FILMEZZUNK.HU
Ed Harris legjobb filmjei

10 Ed Harris film, amit mindenképpen látnod kell

13163

6. Pollock (2000)

Jackson Pollock a fiatal festő New York-i művészvilágba szeretne bekerülni, miközben alkoholproblémákkal is küzd. Ekkor találkozik Lee Krasnerrel, aki minden idejét a művésznek szenteli és segíti, miközben karrierje felível, és elismert alkotóvá válik. A sötét viharfelhők azonban már gyűlnek a huszadik század legnagyobb amerikai festőjének feje fölött.

Pollock (2000)

Tudtad, hogy…?

… Ed Harris-re rendezőként és főszereplőként akkora nyomás nehezedett, hogy forgatás közben összeesett és rövid időre kórházba is került?

5. Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

A négyéves kislány Amanda McCready váratlanul eltűnik otthonából.Mivel a rendőrségi nyomozás eredménytelennek tűnik a  kislány kétségbeesett nagyszülei felbérelnek két magánnyomozót Patrick Kenzie-t és Angie Gerrano-t.A nyomozás érdekében és a média folyamatos beavatkozása miatt kénytelenek együtt dolgozni Remy Bressant rendőr kapitánnyal. Patrick hősiesen állja a sarat a csalók,gyilkosok,bűnözők territóriumában, ám az ügy korántsem olyan egyszerű,mint látszik.Meg kell küzdenie saját erkölcsi vívódásaival,helyre kell tennie világnézetét ebben a elkeserítő,korrupcióval teli világban.

Hideg nyomon (Gone Baby Gone, 2007)

Tudtad, hogy…?

… a produkció a Rotten Tomatoes oldalán 94%-os értékelést kapott, 174 kritika alapján?

4. A szabadság útjai (The Way Back, 2010)

Hat idegen fog össze, hogy a szabadság reményében egy veszélyes, már-már lehetetlennek ígérkező küldetésre vállalkozzanak. A céljuk, hogy megszökjenek a szibériai hadifogolytáborból. Egyetlen esélyük, ha a Takla-Makán sivatag perzselő pusztáin vágnak át a Himalája hegységig, majd azon átkelve jutnak el Indiába. A vállalkozás felér az istenkísértéssel. Nincs azonban más esélyük a szabadságra.

A szabadság útjai (The Way Back, 2010)

Tudtad, hogy…?

… a munkatábor bejáratánál látható szlogen nagyjából azt jelenti, “A Szovjetunió számára dolgozni becsület, bátorság, és hősiesség”?

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·