FILMEZZUNK.HU
Ed Harris legjobb filmjei

10 Ed Harris film, amit mindenképpen látnod kell

13257

3. Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

Az Apollo 13 1970. április 11-én történelmet készül írni azzal, hogy leszáll a Holdra. A kilövésnél még minden rendben megy, de a leszállás előtt baljós üzenet érkezik a Földre: “Houston, baj van!” Az űrhajó legénysége egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás következtében oxigén és energia nélkül marad. A tét nem a leszállás, hanem az életben maradás.

Apollo 13. (Apollo 13, 1995)

Tudtad, hogy…?

… a “Houston, van egy kis gond” (Houston, we have a problem) nevezetes sort az Amerikai Filmintézet minden idők 100 legemlékezetesebb idézete közé válogatta?

2. A szikla (The Rock, 1996)

Francis Hummel (Ed Harris) tábornok mindenre képes az embereiért, és neheztel a kormányra a cserbenhagyott, elesett katonák miatt. Csalódottságában, és bosszúra éhesen megfenyegeti az FBI igazgatóját (John Spencer): ha nem kap 40 órán belül 100 millió dollárt, akkor vegyi támadást indít San Francisco városa ellen. Az FBI mozgósítja legjobb vegyi fegyver szakértőjét (Nicolas Cage), hogy segítsen a városra irányított rakéták semlegesítésében, és előkerítik John Patrick Masont (Sean Connery), a legendás bűnözőt, akinek sikerült megszöknie az Alcatrazból, hogy juttasson be egy kisebb kommandós csapatot a börtönbe.

A szikla (The Rock, 1996)

Tudtad, hogy…?

… Michael Bay elmondása szerint a forgatókönyv sokkal komolyabb és szigorúbb volt? A humoros jelenetek többségét a színészek improvizálták.

1. Truman Show (The Truman Show, 1998)

Truman Burbank (Jim Carrey) egy szürke kivárosban éli egyszerű életét, átlagos munkája, takaros háza és szép felesége és egy-két titkos vágya van, melyeket csak barátjával tud megosztani. Mégis ő a világ legismertebb embere, akinek mindennapjait az egész világ figyelemmel követi. Neki ugyanis fogalma sincs róla, hogy otthona, a félsziget csak egy díszlet, rokonai, barátai és munkatársai pedig  színészek, akik a világ legdrágább valóságshowjának részei, melynek ő maga a főszereplője. A rendező (Ed Harris) semmit sem bíz a véletlenre, ám Truman valahogy mégis gyanút fog…

Truman Show (The Truman Show, 1998)

Tudtad, hogy…?

… Ed Harris és Jim Carrey egyszer sem találkoztak a forgatáson?

18 színészlegenda, aki még soha nem nyert Oscar-díjat

(Érdekességek és történetek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·