FILMEZZUNK.HU
Filmajánló a hétvégére – 2017. június 3-4.

Filmajánló a hétvégére – A hétvége 20 legjobb filmje a tévéből!

18197

Filmajánló – 2017.06.03-04.

Filmajánló rovatunkban 20 filmet ajánlunk, szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy melyek azok az alkotások, amiket meg tudsz nézni a családoddal, a barátaiddal, vagy szimplán, ha csak egyedül töltöd a hétvégédet. Természetesen minden ajánlott filmet sugározza valamely TV csatorna. Elő a kapcsolóval és már állíthatod is be felvételre a hétvége legjobb filmjeit!

Mennyei csodák (2016) – 06.03., Szombat 16:40, HBO

A Miracles from Heaven című filmdráma Christy Beam megtörtént eseményeken alapuló regényének feldolgozásával született meg. Főhőse egy fiatal lány, aki egy rendkívül ritka emésztési betegséggel született, s egy tragikus balesetet követően csodálatos módon meggyógyult.

Korhatár: 12+
Stílus: dráma
Rendező: Patricia Riggen
Filmajánló: Nagyon szép film az emberi hitről, reményről és a küzdésről.

Gagyi mami (2000) – 06.03., Szombat 17:00, Film+

Malcolm Turner nemrég számolt le a távol-keleti maffiával, és máris újabb bevetésre indul: de ilyen meleg helyzetben még ő sem volt soha. Azt, hogy ellenfele brutális bankrabló, fel sem veszi. Hogy a cél érdekében egy fedél alá kell költöznie a keresett bűnöző menyasszonyával, azt egyenesen élvezi. Ha mindehhez álruhát kell öltenie, még azt is vállalja. De hogy egy kétszáz kilós nagymamának adja ki magát, akinek a testénél csak a szája nagyobb, az azért még neki is megfekszi a gyomrát.

Gagyi mami (Big Momma's House, 2000)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Rendező: Raja Gosnell
Filmajánló: Könnyed kis családi akció-vígjáték az unalmas estékre.

Csábítunk és védünk (2015) – 06.03., Szombat 17:10, SuperTV2

Cooper tapasztalatan, de magabiztos rendőr, akinek korábban még egyszer sem volt alkalma bizonyítani a terepen. Miután megkérik, hogy segíten átszállítani egy szemtanútDallasban, egy magasabb rangú tiszt társaságában a tanú házához mennek, ahol megismerik annak feleségét, Daniellát.  A készülődés során azonban orgyilkosok támadják meg őket, így a Coopernek kell védelmébe vennie a nőt. A rendőr nem hajlandó átadni a rendőrségnek Daniellát, mivel azt gyanítja, felettesei állhatnak az őket ért támadás mögött.

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, akció
Rendező: Anne Fletcher
Filmajánló: Nagyon aranyos és humoros kis film két szórakoztató színésznővel.

Az ördög jobb és bal keze (1970) – 06.03., Szombat 18:30, Mozi+

Joe hosszú útról tér éppen haza, ám egy kis nézeteltérése támad az egyik útszéli kocsmában. Nem nagy ügy, lepuffant két semmirekellő fejvadászt, az útonállók sebesült foglyát meg befuvarozza a városkába, ahol éppen bátyjával kötözködik három elvetemült fickó. Csupán azon akad fenn, miért visel seriffcsillagot a bátyja. A seriff nem örül különösebben testvérének, mert ismeri. Ahol ő eddig föltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, az “ördög jobb kezének” nevezett öcsköst bosszantják a helybéli hatalmasság pökhendi emberei, akik szüntelenül zaklatják a környék mormon telepeseit azért, hogy távozásra bírva ôket, megkaparinthassák földjeiket.

Az ördög jobb és bal keze (Lo chiamavano Trinita, 1971)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, western
Rendező: Enzo Barboni
Filmajánló: A két olasz legendás pofonosztó filmje nem hiányozhat a hétvégi étlapról.

Ki nevel a végén? (2003) – 06.03., Szombat 18:55, Viasat3

Dave Buznik (Adam Sandler) nem zavar sok vizet. Visszafogottan dolgozik ellenszenves főnökének, akitől évek óta hiába várja az előléptetést. Batárnőjével jól megvannak, bár annak egyetemi szerelme folyton a közelükben ólálkodik. Dave egy sor abszurd esemény következtében egyszer csak a bíróságon találja magát, ahol indulatkezelési terápiára ítélik. A kezelést végrehajtó különc doktor, Buddy Rydell (Jack Nicholson) úgy dönt, a legjobb az lesz, ha Dave-hez költözik.

Ki nevel a végén? (2003)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték
Rendező: Peter Segal
Filmajánló: Nem tipikus Adam Sandler film, annál egy kicsit komolyabb ám mégis igen szórakoztató.

Ilyen az élet (2010) – 06.03., Szombat 20:45, Cool Tv

Holly (Katherine Heigl) és Eric (Josh Duhamel) egy vak randin találkoznak először, ami nem sikerül valami jól. Kettőjüket Peter és Allison hozta össze, akik házasok, és egy gyerkőc boldog szülei, ám váratlanul egy balesetben mindketten életüket vesztik. A gyermek gyámjául Hollyt és Ericet jelölték ki. A két fiatal értetlenül áll a történtek előtt, de nem próbálnak meg kibújni a felelősség alól. Beköltöznek Peterék házába, hogy gondoskodjanak a gyermekről, ami nem bizonyul egyszerű feladatnak.

Ilyen az élet (2010)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, dráma
Rendező: Greg Berlanti
Filmajánló: A humora egyszerűen fantasztikus, nem mű, míg a színészek nagyon jók, kiválóan alakítják a karakterüket.

Míg a jackpot el nem választ (2008) – 06.03., Szombat 21:00, Prime

Egy este Joy (Cameron Diaz) és Jack (Ashton Kutcher) egymás mellett kötnek ki a vegasi éjszakában. A buli egy ponton érdekes fordulatot vesz, amikor nem csak, hogy részegen összeházasodnak, ráadásul hatalmas vagyont is nyernek szerencsejátékon. Vajon ki kapja meg a pénzt? Egyik fél sem hagyja magát, és azonnal megkezdődik a küzdelem: vajon kinek sikerül előbb megszabadulnia a másiktól?

Míg a jackpot el nem választ (2008)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus
Rendező: Tom Vaughan
Filmajánló: Igazi könnyed romantikus vígjáték nagyon jó poénokkal.

Ha igaz volna… (2005) – 06.03., Szombat 21:15, TV2

David Abbot (Mark Ruffalo) San Franciscóba költözik, de ami itt vár rá, azt még álmában sem gondolta volna. Egy titokzatos nő időről időre feltűnik az új lakásában, akit Elizabethnek (Reese Witherspoon) hívnak, és váltig állítja, hogy ez az ő lakása. A zárak kicserélésével sem lehet távol tartani a nőt, aki úgy tűnik, kénye kedve szerint bukkan elő és tűnik el. David megpróbál a dolgok végére járni, ám a helyzet sokkal borzongatóbb, mint azt gondolta volna.

Ha igaz volna... (Just Like Heaven, 2005)

Korhatár: 12+
Stílus: vígjáték, romantikus, fantasy
Rendező: Mark Waters
Filmajánló: Szórakoztató, romantikus és kicsit megható is. A színészek alakítása pedig nagyon tetszetős.

Ha ölni kell (1996) – 06.03., Szombat 23:00, Cool Tv

Mississippi állam Clanton nevű városában szörnyű bűncselekmények sorozatára kerül sor. Előbb két fehér férfi megerőszakol és megver egy csupán tíz éves afro-amerikai kislányt, aminek következtében a lány édesapja végez az elkövetőkkel. Tettéért bíróság elé kell állnia, de az előítéletektől terhes délen nem számíthat semmi jóra. Ügyvédei, Jake (Matthew McConaughey) és Ellen (Sandra Bullock) mindent kockára tesznek, hogy igazságos ítéletet harcoljanak ki.

Ha ölni kell (A Time to Kill)

Korhatár: 12+
Stílus: dráma, thriller
Rendező: Joel Schumacher
Filmajánló: Nagyon hosszú film és a témája is nehéz, de megéri fennmaradni!

Legenda vagyok (2007) – 06.03., Szombat 23:00, Film+

A  tudós, Robert Newille az egyetlen túlélője az emberiség kipusztulást hozó vírusnak. A járvány következtében mutánsok jöttek létre, akik folyamatosan az életére törnek, miközben saját vérének felhasználásával az ellenszer kifejlesztésén munkálkodik. A kihalt New Yorkban bújkálva próbálja felvenni a harcot a rá leselkedő veszéllyel, azonban sietnie kell, ha nem akar kifutni az időből.

Legenda vagyok (I Am Legend, 2007)

Korhatár: 16+
Stílus: sci-fi, thriller
Rendező: Francis Lawrence
Filmajánló: Szinte csak egy szereplő körül forog a történet, mégis fenntartja a figyelmet, nem lesz unalmas.

A felolvasó (2008) – 06.04., Vasárnap 13:40, AMC

Michael (David Kross), a kamaszfiú hirtelen rosszul lesz az utcán. Segítségére siet egy nála jóval idősebb nő, akinek hálául felolvasni jár. A fiú beleszeret a Hannába (Kate Winslet), aki azonban egyszercsak eltűnik. Nyolc évvel később a már joghallgató Michael (Ralph Fiennes) bejár a bíróságra a náci háborus bűnösök pereire. Egyszercsak megpillantja a vádlottak padján a nőt, akibe beleszeretett.

A felolvasó (2008)

Korhatár: 16+
Stílus: romantikus, dráma
Rendező: Stephen Daldry
Filmajánló: Egy óriási mondanivalóval és remek kidolgozással megáldott mű.

Lesz ez még így se! (1997) – 06.04., Vasárnap 14:30, AXN

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan legyen minél tapintatlanabb. A sors azonban kiszúr vele, és a szomszédját ért támadás miatt neki kell gondját viselnie a festő kutyájának, majd kedvenc pincérnőjének veszik nyoma törzshelyéről. Melvin kétségbeesetten próbálja meg visszazökkenteni életét a rendes kerékvágásba, ám próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Egy különös hétvége azonban váratlan fordulatokat tartogat a számára.

Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, dráma, vígjáték
Rendező: James L. Brooks
Filmajánló: Jó humorú, kicsit fájdalmas ám nagyon őszinte vígjáték, dráma.

Last Vegas (2013) – 06.04., Vasárnap 16:55, Film+

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) és Sam (Kevin Kline) gyermekkoruk óta jó barátok. Amikor Billy, az örök agglegény úgy dönt, hogy megnősül, a csapat Las Vegasba megy, hogy korukat meghazudtolóan jól érezzék magukat. Miután megérkeznek, azzal szembesülnek, hogy az elmúlt évtizedek alatt a bűn városa bizony sokat változott. Ez azonban nem akadályozhatja meg őket abban, hogy egy igazán emlékezetes legénybúcsúval ünnepeljék barátjuk közelgő lagziját.

Korhatár: 16+
Stílus: vígjáték
Rendező: Jon Turteltaub
Filmajánló: Korosodó színészek jutalomjátéka, amit jó eső érzés megnézni. Könnyed kikapcsolódás, laza és szórakoztató.

Fekete mise (2015) – 06.04., Vasárnap 19:30, HBO2

John Connolly és James “Whitey” Bulger együtt nőttek fel Dél-Boston utcáin. Évtizedekkel később, az 1970-es években újra találkoznak. Connolly ekkora már az FBI bostoni részlegének elismert tagja, Whitey pedig az ír maffia feje lesz. Az ügynökség szövetkezik a maffiózóval, hogy együtt számoljanak le a város és Bulger életét is megkeserítő olasz maffiával. Whitey nem válogat az eszközökben, és az ügy végére neve felkerül az FBI legkeresettebb bűnözőinek tízes listájára. Igaz történet alapján…

Korhatár: 16+
Stílus: krimi, dráma, életrajzi
Rendező: Scott Cooper
Filmajánló: Mindenképpen érdemes megnézni Johnny Depp-et élete egyik legkomolyabb szerepében.

Nagy zűr kis Kínában (1986) – 06.04., Vasárnap 20:10, AMC

Jack Burtonnek (Kurt Russell) új, veszélyes feladattal kell szembenéznie. A gonosz varázsló, Lo Pan (James Hong) elrabolta barátja, Wang Chi (Dennis Dun) menyasszonyát, hogy megtörje az őt sújtó átkot. Jack és Wang halálos küzdelembe kezdenek, hogy megmentsék az elrabolt lányt, ám a harc ádázabbnak bizonyul, mint gondolták.

Nagy zűr kis Kínában (Big Trouble in Little China, 1986)

Korhatár: 12+
Stílus: akció, vígjáték, kaland
Rendező: John Carpenter
Filmajánló: Klasszikus nyolcvanas évek film, ami nem veszi magát túlságosan komolyan, és nagyon egyedi, humoros hangulatot tud teremteni

Támadás a Fehér Ház ellen (2012) – 06.04., Vasárnap 21:00, Film+

Mike Banning (Gerard Butler) visszavonult titkosügynök, de amikor az elnök (Aaron Eckhart) és családja élete veszélybe kerül, úgy érzi, újra szolgálatba kell állnia. A dél-koreai terroristák egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Banning azonban mindent megtesz, hogy elhárítsa a fenyegetést.

Korhatár: 16+
Stílus: akció
Rendező: Antoine Fuqua
Filmajánló: Annak a filmnek a példája, ami arra jó, hogy leülsz, takarékra helyezed az agyad és csak nézed.

A halászkirály legendája (1991) – 06.04., Vasárnap 21:00, Film Mánia

A Halászkirály legendája című filmdrámában egy rádiós műsorvezető csupán heccből, a női nem kiirtására szólítja fel egyik betelefonálóját. Ám valaki, aki hallgatja a műsort, komolyan veszi a kijelentést és gyilkos ámokfutásba kezd, a műsorvezetőt pedig kirúgják állásából. A férfi az alkoholba menekül és az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatja. Nehezen dolgozza fel egyrészt a véletlen kijelentésből fakadó tett következményét, másrészt a szakmai sikertelenséget. Egy napon rablótámadás éri és egy hajléktalan férfi siet segítségére, aki középkori lovagnak képzeli magát.

Halászkirály legendája (The Fisher King, 1991)

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, vígjáték
Rendező: Terry Gilliam
Filmajánló: Nem egy sablonos film, drámai, érdekfeszítő és izgalmas. Jók a karakterek, és kiváló a dramaturgia.

Elysium – Zárt világ (2013) – 06.04., Vasárnap 21:00, SuperTV2

A Föld népessége két részre oszlott. A szegények a bolygófelszínen élnek, legtöbbjük nyomorban, míg a kiváltságosok az Elysium luxus világában, egy mesterséges holdon, ami a Föld körül kering. Az illegális bevándorlóknak nincs maradásuk. Max élete veszélybe kerül, és csak akkor van esélye a túlélésre, ha feljut az Elysiumra. Nem válogathat az eszközökben, a sikerén azonban sokkal több múlik, mint saját sorsa.

Korhatár: 16+
Stílus: dráma, akció, sci-fi
Rendező: Neill Blomkamp
Filmajánló: Remek film rendkívül elgondolkodtató történettel.

A csúf igazság (2009) – 06.04., Vasárnap 21:30, TV2

Abby (Katherine Heigl), a menő tévéproducer hisz az igaz szerelemben, és abban, hogy mindenki rátalálhat a neki való párra – még ha neki magának eddig nem is nagyon volt szerencséje. A gátlástalan műsorvezető, Mike (Gerard Butler) azonban megingatja hitében. Mike a “csúf igazság” híve, ami szerint minden férfi csak egy jó külsejű bomba nőre vágyik, aki nem nyaggatja túlságosan sokat. Mivel Abby nagyon szeretné megismeri a szomszéd pasit, vállalja, hogy Mike tanítványa lesz, és ellesi tőle a csábítás trükkjeit. Arra azonban nem számít, hogy a szerelem éppen Mike személyében talál rá.

A csúf igazság (2009)

Korhatár: 12+
Stílus: romantikus, vígjáték
Rendező: Robert Luketic
Filmajánló: A történet olyan, mint bármelyik romantikus vígjátéknál, de attól még egyáltalán nem unalmas.

Django elszabadul (2012) – 06.04., Vasárnap 23:35, TV2

A déli államok területén, két évvel a polgárháború előtt a német származású profi fejvadász, egykori fogorvos dr. King Schultz (Christoph Waltz) felszabadítja Djangót (Jamie Foxx), akivel nagy sikereket érnek el.  Elhatározzák, hogy együttes erővel megkeresik Django feleségét, Broomhildát (Kerry Washington), aki a gazdag ültetvényes, Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) szolgálója.  A fejvadászok egy hazugsának köszönhetően bejutnak a birtokra, azonban amikor a házigazda hűséges rabszolgája (Samuel L. Jackson)  gyanút fog, választaniuk kell a túlélés és az önfeláldozás között.

Korhatár: 18+
Stílus: western
Rendező: Quentin Tarantino
Filmajánló: A nagyszerű Becstelen Brigantyk után Tarantino újabb remek zsánerfilmmel rukkolt elő olyan színészekkel, mint Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Jamie Foxx és Samuel L. Jackson.

(Történetek forrása itt, itt)

//milos//

Mentés

Mentés


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·