szórakoztató mese a Pingvinekkel. Az egész család számára remek kikapcsolódás.

Non-stop (2014) – 02.12. Vasárnap 19:00, Cool Tv

A New York és London közti non-stop repülőjárat biztonságáért felelős légi marsallja, Bill Marks (Liam Neeson) egy reggel fenyegető üzenetet kap: vagy átutalnak 150 millió dollárt egy adott bankszámlára, vagy a repülőgép utasai közül 20 percenként meghal valaki. Marks igyekszik megmenti az utasok életét, azonban az első gyilkosság után kitör a pánik, és mindenki őt gyanúsítja a gép eltérítésével.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Filmajánló: Egészen jól sikerült akciófilm az utóbbi idők egyik legkeményebb figurájával, Liam Neeson-el.

Az interjú (2014) – 02.12. Vasárnap 21:00, Mozi+

Dave Skylark (James Franco) és Aaron Rapoport (Seth Rogen) egy népszerű tv-show fő munkatársai. A tudomásukra jut, hogy a rettegett Észak-Koreai diktátor, Kim Jong-un (Randall Park) műsoruk nagy rajongója. A showmanek népszerűségének jót tenne egy interjú a diktátorral. Úgy döntenek, hogy meglátogatják Kim Jong-unt, és készítenek vele egy történelmi jelentőségű riportot. Tervük sokban módosul, amikor a CIA felkéri őket, hogy dolgozzanak be a titkosszolgálatnak. Az ügynökség keresve sem találhatott volna alkalmatlanabb kémeket a nagy feladatra, ami nem kevesebb, mint Kim Jong-un meggyilkolása.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Igényes és különleges humorú film meggyőző színészi karakterekkel és egy valóban profi rendezéssel.

Párterápia (2010) – 02.12. Vasárnap 21:00, Prime

Phil (Steve Carell) és Claire (Tina Fey) egy átlagos középosztálybeli házaspár. Hogy életben tartsák az ifjúkori lángolást, minden héten elmennek randizni. Sajnos idővel a randik sem nyújtanak biztos kikapcsolódást, és a meghittnek induló estéken is az otthoni témák kerülnek elő. Phil azzal próbálja feldobni a csak kettőjükről szóló estéket, hogy egy menő manhattani étterembe viszi feleségét. A probléma az, hogy nincs asztalfoglalásuk. Jobb híján másnak adják ki magukat, így végül sikerül bejutniuk. A helyzet viszont éles fordulatot vesz, ugyanis a Tripplehorn házaspár, akiknek a bőrébe bújva sikerült bejutniuk, komoly pácban van. Muszáj tisztázniuk magukat, hiszen a tét nem kisebb, mint az életük.

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Filmajánló: Házaspároknak tökéletes vasárnap esti szórakozás!

Egyszerűen bonyolult (2009) – 02.12. Vasárnap 21:05, TV2

Jane három felnőtt gyerek anyja és egy jól menő pékség és étterem tulajdonosa Santa Barbarában. Egy tíz éves válás után baráti a viszonya az ex-férjével, az ügyvéd Jake-kel. Ám amikor Jane és Jake elutaznak a fiuk diplomaosztójára, a helyzet elkezd bonyolódni. Egy ártatlan közös étkezés elképzelhetetlen fordulatot vesz – affér lesz belőle. És mivel Jake-nek már van egy új felesége, a sokkal fiatalabb Agness, így most Jane lesz a másik nő. Ebbe a már amúgy is zűrös románcba csöppen bele az építész Adam, aki maga is a saját válásából próbál kigyógyulni. Beleszeret Jane-be, de hamar ráeszmél, hogy egy szerelmi háromszögbe került.

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, vígjáték
Filmajánló: Szintén házaspároknak szóló, remek vígjáték, három zseniális színésszel a főszerepben.

Megjött apuci (2015) – 02.12. Vasárnap 21:50, HBO

Amikor Dusty (Mark Wahlberg) egykori felesége újra férjhez megy, a férfi belép a nő életébe, melyet szándékában áll fenekestül felforgatni. A mostohaapa, a jólelkű Brad még nem is sejti, mekkora rivalizálás veszi kezdetét Dusty érkezésével.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Filmajánló: Mind Mark Wahlberg, mind pedig Will Ferrell hozta a szokásos formáját. A történet kiszámítható, de ebben az esetben nincs ezzel semmi baj.

A bárányok hallgatnak (1991) – 02.12. Vasárnap 22:00, AMC

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig  az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként. Így kerül a képbe a zseniális pszihopata pszihiáter sorozatgyilkos Dr. Lecter, aki egyedül ismerheti Buffalo Bill titkát.

A bárányok hallgatnak

Korhatár: 18+
Stílus: dráma, thriller
Filmajánló: Egy iszonyatosan erős krimi, egy nagyon jó regényből, két kivételes színész által életre keltve: Jodie Foster és Anthony Hopkins. Felnőtteknek ajánljuk!

A közösségi háló (2010) – 02.12. Vasárnap 22:50, RTL Klub

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé fog tartozni, és hogy öteltével megreformálja a 21. századi ember szociális életét. Miután kiderül, mennyit ér az ifjú zseni találmánya, ádáz küdzelem kezdődik, melynek tétje a Facebook birtoklása.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, életrajzi
Filmajánló: A Facebookot szinte mindenki használja, de, hogy hogyan is alakult meg azt más jóval kevesebben tudják. A film izgalmasan mutatja be kialakulásának a történetét.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·