FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. április 22-23.

Filmajánló a hétvégére – 2017. április 22-23.

7179

Filmajánló – A hétvége 20 legjobb filmje!

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Brooklyn (2015) – 04.22., Szombat 14:10, HBO

A film az 1950-es években játszódik. Eilis (Saoirse Ronan) egy ír lány, aki többre vágyik, mint amennyi jutott neki, így elhatározza, hogy az anyai otthont elhagyva New York-ba emigrál, mely számára az ígéret földjét jelenti. New York számára olyan, mintha egy teljesen idegen bolygóra került volna, így kezdetben a beilleszkedés nehézségével találja szemben magát. Hamarosan megismerkedik egy jóképű, olasz-amerikai férfival, így a honvágyat az elsöprő szerelem váltja fel. Azonban a lány régi élete mégsem tűnik el nyomtalanul, így választás elé kerül: két világ, két élet. Döntenie kell.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, romantikus
Rendező: John Crowley
Filmajánló: Csodálatos történet egy elsöprő szerelemről és a kínzó honvágyról. Főként a drámák, valamint a romantikus filmek kedvelőinek ajánlott a megtekintése.

Banks úr megmentése (2014) – 04.22., Szombat 16:35, Cool Tv

Walt Disney (Tom Hanks) kislányainak a kedvenc könyve P.L. Travers (Emma Thompson) Mary Poppins című regénye. A lányok addig kérlelik apjukat, míg az megígéri, hogy megfilmesíti a történetet. Az öreg Walt nem gondolta, hogy mindez 20 évébe fog kerülni, Travers ugyanis nem szereti Disney munkásságát, így nem hajlandó eladni regénye jogait. A goromba írónő végül beadja a derekát, ugyanis szeretett regényének csökkenni kezd a népszerűsége.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték, történelmi
Rendező: John Lee Hancock
Filmajánló: Emma Thompson (P. L. Travers, igazi nevén Helen Goff) és Tom Hanks (Walt Disney), avagy a Mary Poppins megfilmesítésének története.

Életünk apával (2014) – 04.22., Szombat 18:00, HBO2

1978-ban járunk. Míg a legtöbb apa a munkahelyén tölti az időt, Cameron Stuart inkább gombát gyűjt, bonyolult ételeket főz, vagy más befejezetlen projektjén dolgozik. Míg Cam a mániákus depressziós állapotával küzd, a családja alig tudja tartani magát pénzügyileg. Amikor egy összeomlást követően a családapa egy elmegyógyintézetben köt ki, felesége, Maggie két kislányával, Ameliával és Faith-szel kénytelen elhagyni a családi otthont és egy zsúfolt cambridge-i lakásba költözni, hogy itt találjon egy tisztességes munkát a tisztességes megélhetés reményében.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Maya Forbes
Filmajánló: Kicsit furcsa Mark Ruffalo-t kisgatyában szaladgálva látni, de mindenképpen érdemes másfél órát rászentelni a filmre.

Távkapcs (2006) – 04.22., Szombat 18:25, Film+

Michael Newman (Adam Sandler) szert tesz egy olyan távkapcsolóra, mellyel képes a halandó emberek életét irányítani. Azonban a kapcsolat nem egyirányú, a távkapcsoló is elkezdi járni a maga útját. Egy idő után egyre inkább úgy tűnik, Michael már nem ura a hirtelen kapott hatalmának, kiszolgáltatottságának pedig komoly téjte van…

Távkapcs (Click, 2006)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Frank Coraci
Filmajánló: Egy örök klasszikus Adam Sandler-től, mindig újranézhető, mindig szórakoztató, kedves kis családi film.

A pláza ásza (2009) – 04.22., Szombat 19:00, Mozi+

Paul Blart (Kevin James) kívülről egyszerű, kissé elhízott biztonsági őrnek tűnik egy bevásárló központban. Az átlagos külső azonban meleg és bátor szívet takar. Paul egyetlen vágya, hogy hátrahagyja elektromos robogóját, amivel a pláza folyosóit járja, és motoros rendőrként tegyen igazságot az utcákon. Mikor a plázába bűnözők törnek be és túszokat ejtenek, Paul nem habozik bebizonyítani, hogy nem fél semmitől.

A pláza ásza (Paul Blart: Mall Cop) - Kevin James

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Steve Carr
Filmajánló: A szórakoztató történet főhőse nagyon jól kidolgozott, szerethető figura, és nagyon illik erre a szerepre Kevin James.

A visszatérő (2015) – 04.22., Szombat 19:30, HBO2

Hugh Glass 1822-ben nyugat felé veszi az irányt, hogy Andrew Henry kapitány szolgálatában szőrmét gyűjtsön. A férfit egy napon megtámadja egy medve, és bár Hugh csodával határos módon túléli az esetet, nagyon súlyos sérüléseket szenved. A terepviszonyok lehetetlenné teszik, hogy elszállítsák, két mecénás pedig sorsára hagyja őt a vadonban. A védtelen férfi azonban mégis felépül, melyet követően bosszút esküszik, és elindul, hogy megtorolja sérelmeit azokon, akik megtagadták tőle a segítséget.

Korhatár: 16+
Stílus: kaland, dráma, western
Rendező: Alejandro González Iñárritu
Filmajánló: A film, amelyért Leonardo DiCaprio méltán kiérdemelte az Oscar-díjat, de Tom Hardy alakítása is zseniális volt.

A hívás (2013) – 04.22., Szombat 20:00, RTL II

Casey (Abigail Breslin) emberrablás áldozata lesz. Segélyhívása ugyan célba ért, ám a tapasztalt operátor, Jordan (Halle Berry) helyzetét megnehezíti, hogy az eldobható telefont nem tudják bemérni. A ravasz emberrabló ügyesen játssza ki a rendőrséget. Elkeseredett hajsza indul Casey-ért, melyből Jordan is kiveszi a részét.

Korhatár: 18+
Stílus: thriller
Rendező: Brad Anderson
Filmajánló: Ha szombat este egy izgalmas thrillerre vágynál, ezt válaszd.

Csak egy kis pánik (1999) – 04.22., Szombat 21:00, Viasat3

Egy maffiafőnöknek minden körülmények között erősnek kell mutatnia magát, azonban Paul (Robert De Niro) pánikbetegségben szenved. Egyik napról a másikra elszállt minden bátorsága. Gyorsan ki kell gyógyulnia, hiszen nemsokára keresztapát választanak New Yorkban. Egy véletlen baleset folytán Paul belebotlik Benbe, a halk szavú pszichológusba. Paul ráparancsol a lélekbúvárra, hogy hozza rendbe minél előbb, különben baj lesz. Ben nem tehet mást, nekilát, hogy megszabadítsa gátlásaitól a maffiafőnököt. Legbelül talán örül is annak, hogy végre nem egy rutinügyet kell oldania.

Csak egy kis pánik

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték, krimi
Rendező: Harold Ramis
Filmajánló: De Niro testhezálló szerepben, csak most egy kicsit másik oldaláról közelíti meg a gengszter témát.

Viharsziget (2010) – 04.22., Szombat 22:30, TV2

Chuck Alue (Mark Ruffalo) és Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró egy sivár és kietlen, önmagában is fenyegető szigetre érkezik. A helyszín egy teljesen elzárt elmegyógyintézet, ahol a legelvetemültebb bűnözőket tartják fogva szigorított intézkedések mellett. Az elővigyázatosság ellenére megszökik egy gyilkosságért elítélt nő, így a nyomozókra hárul az ügy felderítése. Az intézet pszichiátere nem bizonyul segítőkésznek, Danielsnek pedig saját démonaival is meg kell küzdenie.

Korhatár: 16+
Stílus: thriller, misztikus
Rendező: Martin Scorsese
Filmajánló: Izgalmas film, ahol az ember nem akar egy percről sem lemaradni, a végkifejletnél pedig csak pislogunk.

Feltámadás (2016) – 04.22., Szombat 23:10, HBO

Clavius egy erőskezű római hadvezér. Lucius az ő segédje. Kettejüknek jut az a feladat, hogy megfejtsék a rejtélyt, mi történt Jézussal a keresztrefeszítését követő hetekben. Céljuk, hogy cáfolják azokat a pletykákat, miszerint feltámadott volna a Messiás, és megakadályozzanak egy felkelést Jeruzsálemben.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, kaland, dráma, vallásos
Rendező: Kevin Reynolds
Filmajánló: Különösen azoknak ajánlott, akiket érdekel a bibliai téma. Meglehetősen hű a Bibliához, amely mindenki számára felejthetetlen filmélményt nyújt.

Step Up – All In (2014) – 04.23., Vasárnap 12:30, Cool Tv

A Step Up All In a korábbi Step Up filmek valamennyi sztárját felvonultatja. A már ismert táncosok mind egybegyűlnek, hogy bevegyék a Bűn Városát, amely partijairól, csodás show-műsorairól és éjszakai életéről vált híressé. A csapat  számára most elérhetőnek tűnik, hogy valóra váltsák álmaikat és hírnevet szerezhessenek Las Vegasban. A csillogáshoz vezető út azonban nem egyszerű, olyan műsorral kell előrukkolniuk, amilyet még nem látott a világ.

Korhatár: 12+
Stílus: zenés, dráma, romantikus
Rendező: Trish Sie
Filmajánló: A Step Up: All in remekül beleillik az előző részek közé, melyben hihetetlen mód látványos koreográfiák vannak.

Szuperhekusok (1985) – 04.23., Vasárnap 13:05, RTL+

Hét évvel később a börtönből frissen szabadult bankrablót holttan találják Miamaiban. Mivel a rendőrők tehetetlenek, két FBI-ügynök veszi át a nyomozást. Forest és Bennet minden tehetségére szükség van, hogy a hét éve eltűnt dollármilliókat és a pénzzel bújkáló gazfickót kézrekerítsék.

Szuperhekusok (1985)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték
Rendező: Bruno Corbucci
Filmajánló: Nem telhet el hétvége Bud Spencer és Terence Hill nélkül.

Görögbe fogadva (2009) – 04.23., Vasárnap 16:45, Prime

Ősei földjére utazik Georgia, a görög származású amerikai idegenvezető. Legnagyobb bosszúságára azonban csoportjának tagjait nem nagyon érdekli a mediterrán ország történelme és gazdag kultúrája, leginkább a tengerparton süttetik a hasukat. Egyikük, Irv szerint nem kellene mindezt a lelkére vennie, azt tanácsolja neki, hogy próbálja ő is élvezni az életet, talán még a szerelemet is megtalálja. Meglepetésére erre nem is kell nagyon várnia. Georgia ugyanis egyre vonzóbbnak találja Poupit, a turistabusz csak görögül beszélő, kezdetben ellenszenves sofőrjét.

Görögbe fogadva (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Donald Petrie
Filmajánló: Egy nagyon kedves, bájos, emberi film. Főleg az a jó benne, hogy valósághű – mindenki találkozott már társas utazáson legalább az egyik féle karakterrel az utasok közül.

A karate kölyök (2010) – 04.23., Vasárnap 18:15, Cool Tv

A változás sosem könnyű egy kiskamasz számára. A tizenkét éves Dre (Jaden Smith) Detroitból egyenesen Pekingbe költözik, a világ túlsó oldalára, ahol nem meglepő módon nehezen megy számára a beilleszkedés. Harcművészetekben jártas osztálytársai egyre-másra zaklatják, csak a bájos Mei Yinggel jön ki jól. Egy nap azonban találkozik Han úrral (Jackie Chan), aki úgy dönt, vállalja, hogy megtanítja Dre-t a harcművészetre, és bajnokot farag belőle.

Korhatár: 12+
Stílus: sport, akció, családi, dráma
Rendező: Harald Zwart
Filmajánló: Nagyszerű átdolgozása az eredeti karatekölyöknek, sőt talán még jobb is.

Ébredj velünk (2010) – 04.23., Vasárnap 18:45, Prime

A tévés Becky Fullernek szánalmas a szakmai és a magánélete. Szerencsére állást kap a Pirkadatnál, az országos, ám a nézettségi verseny utolsó helyén álló reggeli híradónál. Nagy lelkesedéssel veti magát a munkába, és ügyesen megszerzi a talonba tett legendás műsorvezetőt, Mike Pomeroyt. A férfi azonban nem hajlandó együttműködni vele, és különösen nem a Pirkadat sztárjával, a műsorvezető Colleen Peckkel. Összecsapásaik már a műsor létét fenyegetik. Becky kétségbeesetten küzd azért, hogy megmentse a jó hírét, az állását, és magát a műsort.

Ébredj velünk (2010)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, dráma
Rendező: Roger Michell
Filmajánló: Humoros, és nagyon magával ragadó film sztárparádéval a főszerepben.

A hazafi (2000) – 04.23., Vasárnap 19:00, Film+

Benjamin Martin (Mel Gibson), a hétgyermekes családapa igyekszik békében élni, pedig régebben ő is kivette a részét a háborúskodásból. De a történelem ismétli önmagát, és az amerikai függetlenségi háborúban legnagyobb fia, Gabriel (Heath Ledger) az első között önként jelentkezik. Egy brit katona azonban megöli a fiút. Ettől kezdve már Benjamin sem tud érzéketlen maradni, újra fegyvert ragad, és miközben a hazáért küzd, meg akarja torolni fia halálát is.

A hazafi (2000)

Korhatár: 16+
Stílus: háborús, történelmi, dráma
Rendező: Roland Emmerich
Filmajánló: Érzelmileg nagyon megfogó, mélyre ható film. Klasszikus, igazi háborús dráma, ami nagyon is hat a nézőre, napokig a hatása alá lehet kerülni.

Veszélyes vizeken (1994) – 04.23., Vasárnap 19:30, Paramount Channel

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

Meryl Streep - Veszélyes vizeken

Korhatár: 12+
Stílus: kaland, akció, thriller
Rendező: Curtis Hanson
Filmajánló: Észveszejtően izgalmas thriller egy családi nyaralásáról, akik belecsöppennek egy rossz társaságba.

Salt ügynök (2010) – 04.23., Vasárnap 19:35, SuperTV2

Salt ügynök (Angelina Jolie) a CIA egyik legjobban képzett embere, ám a titkosszolgálatok alkalmazottai közül senki sincs biztonságban: egy orosz disszidens felismeri, és azt állítja róla, hogy Evelyn évek óta alvó orosz kém, aki csak a megbízatása teljesítésére vár. Feladata a hamarosan az Egyesült Államokba látogató orosz elnök meggyilkolása. Az ügynök munkaadói gondolkodás nélkül kiiktatnák emberüket, ám Salt nem véletlenül sikeres a szakmában. Az egész titkosszolgálattal a nyomában, saját és férje életét kockáztatva fut versenyt az idővel, hogy bebizonyítsa, neki van igaza.

Korhatár: 16+
Stílus: akció, thriller
Rendező: Phillip Noyce
Filmajánló: Akciódús, mozgalmas kémfilm. Angelina Jolie nagyon jól alakítja Salt ügynök szerepét, igazán hiteles.

Hét élet (2008) – 04.23., Vasárnap 21:00, Film Café

Gabriele Muccino történetében egy ember úgy akarja feloldozni magát a lelkiismeretfurdalás alól, hogy hét idegen életét tereli jobb irányba. A terv egészen addig működik, amíg bele nem szeret az egyikőjükbe. A film arra tesz kísérletet, hogy bemutassa, milyen kusza viszonyrendszer köti össze az embereket, előbb-utóbb pedig mindenkinek szembe kell néznie az élet, a halál, a szerelem és barátság nagy kérdéseivel.

Hét élet (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma
Rendező: Gabriele Muccino
Filmajánló: Szomorú és megható film az önfeláldozásról és a bűnbocsánatról, amiben Will Smith élete egyik legnagyszerűbb alakítását teszi le az asztalra.

Pofa be! (2003) – 04.23., Vasárnap 21:25, TV2

Miután Ruby (Jean Reno), a filozófikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentinnak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad.

Pofa be! (2003, Tais-toi!)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, krimi
Rendező: Francis Veber
Filmajánló: Jean Reno és Gerard Depardieu kiválóan hozzák a szerepüket ebben a mára már klasszikussá váló francia moziban.

(Filmajánló hétvégére cikk történeteinek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·