FILMEZZUNK.HU

A várakozásoknak megfelelően nyitott a Legendás állatok 2

2095

Hétvégi bevételi lista, USA – 2018. november 16-18.

Úgy tűnik, már a második résszel zuhanórepülésbe kezd a Legendás állatok-franchise – de nemcsak a Grindelwald bűntettei, hanem gyakorlatilag az összes új bemutató is várakozáson alul nyitott a hétvégén, írja a hu.ign.com. 62 millió dollárra árazta be a közönség a varázsvilág legújabb felvonását az első hétvégét, ami nem feltétlenül katasztrófa, de nem is jelent jót az ötrészesre tervezett filmsorozat hosszú távú kilátásai szempontjából. Azonban a nemzetközi bevételek a magasabb büdzsé ellenére is kihúzhatják a produkciót a csávából: az Egyesült Államokon kívül egy egészen elképesztő 191 millió dolláros összeg jött össze Grindelwaldéknak.

Nem járt jól a 4-5. helyekre befutó másik két fontosabb premier sem. Úgy tűnik, a közönség kezd kiszeretni a komikus Mark Wahlbergből, ugyanis legújabb vígjátéka, az Instant család csak 15 millió dollárt gyűjtött – ez töredéke a Ted 1-2. vagy a Megjött apuci! 1-2. nyitóhétvégéinek. Pedig a rendezői poszton is ugyanazt a Sean Anderst találjuk, akit a mostohaapás kalandok esetében is, de úgy tűnik, ha nincs Will Ferrell, már nem kell a családi vígjáték a népnek. De a nézők biztosan nem a Nyughatatlan özvegyeket választották inkább, Steve McQueen legújabb darabja is csak bő 12 milliót ért el, ami főleg a 42 milliós költségvetés tükrében tűnik kevésnek. Úgy látszik, a korhatáros zsánerfilm akkor sem robbant kasszát, ha rendezőjének előző alkotása több Oscart is nyert. Igaz, a díjszezon még sokáig életben tarthatja ezt a produkciót.

Nem sikerült jól a Green Book limitált bemutatója sem: 25 moziban 312 ezer dollár jött össze Viggo Mortensen és Mahershala Ali nevével fémjelzett díjesélyes filmnek, amely ezzel valószínűleg ki is iratkozott az Oscar-versenyből. Lehet, hogy ebben Mortensen rasszista megjegyzései is közrejátszottak? Az új filmek bukdácsolása egyben azt is jelenti, hogy A Grincs és a Bohém rapszódia megmaradt a dobogón, és továbbra jól tartja magát a Csillag születik. Az Ami nem öl meg viszont annyira meredeken zuhan, hogy egy hét múlva már nem is fogjuk a top10-ben találni.

A jövő héten érkezik Ralph, hogy az internet mellett a mozipénztárakat is lezúzza, és megszerezze az első helyet, a felnőtt nézők pénzére jó eséllyel pályázik a Creed II., a Robin Hood pedig a jelenlegi előrejelzések szerint nem meglepő módon óriási bukásnak ígérkezik, és csak a középmezőnyben fog kikötni.

Amerikai hétvégi bevételi lista:

  1. Legendás állatok: Grindelwald bűntettei – $62,2M / $253,2M
  2. A Grincs – $38,2M / $151,7M
  3. Bohém rapszódia – $15,7M / $328,7M
  4. Instant család – $14,7M / $14,7M
  5. Nyughatatlan özvegyek – $12,3M / $16,1M
  6. A diótörő és a négy birodalom – $4,6M / $116,3M
  7. Csillag születik – $4,4M / $335,1M
  8. Overlord – $3,9M / $32,7M
  9. Ami nem öl meg – $2,5M / $26,6M
  10. Nobody’s Fool – $2,3M / $29,2M

(Sötéttel a frissen bemutatott filmek vannak; első oszlop a hétvégi amerikai bevételt, második oszlop az összbevételt mutatja)

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (2018) – KRITIKA

(Forrás: hu.ign.com)


Article Tags: · · · · · · · · ·