FILMEZZUNK.HU
Minden idők 20 legjobb filmje az átlagemberek szerint

Minden idők 20 legjobb filmje az átlagemberek szerint

4167

A valaha volt 20 legjobb film

Elgondolkodtál már azon, hogy a filmkritikusoknak a legtöbb esetben miért van más véleményük egy filmről, mint az átlag moziba járó embereknek? Talán azért, mert a hétköznapi nép nem ragad le minden apró részletnél, hanem az összképet nézi. Legyünk őszinték, amelyik filmeket az átlagemberek kedvelnek, azok a produkciók több millió rajongót is gyűjthetnek, így akár igazi klasszikussá is válhatnak. A Brightside fogta magát, megkérdezte a több százezres rajongótáborát, hogy mik a kedvenceik és így kialakult a valaha volt 20 legjobb film listája – szerintük. Egyetértetek vele?

20. Eredet (Inception, 2010)

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan titkokat szerezzen meg, amiket senki más nem tud. Ám a magányos és lelkiismeret-furdalással élő férfi végre olyan megbízást kap, amely segítségével helyrehozhatja eddigi hibáit, és talán saját életét is. A munka viszont épp az ellenkezője annak, amit eddig csinált – egy gondolatot kell elültetnie valakinek a  fejében. Ez lenne a tökéletes bűntény, azonban Cobb és társai sem vettek számításba minden tényezőt, ami sokba kerülhet nekik.

Eredet (2010)

19. A dolog (The Thing, 1982)

Miután az amerikai Antarktisz-kutató állomás tagjai összetűzésbe keverednek két norvég kutatóval, befogadnak egy szánhúzó kutyát. Ekkor azonban még nem is sejtik, hogy az állat testébe egy idegen organizmus költözött. Az amerikaiak közül néhányan elindulnak a norvég telepre, azonban csak romokra, és egy űrhajó roncsára bukkannak.

A dolog (The Thing, 1982)

18. Whiplash (2014)

Egy fiatal és tehetséges dobos (Miles Teller) felvételt nyer egy rendkívül színvonalas zeneakadémiára, ahol az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő professzor (J.K. Simmons) veszi a szárnyai alá. A tanár módszerei azonban meglehetősen kemények. Kettejük között furcsa kapcsolat alakul ki: a fiú minden áron azért küzd, hogy ő legyen a legjobb, a professzor azonban azon van, hogy megállítsa őt, bármilyen eszközökkel.

Whiplash

17. A bárányok hallgatnak (The Silence of the Lambs, 1991)

Clarice Starling (Jodie Foster) FBI-os karriejébe egy nagy kihívás érkezik, Dr. Hannibal Lecter (Anthony Hopkins) közelébe kell férkőznie, hogy rávegye segítsen megoldani egy ügyet, melyben Dr. Lecter módszereit utánozva “Buffalo Bill” gyilkol. A fiatal levadászott nőket megnyúzza, hogy ruhát készíthessen a bőrükből magának. A meggyilkolt nők torkában pedig  az átváltozás jelképét, a halálfejes pillangó gubóját hagyta névjegyként. Így kerül a képbe a zseniális pszihopata pszihiáter sorozatgyilkos Dr. Lecter, aki egyedül ismerheti Buffalo Bill titkát.

A bárányok hallgatnak

16. Mátrix (The Matrix, 1999)

Neo (Keanu Reeves) ismeri a világot, amiben él, legalábbis azt hiszi, amíg meg nem ismerkedik Morpheus-szal (Laurence Fishburne). A titokzatos férfi olyan dolgokat mutat neki, melyek teljesen felborítják addigi életét. Ám az igazságnak nem csak ára, hanem veszélyei is vannak, főleg akkor, ha az új tudás birtokában már nem elégszünk meg azzal, amink van. Morpheus egy új valóságot tár Neo elé, és együtt próbálnak meg véget vetni a Mátrix rémálomszerű világának. Azonban ez nem tetszik mindenkinek.

Mátrix (1999)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·